Hirdetés

Verőfényes akciók

A hordozható számítógépek mellett perifériákkal és hűtési megoldásokkal készültünk a napos hétvégére.

Egerek és hűtések


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Az ASUS ROG termékekről általában nem az alacsony vételár jut először az emberek eszébe, szerencsére azonban vannak üdítő kivételek. A ROG Harrier például már 10 000 forint környékén beszerezhető; a pénzért egy jobbkezes kialakítású, egyszerű fekete egeret kapunk, egy év garanciával. A többi ROG eszközhöz képest egyáltalán nem lett túlzó a dizájn, belül egy Pixart PMW3325-ös szenzor és Omron kapcsolók munkálkodnak, előbbi érzékenysége 500 és 5000 dpi között állítható.


[+]

A bal oldalon két extra gombot is találunk, ezek feladatát szoftveresen tudjuk megadni, de a ROG logó és a görgő alá szerelt RGB LED-ek fényét is ugyanitt konfigurálhatjuk. Pozitívumként említenénk a szövetborítású vezetéket, ezt néha még a magasabb árkategóriákban is kihagyják.


[+]

Nem kevésbé nevesebb gyártó terméke a Cooler Master Devastator 3 MM110 egér, árban viszont a töredéke a fent említett modellnek, mindössze 3500 forintot kell érte a kasszába dobni. A kicsit szögletes, de legalább szimmetrikus kialakítású ház teljesen fekete, a színeket RGB LED-ek formájában találjuk rajta, egészen pontosan a fő gombok között és az alattuk elhelyezett rácsok mögött. Az érzékelő szerepét a Pixart A5050 tölti be, 2400 dpi maximális érzékenységgel, ami a legtöbb ember számára elég lehet még játék közben is.


[+]

Áttérve a hűtés világába, a processzor, a grafikus kártya és az adattároló hűvösen tartására is hoztunk egy-egy ajánlatot. A 15 000 forintos Scythe Big Shuriken 3 az első kategóriába tartozik, megjelenését tekintve ráadásul nem az a tömegben megbújó típus. 69 milliméteres magasságával azok számára lehet jó opció, akiknek a komponensek csak szűkösen férnek el a gépházban. A legtöbb ma elterjedt foglalattal kompatibilis hűtő aszimmetrikus hőcsőelrendezést kapott, a levegő áramoltatásáról pedig egy 120 milliméteres Kaze Flex Slim PWM ventilátor gondoskodik 30,4 decibel maximális zajszint mellett.


[+]

A videokártyák gyári hűtését legtöbben csak akkor szerelik le, ha vízhűtéshez tartozó blokkot szeretnének a helyére szerelni, azonban léteznek külső gyártók által készített univerzális léghűtések is, mint például az egy év garanciával 18 000 forint környékén árult Arctic Accelero Xtreme IV. A hűtő a legtöbb olyan grafikus kártyával kompatibilis, melynek NYÁK-ja 98 mm hosszú, a pontos listát a termékoldalon találjuk. A vállalat állítása szerint termékük akár 300 wattos teljesítményt is kezelni tud, ez pedig a kártya mindkét oldalán elhelyezett hűtőborda és a három darab PWM vezérlésű ventilátor érdeme.


[+]

Felüdülés a sok fekete kütyü után egy kis lilát látni, ebben a színben pompázik ugyanis az EK Water Blocks M.2 NVMe hűtőbordája, mely 4000 forintos árával nem jelent sok pluszköltséget gépünk építésénél, hőmérséklet szempontjából azonban igenis sokat jelenthet: a szlovénok elmondása szerint akár 7-30 °C-os csökkenés érhető el vele. Az egy év garanciával forgalmazott borda az egyoldalú M.2-2280 SSD meghajtókra szerelhető fel, acél felfogatók segítségével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Akciók augusztus 20. előtt

  Közeledik a nyár vége, így egyre több irodaszer és benti játéknál használható eszköz kerül fel más hardverek mellett a boltok akciós listájára.

 • Felpörgés az iskolára

  Ez a hétvége sok családban a tolltartók, hurkapálca vagy zsírkréta beszerzéséről szól, de azért az IT területén is vannak akciók.

 • Tolltartó mellé akciók

  A nyár utolsó napjára notebookokat, PC-ket, grafikus kártyákat, monitorokat és játékosoknak szánt kiegészítőket szállítottunk.

 • Hardverek nem csak iskolába járóknak

  Heti ajánlónkba változatos notebookokat, gamer perifériákat és igényes komponenseket válogattunk be.

Előzmények

 • Augusztusi ajánlatok

  Bár tombol a nyár, akciók ilyenkor is vannak: számítógépházak, alaplapok, notebookok és gamer kiegészítők kerültek listánkra.

 • Akciós árak a strandra

  A hőségben az akciós hardverek száma is csökken, de azért néhány tápegység, RAM és kiegészítő akadt ezen a héten is.

 • Újdonságok a hétvégére

  Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

 • Generációváltás előtt

  Felkészült a piac az új AMD termékekre, de szerencsére nemcsak ezek között találunk megnyerő ajánlatokat.

Hirdetés