2019. április 22., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok hosszabb éjszakákra

Erre a hétre sem maradunk kedvezmények nélkül: házak, tápegységek, alaplapok árai csökkentek.

Tápegységek


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Heti ajánlónk első fele a tápokról és a házakról szól – talán nem mindenkinek olyan izgalmas téma ez, mint egy olcsósított 2080 Ti, de egy jól sikerült PC összerakásához ezekre is szükség van! A PCX.hu ezen a héten tápokból és házakból állított össze akciós csomagot, élén a tápgyártásban egyik legnagyobb névnek számító FSP termékeivel.


FSP Hexa+ 400 W [+]

A sort a belépőszintű Hexa+ sorozattal kezdjük, melynek 400 wattos változata három év garanciával 11 000 forintba kerül. Biztos lesznek, akik keveslik a 400 wattos teljesítményt, de mint PC-s tesztjeinkből is látszik, elég erős hardver az, ami ennél többet fogyaszt – a korlátot itt inkább a csatlakozók száma fogja jelenteni. Mindenesetre a Hexa széria fix kábelezésű és költséghatékonysági okokból nem rendelkezik 80 Plus tanúsítvánnyal sem, el kell hinnünk a gyártónak, hogy igaz a specifikációk között szereplő, 80%-ot meghaladó hatásfok.


FSP Hexa+ 500 W [+]

Amit még illik tudni róla: 12 cm-es ventilátor gondoskodik a hűtéséről, a kábelgyűjtemény pedig egy 4+4 tűs CPU és két 6+2 tűs PCIe csatlakozó mellett 5 SATA, 2 periféria és 1 flopi konnektorból áll. Amennyiben nagyon keveselnénk a 400 wattot, a család 500 wattos modellel is rendelkezik, amely 14 500 forintba kerül, két év garancia mellett. A nagyobb terhelhetőségen kívül nincs eltérés a két változat között.


FSP Hyper M 500 W [+]

Ha szeretnénk minimalizálni a PC-be kerülő kábelek számát, például azért, hogy szebb legyen az összerakott konfiguráció, akkor viszont nem kerülhető meg a moduláris kábelezés. Ezt kínálja 17 000 forintért az öt év garanciával rendelkező FSP Hyper M 500 W tápegység. Azaz legyünk pontosak, valójában csak félmoduláris a kivitel, de a fő csatlakozókra úgyis mindig szükség van. Ami a teljes sort illeti, a kötelező 24-es ATX csatlakozón kívül egy 4+4-es CPU, két kiegészítő 6+2-es PCIe, kilenc SATA, négy periféria és két flopi kivezetésből tudunk gazdálkodni.


FSP Hyper M 600 W [+]

Természetesen a Hyper M család sem 500 wattnál áll meg, a nagyobb testvér, a Hyper M 600W 18 000 forintba kerül. Itt nemcsak a maximális terhelhetőségben találunk majd különbséget, hanem extra csatlakozókat is kapunk, kettő helyett immár négy 6+2 PCIe kivezetéssel dolgozhatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.