Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz piglet76 #1854 üzenetére

    XPenology-n gondolkodtam, de elvetettem több okból is (pl. asztali gépnek is használom jelenleg a NAS-t, stb.)

    Debian alapot tervezek + Open Media Vault NAS szoftvernek és így megvan az asztali gép + NAS funkció. :D

    Fogyasztás terén még nem mértem a jelenlegi felállást, de amikor még volt benne procihűtő venti is, akkor Win8.1-es energiagazdálkodással induláskor 70-75 wattot mértem (Lidl-ös tájékoztató jellegű értékeket mutató eszközzel), majd utána idle 40-45 watt.

    Ez szerintem nem is olyan rossz érték, egy 4 lemezes NAS 35-40 wattjához képest.

    Minimális terheléssel persze átlagban valószínűleg többet fog fogyasztani, de akkor is egy jóval nagyobb teljesítményű gépről beszélünk.

    Más részről meg egy 53-54 wattos, kétmagos CPU-t is elég jól vissza lehet fogni egy (drágább) "T-s" jelzésű, 35 wattos szintjére egy kis alulfeszeléssel, mag letiltással, HT tiltással, stb. És így máris van egy takarékos, de mégis CPU-ban jóval erősebb NAS-od, annyi RAM-mal amennyit csak belepakolsz.

    OK. Kapásból drágább a ház + táp + lap + proci kombó, de minél jobban csökkenteni akarod a rendszer fogyasztását a táp oldalon, annál többe kerül egy tápegység. Én ezért döntöttem egy kis ATX táp mellett.

    J1900-at is rakhatsz amúgy a Fractal-ba, vagy Q5000-et és akkor a tápot helyettesítheted paneltáppal + adapter kockával, amit akár be is építhetsz némi barkácsolással a házba, de nem lennél árban/fogyasztásban előrébb, mint az ATX táppal.

    Hosszabb távon pedig az alacsony terhelés minden komponensnél nem elhanyagolandó tényező.

    Mindez persze szerintem.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák