Hirdetés

Deepcool Earlkase RGB: színes fények mindenhol

A középkategóriás miditorony edzett üveg oldalfallal és RGB világítással próbál kitűnni a tömegből.

Bevezetés, külső

A kínai Deepcool teljes mellszélességgel áll ki az RGB-mánia mellett, így legtöbb termékükbe kerül valamilyen színes megvilágítás. Így járt a középkategóriás Earlkase miditorony is, amely a másik divathullámnak megfelelően még edzett üvegből készült oldalfalat is kapott. A cég honlapján a házzal kapcsolatban kiemelik a prémium anyagokat, az egyedi dizájnú előlapot és a kompatibilitást a vízhűtéses rendszerekkel – lássuk hát, mi minden teljesül ebből a valóságban!

Hirdetés

Külső

Az Earlkase RGB tulajdonképpen visszafogott külsőt kapott, egyetlen különlegessége a sokszögű előlap, amelyet az átlagosnak mondható keretre pattintottak fel. Ez az előlap érdes bevonatot kapott, amely némileg el is üt a ház többi részén alkalmazott selyemfényű, sima fekete festéktől, de az összhatás nem rossz, és az edzett üveg oldalfallal kombinálva sem kelt olyan hatást, mintha véletlenszerű alkotóelemeket dobáltak volna egymásra.


[+]

Tovább haladva a ház teteje felé a bekapcsológomb és a csatlakozók (amelyek saját LED világítást kaptak) mellett három apró billentyű található, amelyek az RGB fények vezérlésére szolgálnak, ezek segítségével lehet a fényerőt, a színt és az effekteket módosítani. Mögöttük egy mágnesesen rögzített porszűrővel védett szellőzőnyílás található.


[+]

A ház hátoldala unalmasnak is mondható, hét bővítőhelyet láthatunk rajta, amelyek rögzítőcsavarjait külön takarólemez védi. Ezen a téren kissé összeszedetlen a tervezés, ugyanis a bővítőhelyek lemezeit kézzel oldható csavarok tartják a helyükön, az említett takarólemez eltávolításához viszont elő kell vennünk a csavarhúzót.


[+]

Mint említettük már, a gép egyik oldalfala edzett üvegből készült, ezt négy, kézzel oldható csavar rögzíti. Ezzel kapcsolatban kicsit olcsó hatást kelt, hogy a csavaroknak az üveggel érintkező felületére nem került gumibevonat, de szerencsére a háznál figyeltek erre, így mind a pozicionálást segítő bakoknál, mind pedig a ház oldalain puha felülettel érintkezik az üveg. A másik oldalon sima fémet kapunk, viszonylag precíz illesztéssel és kézzel oldható, de a fülekben maradó csavarokkal.


[+]

Ha szemügyre vesszük a ház alját, akkor látható, hogy két vaskos műanyag elem emeli fel a házat, ezek alatt kényelmesen járhat körbe a levegő. A tápegység ventilátora itt egy külön szűrőt kapott, amelynek tisztítása nem a legkényelmesebb, kihúzás helyett fülekből kell kipattintani, és ezt még a hátsó lábazat is nehezíti – ennek ellenére nem kivitelezhetetlen a művelet, de a házat el kell dönteni hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés