Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Ami felmerült bennem:
- a "dokkolóba" miért nem fért jóval nagyobb akksi? Vicc, hogy terheletlenül is alig bírja tovább tőle
- a dokkolóban lévő vinyót miért nem eSATÁ-val kötötték be... minek USB-znek
- a vinyó miért nem jóval nagyobb? Nem fért bele a 350.000-es árba egy 750GB - 1T körüli példány
- oké a dokkolóban marad a vinyó... de miért nem csinálják meg, hogy onnantól wifin megosztja a tartalmát a tab részével... tehát ha otthagyod az asztalon, de mondjuk a fotelben, ágyban használod a tab részét, akkor ugyan úgy elérnéd a vinyó tartalmát is... ne mondják már, hogy ez technikailag kivitelezhetetlen...Egyelőre azt látom, hogy az egész koncepcióban van valami, jó lehetne ez nagyon, csak még sokat kéne fejlődnie.
[ Szerkesztve ]
-
SPY0817
aktív tag
Nekem is az a bajom ezekkel, hogy indokolatlanul az egekbe nyomják az árakat..
| Xbox Series X | iPhone 13 Pro | BF5 | Forza Horizon 4-5 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |
-
Televan74
nagyúr
Ennyi pénzért már kapok notit és tabletet is. És van két készülékem , mindegyik a rászabott funkcióival.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
atikó
őstag
még mindig tetszik nekem ez a tx300!
De nem tetszik az ssd sebessége nem valami jó, és ha megvenném cserélném de sajna ezt szétszedni nem volna jó ötlet, minthogy a billentyűzetben is cserélném a vinyót egy ssd-re.
Van egy vetélytársa [link]
A sebességre nem lehet panasz,dupla annyival szalad a Toshiba ssd-je mint az Asus Sandisk-je!
Bár nem lehet szétszedni, de 1,06kg! És nem tükröződik annyira a kijelzője,és szebb.Sajnálom hogy csak most sikerül tetszett írni erről a tx300-ról pedig már május óta van forgalomba, és azt meg jobban sajnálom, hogy az Asus nem reklámozza túlságosan és egy boltban sem voltak hajlandóak kibontani, hogy kicsit megtapogassam.(ebből miért nincs egy nyúzható darab azt nem értem!)
-
matteo_szg
őstag
Azon ne csodálkozz, hogy egy bolt sem bontja ki, csak azért, hogy megtapogathasd.
Csináltunk már ilyet egy-két partnerrel, persze 10 tapogatóból 1 vásárolta meg végül, aztán a kibontott termék kvázi eladhatatlanná vált. Mert ugye te sem szívesen vásárolnál olyan eszközt 350-400 ezer Ft-ért, ami ki volt bontva, a fólia koszos, gyűrt, és tán még be is volt kapcsolva.Most lesz végfelhasznlói promónk, privátban megírom a helyszíneket neked. És nem, nem kell játszanod ezért.
jupiiii
-
atikó
őstag
válasz matteo_szg #5 üzenetére
Köszi, ezt teljesen megértem és én sem veszek kibontott terméket, csak már nagyon megakartam nézni a taichi 31 egyetemben, de erre még nem volt lehetőségem sehol, és nektek meg kellet volna már hamarabb mutogatni, és bemutatni őket.
köszi, még 1x.
-
atikó
őstag
válasz matteo_szg #7 üzenetére
igen minden kép!
Szerk: igen menőbb, de abban milyen típusú ssd van?
egyébként beneveztem a játékba,(gondoltam ha ez kell hogy megleshessem őket akkor vállalom)de sajna nem tud eljönni senki sem velem pedig 2 megígérték!
Ha délutánig nem jön össze akkor küldöm a lemondó emailt! (de persze elmegyek és meglesem őket)Még annyit hogy az MM-ben bíztam,hogy ott van hasonló árú zenbook kiállítva gondoltam majd lesz ilyen is de sajna nem!
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
"de az árából inkább egy külön Ultrabookot és egy külön tabletet vennénk." - szerintem meg pont az a jó a hibrid gépekben, hogy egy gépet sokféleképpen lehet használni.
Az más kérdés, hogy az egekbe van árazva, ennyi pénzért tényleg nem igazán alternatíva. Ha 50-100K-val értelmesebb lenne az ára, máris vinnék a népek ezerrel.Én kérek elnézést!
-
erdoke
titán
Nem csak az árával van baj, az 1 kg-os, aktív hűtéses, 13,3" kijelzős tablet rész is erősen kompromisszumos használatot tesz lehetővé. Egy 10" környéki ARM-os tablet 50-60 deka, és akár 15 óra aktív használatot bír.
Ez még nem az a kompromisszum, amire elcserélném a subnoti + tablet párost.(#4) atikó
Én nem látom, hol van a linkelt SONY-nak tablet üzemmódja.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
callmeakos
veterán
Szerintem nagyon patent ez a kis cumó.
Mind a külső, mind a belső nagyon komoly, de ez az ár, nemáááárAll→M8
-
Ati1979
veterán
Eléggé rendben van ez a cucc. Csak kellene csiszolni valamit az üzemidőn. Tablet módban nem versenyképes sajnos.
Bár más gyártó ilyen irányú megoldásai sem azok... -
BatchMan
senior tag
Az árát nem szabad nézni, lesz ez lejjebb. Összehasonlítva az első TF-100 transformerrel (mert azt anno beszereztem, ér még ma is megvan ) nem sokat fejlődött a kialakítás. FHD-ért jó pont jár, bár már a TF300-ban is elérhető.
A külső vinyó a billencsbe építve nagyon jó ötlet Egyébként azért USB-s, mert ötletszerűen lecsatolható, és egy ilyen tömegtárolónak az USB3 bőven megteszi.Azt azért látni kell, hogy ez nem játékra vagy CAD munkára szánt gép. Mérete kíváló hordozhatóságot ad cserébe.
Otthoni távmunkára viszont kiváló. Tabletként bárhova magammal cipelhetem, mindenem rajta van, nem kell felhőbe lökni semmit. És ha írni akarok, bármikor belevághatom a billenytűzetbe (~dokkoló) az íróasztalnál.
Azt viszont magyarázza már el nekem valaki, hogy lehet két akkuval tovább filmet nézni, mint néggyel (A CPU üzemmódot értem, de részletesebb lesz a film, vagy több képkocka, vagy mi a frász?)
-
ng0ofy
KORREKTOR
Egyébként érdekes megoldásnak tartom, hogy a dokkolóban lévő lemez usb3.0-án csatlakozik. Gondolom USB porton csatlakozik a ket egység egymáshoz teljesen vagy valami hasonlóan egyszerű interface-en. Lehet erről tudni valamit?
Olyna példány emaitt nincs is gondolom, amiben lenne extra videokártya.A kötelezőt meg ki ne hagyjam: AMD APUval jobb lenne multimédiában!
-
Male
nagyúr
Az eSATA ugyan úgy bármikor lecsatolható, viszont:
- olcsóbb lenne
- nincs plusz chip (SATA -> USB átalakító)
- gyorsabb, procit nem terhelő megoldás lenne"mindenem rajta van"
Épp ez az, hogy nincs rajta minden... az adataid kétharmada a dokkolóban van, és nem éred el leválasztva. (Pedig megoldható lenne, hogy elérjed, és úgy már igazán jó lenne.) -
lajthabalazs
senior tag
Végre egy kultúrált méretű tablet Remélem jönnek majd szépen sorban az olcsóbb modellek is.
-
satz18
őstag
Én is a tisztelt fórumtársak észrevételeit tudom elsőre említeni. Nekem is szemet szúrt hogy miért nem eSATA. Végül is majdnem mindegy, HDD-nek az USB 3.0 bőven elég. Viszont legalább 750-es vagy 1 TB-os kellett volna hogy legyen. Ha már az innovatív asusról van szó, megléphették volna az eSATA dGPUcombot. Biztosan haraptak volna rá. Ami viszont nálam nagyon kéne, az a tabon lévő USB. Interfész nélkül ugyan úgy hozzá van kötve a dokkolóhoz. Nem lehet venni a "Checkpointokra" USB HUB, billentyűzet, egér combót. Ez ugyebár 5k-ból meg lenne. Így ugyan úgy kell hurcolászni mindenhova a dokkolót is. Nem hiszem el, hogy egy 1 Kg os dögre ne fért volna el egy USB. Ami viszont jó, hogy a fejben van a melegedés. Most hétvégén nem volt nálam billentyűzet, és szétégette a kezemet a gép 1 óra BF3-azás alatt. A hideg billentyűzet egy laptopnál áldás tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Vincent_
aktív tag
Jó cumó, de milyen áron...
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
TheCif
tag
Szerintem nem vészes az ára. Felsőkategóriás ultrabookok hasonló árban vannak ilyesmi konfiggal (Fullhd,ips/pls,i5,ssd) plusz ez még touch-os, szétszedhető, plusz hdd, plusz akksi, plusz hangszóró.
Hdd-ből viszont tényleg nagyobbat érdemelt volna. Ez az egész 2in1 koncepció egyébként erőlködésnek tűnik aminek piaca lehet hogy van, de értelme nem sok. -
sien
aktív tag
engem ez megvett kilóra, akartam venni egy macbook airt, de ez most nagyon megtetszett.
egyszer látnék egy olyan topicot, ahol nem jön elő szinte azonnal, hogy miért nem két gombóc fagyiért adják.
-
nagyúr
de az árából inkább egy külön Ultrabookot és egy külön tabletet vennénk. Bizony, bölcs döntés.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
atikó
őstag
válasz Jim Tonic #28 üzenetére
Igen meglehet érezni, főleg mert a válaszideje siralmas ennek a sandisk-nek. a Sony-ban lévő toshiba az 1000MB/s az olvasási és 750MB/s az írási sebessége, de mint írtam is az elérési idő az jobb. (de én az OCZ ssd-it szeretem és csak azt veszem ha tehetem, ebben lévőt is arra cserélném)
-
nagyúr
Az ne zavarjon, hogy nem fér át SATA interfészen a sebesség, amit írtál.
A szintetikus sebességet, mint írtam, a hajadra kenheted. Hacsak nem állsz neki a tableten gigás fájlokat másolgatni, semmit nem fogsz belőle érezni.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
satz18
őstag
Igazán nincs mit. Ők érdekes módon ezt mérték.
http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-Pro-13-SVP-1321C5ER-Ultrabook.98624.0.html
513.1 MB/sÉrdekes módon ez az érték már nem tűnik annyira sántának. Ezen a tesztoldalon azt is leírják, hogy el lehet érin 700-at de azt az új M2-es csatolófelülettel, az 1GB-ot pedig RAID 0-val. Te lehet mást mértél, én a notebookchecket megbízható forrásnak tartom, innentől mindenki azt mér és hisz, amit akar.
Apple promises an up to 45% faster storage in the new MacBook Air. In the 2012 model, a Toshiba SSD was used, but in our test model we find a Samsung SSD, which is no longer connected via mSATA (6G, 600 MByte/s), but rather utilizes the PCIe interface for speeds up to 1,440 MB/s (according to Samsung). This is possibly the SATA Express SSD XP941. Our test model did not bear an identifying inscription.
The M.2 Solid State Drive cannot achieve the theoretical transfer speeds, but it can offer around 700 MB/s (sequential read), which is far above the performance of a SATA 6G SSD.
Sztem ebben minden benne van.[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
válasz Jim Tonic #38 üzenetére
"Storage options are also limited; the 13-inch notebook only has one mSATA port." Ezt laptopot linkelte a kolega. Szóval vagy csodatörtént, vagy valami gebasz volt a rendszerben. Mert 1 db mSATA csatolón 1 GB/s valós adatátviteli sebességet elérni nagyon szép teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
Lehet hogy meghúzták a SATA busz órajelét. Akkor megfelelő kábelezéssel több is átfér rajta.
Egyébként néha én is tudok 1000MB/s-el másolni a merevlemez és az SSD közt, legalábbis ezt írják a szoftverek. Gyanítom, hogy a Windows valahol pufferel egy kicsit, és akkor hirtelen megugrik a sebesség. Aztán később várni kell.
-
dzsidzsas
aktív tag
válasz lajthabalazs #22 üzenetére
Lesz olcsóbb, csak kisebb tablettel:
ASUS Transformer Book Trio néven 11,6" kijelzővel, választható android és windows OS. Kérdés az mennyivel lesz olcsóbb, ha pár ezerrel akkor kell a rossebnek.https://rollerezz.blogspot.com/
-
Male
nagyúr
válasz lajthabalazs #40 üzenetére
Ennél úgy 99.99999%-al valószínűbb, hogy félremértek, ha tényleg sima SATA 6g-s, és nincs RAID.
Persze, a win cachelése miatt én is látok néha 1.5GB/s-et másolásnál... csak ez nem a meghajtó teljesítménye...
-
Tigerclaw
nagyúr
Ahogy én látom ez notebooknak és tabletnek is bukás a mérete és a súlya miatt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
RoadRunnerNG
tag
válasz Tigerclaw #43 üzenetére
Ezzel kb én is így vagyok, se ennek se annak nem tartom jónak. Ha ultrabook akar lenni, akkor nehéz, tabletnek meg személy szerint negynak tartom. Maradok is a 14"-es notebook és 10"-es tablet kombóm mellett. Így legalább a tabletem is 1kg alatt marad, cserébe el is megy 10 órát.
A Windowsnak leke van, mint a nőknek, ezért szeretem...
-
atikó
őstag
nos ma megnyúztam a tx300 és a taichi-t de ebből csak a kisebbet.
Azt kell mondjam hogy mind a 2 szuper, de a tx300 az nagyon állat, és sokkal bumfordibb dologra számítottam, de nem nagyon jó még tabként is elmegy a 13,3 ellenére! -
ZS3NI
őstag
Nekem bejönnek ezek az Asus Transofmer Bookok, elég pofásak.
Kicsit alacsonyabb áron indulna még be is neveznék rá.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Ren Hoek
veterán
Sokáig szerettem volna ilyet, vagy hasonló ultrabookot venni, esetleg tabletté alakítható AMD-s cuccot.
Aztán megnéztem, hogy 250 és 350 között milyen asztali gép jönne ki Aszthiszem kösz nem kell
Nem ér egyszerűen ennyit a hordozhatóság... -
szirtesp
tag
Én egy ilyet használok május óta, alapvetően meg vagyok elégedve vele, annyi hibája van hogy alvásból felébreszteve, tablet módban hajlamos elkékhalálozni. Dokkolóval sosem csinálja.
Továbbá ami még érdekes, hogy a Samsung Series 9-em (legelső generáciü) Windows 7-tel fürgébbnek tűnt ennél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest