Hirdetés

Intel Z170 chipsetes alaplaptrió Skylake-hez

Hirdetés

Az ASUS londoni szemináriuma

Pár héttel ezelőtt az ASUS meghívására ismét Londonban jártunk, ahol a főszerepet immáron a vállalat Z170-es alaplapjai kapták.


[+]

A tajvani cég szakemberei beszéltek a Skylake processzorok által megkövetelt változtatásokról, így például az integrált feszültségszabályzó alaplapra való visszakerüléséről, illetve a "K" jelzésű processzorok esetében visszatérő BCLK tuning lehetőségéről is.


[+]

A legnagyobb érdeklődés szokás szerint a ROG lapokat övezte, mely sorozat most sem maradt változtatások nélkül. Az Asus megelégelte, hogy már szinte az összes konkurens átvette a színkombinációjukat, így mostantól ők már csak nyomokban alkalmazzák a pirosat, leginkább csak a bordákon és a feliratokon. Emellett elindítottak egy új, Pro Gaming névre hallgató melléksorozatot, mely valamivel szerényebb tudású, ugyanakkor olcsóbb alaplapokat takar. A ROG modelleknél maradva kiderült, hogy ismét lesz Extreme névre hallgató alaplapuk, ami elsősorban az elvetemültebb tuningosoknak lehet egy jó hír.


[+]

A ROG lapok tápellátása eddig sem volt piskóta, ugyanakkor a mérnökök megpróbáltak tovább javítani az egyes paramétereken. Az alaplapokon két PWM vezérlő található, melyek közül az egyik a magoknak, a másik pedig a lapka többi komponensének tápellátásáért felel. Emellett az Extreme Engine Digi+ névre keresztelt rendszer megkapta az Infineon OptiMOS MOSFET komponenseit Microfine tekercsekkel párosítva.


[+]

A tápellátás mellett az alaplapi hangkeltőn is fejlesztettek. Az így megszületett SupremeFX 2015 már az ESS ES9023P DAC-ját alkalmazza, mely saját dedikált órajelének köszönhetően jobb hangminőséget biztosíthat.


[+]

A ROG lapok mellett mutatóban kint volt még egy TUF lap, illetve az úgynevezett Signature Series bizonyos tagjai is, melyek közül most következzen a Z170-Deluxe névre hallgató modell részletesebb bemutatója.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés