Cherry billentyűzetek a mindennapokra

Hirdetés

Cherry KC 1000

Aki asztali számítógép elé ül – és a notebookhasználók egy része is – nem kerülheti el a billentyűzetet, mint az egyik legalapvetőbb beviteli eszközt. Valakit kevéssé érdekel, hogy milyen gombokat nyomogat, de akadnak olyanok is – például ezen cikk írója –, akiknek drágább a billentyűzete, mint a processzora. Az elmúlt hónapokban, években elsősorban a játékosoknak szánt modellekkel foglalkoztunk, most viszont három, szinte teljesen átlagos Cherry megoldás került hozzánk. Igen, arról a Cherryről van szó, ami a legendás MX mikrokapcsolókat gyártja, viszont emellett a hétköznapi klaviatúrák világában is otthon van – sőt, ez a fő profilja.

A német bázisú vállalat alapmodelljét KC 1000-nek hívják, de JK-0800HU-kén is ismerik a hazai piacon. Négyezer forint körül kapható, egyszerű eszközről van szó, amit a tucattermékek közül csak lekerekített alsó sarkai és a numerikus rész fölötti négy extra gomb emel ki. Ezekkel a számológépet, az email klienst és az internetböngészőt lehet bekapcsolni, a negyedikkel pedig elaltatható a számítógép.

Teljesen lapos kialakítású a KC 1000-es, gombjai alacsonyak, az egyes sorok nem emelkednek egymás fölé. Egyszerű, kihajtható lábaival nagyjából másfél centiméternyit emelhető meg a hátsó része. Rövid úton járó gombjai membrános rendszerűek, a Cherry több mint tízmillió leütésre taksálja élettartamukat. A klaviatúra megfelel a német GS Mark minőségbiztosítási követelményeknek és a Blau Engel természetvédelmi tanúsítványt is megkapta, ahogyan másik két tesztalanyunk is.

Alján öt puha gumitalpon és az imént említett lábakon kívül semmi érdekeset nem találtunk. Vezetéke 1,8 méter hosszú, vékony, harisnyázatlan, USB csatlakozóban végződik. A nálunk járt fekete mellett fehérben is kapható, ami a Cherry definíciója szerint halványszürke.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés