Hirdetés

GamerStorm New Ark 90 ház beépített vízhűtéssel

A DeepCool nagyméretű, üveglapos gamer háza a csúcskategóriában indul harcba a vásárlók kegyeiért.

Bevezető és külső

A DeepCool idén januáran mutatta be a játékos almárkájához, a GamerStormhoz tartozó New Ark 90 házat. Ez egy olyan sorozatba érkezett, melynek rengeteg érdekes és egyedi tagja van, elég csak a háromlevelű lóherére emlékeztető TriStellar vagy a spirál formájú víztartállyal szerelt Genome modellre gondolni, melyek mellett a New Ark 90 nem is tűnik olyan egyedinek: első ránézésre egy egyszerű, egyenes vonalakból álló, bár igen méretes ház.


[+]

A tesztidőszak alatt megjelent az alaplapról vezérelhető RGB LED-eket alkalmazó verzió is, nálunk viszont még az alapmodell vendégeskedett. A ház ára viszont egyáltalán nem mondható szokványosnak; kíváncsiak voltunk, mennyire indokolt az árcédulán szereplő, kissé mellbevágó, 105 000 forintos összeg.

Hirdetés

Külső

A New Ark 90 legtöbb része galvanizált acél, az oldallap, az előlap egy része és a tető azonban sötétített, edzett üvegből készült; az oldallap négy, szerszám nélkül is eltávolítható csavarral erősíthető a vázhoz, a tetőt pedig egy acélelemre rögzítették, ami a belül található pöckök kioldása után távolítható el.


[+]

Az előlapot nagyjából a jobb oldali, függőleges harmadoló vonal mentén vágja ketté egy üvegcső, melyben a vízhűtéshez tartozó folyadék forog, amit a mögötte elhelyezett LED-ek világítanak meg a rendszer többi részével megegyező színben. A csőtől balra egy nagy üveglapot találunk, amit szintén a belső pöckök kioldása után távolíthatunk el, jobbra pedig az acél uralkodik, minden csicsától mentesen.


[+]

A gépház jobb oldalára nem került üveg, ide egy acéllapot szereltek kézzel oldható csavarokkal rögzítve, aminek első harmadára dizájnos, háromszög alakú szellőzőnyílásokat helyeztek. Ezek a nyílások kb. 3 centire nyúlnak befelé a beltérbe, ami – mint később kiderült – okozhat problémát.


[+]

Aki látott már számítógépházat oldalról, azt nagy meglepetés nem érheti, az elrendezésben nincs semmi szokatlan. Felül találjuk az alaplapi I/O panel nyílását és egy 140 milliméteres ventilátor szellőzőrácsát (ami mögött ott van a ventilátor is), alattuk pedig 8 darab vízszintes és két darab függőleges bővítőkártyahelyet. Lent csak a szabványos ATX méretű tápegység nyílása található. A ház alján négy darab gumitalp fogja közre a két kivehető porszűrőt, melyek a tápegység és a merevlemezek irányába tartó levegőt tisztítják meg a portól.


[+]

A bekapcsológomb a ház tetején kapott helyet, két darab jack csatlakozó és két USB 3.0 port társaságában. Utóbbiból ennyi pénzért talán illett volna 3.1 verziójúakat használni, esetleg Type-C csatlakozóval kiegészítve, de ez sajnos ebből és a frissített modellből is kimaradt. A portok mellett találjuk a világítás vezérlőgombjait, melyekkel a színt és az effekteket kapcsolgathatjuk, ki-/bekapcsolhatjuk a fényt és állíthatjuk a villódzás sebességét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés