Hirdetés

Corsair A500: a léghűtések S osztálya

Gigantikus méretű és borsos árú ez a processzorhűtő – csak az a kérdés, tudása is a csúcson van-e.

Értékelés

Nem hűt rosszul a Corsair A500; ha megnézzük az alábbi ábrákat, jobbára a léghűtések csúcskategóriájában végez, és az olcsóbb, kisebb méretű kompakt vízhűtéseket is megszorongatja (utóbbiakat világoskék kerettel jelöltük meg).

A gond csak az, hogy ezért cserébe drága és zajszintje is magas – az ugyanezt a teljesítményt kínáló vetélytársak vagy olcsóbbak, vagy ha nem is számottevően azok, legalább csendesebben tudják ugyanezt a hűtési teljesítményt biztosítani, köszönhetően sok esetben annak, hogy inkább alacsonyabb fordulatszámú, de nagyobb átmérőjű ventilátorokra bízzák magukat.


[+]

Ami pozitívumként felhozható az A500 mellett, az az elsőosztályú kivitel, a jól használható rögzítés, illetve a memóriamodulokkal való kompatibilitást növelő ventilátortartó, mely kifejezetten felhasználóbarát megoldás. Az extraként mellékelt hővezető paszta megléte öröm, de ennyi pénzért ez elvárható is volt. Kevésbé örültünk a gigantikus méretnek és tömegnek: talán ha kisebb lenne a bordázatból középen kivágott rész, kisebb mérettel is sikerült volna ugyanezt a tudást kihozni az A500-ból.

Wombath

A Corsair A500 hűtőt a Corsair biztosította a teszthez.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés