Hirdetés

Kütyükit kempingezéshez és fesztiválozáshoz

Tűzzel telefont töltő és a vízálló masinák

Szóljon hangosan az...

Hirdetés

Noha a fesztiválokon általában a zenén van a hangsúly, mégis előfordulhat, hogy valaki épp nem kíváncsi egyik előadóra sem, inkább a telefonján tárolt dalokat hallgatná meg a barátaival, vagy esetleg egy rádiós sportközvetítésbe fülelnének bele, például az olimpia alatt. Ilyenkor jöhet jól egy hordozható Bluetooth hangszóró, például a Philips BT6000B. Ez a 30 000 forintba kerülő modell a kategória legtöbb tagjánál jóval erőteljesebben szólal meg, hiszen 2 x 6 wattos maximális névleges kimeneti teljesítményt produkál. A Bluetooth 4.0 (A2DP, AVRCP, HFP) támogatásának köszönhetően képes a vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat megteremtésére a kompatibilis eszközökkel. Mivel rendelkezik 3,5 mm-es csatlakozóval, így olyan lejátszót is rá lehet dugni, amelyik nincs jó barátságban a Bluetooth technológiával.

Philips BT6000B
Philips BT6000B [+]

Megkapta a Philips szabadalmazott digitális hangfeldolgozás technológiáját, amely elméletben optimalizálja a kompakt hangsugárzó dobozok teljesítményét, és tiszta, részletgazdag, erőteljes hangzást nyújt torzítás nélkül. Rendelkezik mikrofonnal is, így telefonhívások lebonyolítására is alkalmas. Az Orion Márkaboltnak köszönhetően ki is tudtuk próbálni ezt a masinát, és azt tapasztaltuk, hogy megszólalásban veri a nagy átlagot, de természetesen a komolyabb rendszerekkel nem kelhet versenyre. Elsősorban a basszus visszaadásával akadnak problémái, kicsit kevésnek éreztük a mély hangok arányát. A fél kilogramm súlyú, henger alakú hangkeltő 18 centiméter széles, átmérője 7 centiméter, akkumulátora 8 órányi működésre elegendő energiával képes ellátni. A kialakításnál odafigyeltek arra, hogy bírja a strapát, úgyhogy jól ellenáll az ütődéseknek, a pornak, és az sem fekteti ki, ha valami félnótás lelocsolja sörrel.

Energiát ád a tűz

A BioLite Camping Stove első pillantásra úgy néz ki, mint egy hordozható tűzhely, amelybe csak bele kell dobálni az ágakat, leveleket, tobozokat, és máris meg lehet főzni biztonságosan egy levest vagy egy kávét, teát. Már ez magában elég hasznos tud lenni egyébként, de itt ennél is többről van szó: a kis főzőeszközt kiegészítették egy termoelektromos generátorral, amely a hőből nyeri az energiát és továbbítja az USB porton keresztül a csatlakoztatott eszközökhöz. 5 volton átlagosan 0,4 amper, jó tűznél akár 0,8 amper leadására képes, ezzel a szerényebb telefontöltők szintjén mozog a kinyert energia. A kompakt (21 x 16 x 22 centiméteres) BioLite Camping Stove kevesebb mint egy kilogrammot, egészen pontosan 935 grammot nyom, és 140 dollárba, tehát körülbelül 39 000 forintba kerül.

BioLite Camping Stove
BioLite Camping Stove [+]

A víz sem árthat neki

Ha valaki kempingezés közben sem tud vagy akar lemondani a netezésről, filmnézésről, esetleg olyan peches, hogy nyaralás közben is dolgoznia kell valamennyit, az egy víz- és porálló, strapabíró tablettel jár talán a legjobban. A Sony nagy hangsúlyt fektet az ilyen termékekre, többek között a 2015 tavaszán bemutatott Xperia Z4 Tablet is ebbe a kategóriába tartozik.

Sony Xperia Z4
Sony Xperia Z4 [+]

A 10,1 hüvelykes kijelző maximális felbontása 2560x1600 képpont, a betekintési szög és a fényerő a szokásosnál nagyobb, az integrált Live Colour LED technológiának köszönhetően pedig a megjelenített színskála az átlagosnál gazdagabb. 6000 mAh-s akkumulátora 17 órányi videózásra elegendő energia eltárolását biztosítja, Android 5.0 Lollipop operációs rendszer fut rajta, és egy 2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 810, 64 bites, nyolcmagos processzorral szerelték fel. Az Xperia Z4 Tablet a Wi-Fi MIMO támogatásnak köszönhetően a korábbi termékeknél kétszer gyorsabb Wi-Fi kapcsolatot biztosít, súlya 393 gramm, ára 185 000 forint.

Mindenkinek kifogástalan nyarat és nyaralást kívánunk!

elefánt

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés