- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cinibn
csendes tag
Ez így elég gáz!
Mekkora az internetkapcsolatod sebessége? Nálam akkor csinált ilyet, mikor kicsi volt a sávszélesség, mondjuk mikor futott egy torrent letöltés teljes sebességgel.
Azért egy log mégiscsak kellene, várd meg míg lefut.
Vagy esetleg nem jó az ini fájl a providerhez. -
MCke..
csendes tag
Ezt sikerült már megoldanom: a hálózati topológiát építettem át, így rendben működik, csak kevés timeout-ot produkál. Illetve működött: most egy olyan hiba jött elő, hogy egyes csatornákat nem tud betölteni, míg másokat gond nélkül. Íme, a log-fájl tartalma mindkét esetről:
Channel National Geographic site -- PORT.HU -- update mode incremental
Unable to update Channel National GeographicSystem.ArgumentOutOfRangeException: startIndex nem lehet nagyobb, mint a karakterlánc hosszúsága.
Paraméter neve: startIndex
a következő helyen: System.String.Substring(Int32 startIndex, Int32 length)
a következő helyen: WebGrab.SiteIni.CheckRobots(String url, Config config)
a következő helyen: WebGrab.Program.UpdateChannel(String strIndex, ChannelToUpdate Chan, XmlTarget xTarget)
a következő helyen: WebGrab.Program.Main(String[] args)Channel Digi World site -- PORT.HU -- update mode incremental
Summary for update of Digi World
missing shows added 0
changed shows updated 0
new shows added 66
unchanged shows inspected 28
total after update 99
elapstime / updated show 0,01 secondsEzt vajon mi okozhatja? Már próbáltam rákeresni a hibára gugliban, de nem találtam megoldást.
-
tomigonzo
aktív tag
Udv,
kodi simple tv addonnal hasznalt iptv hez keresnek, valami hasznalhato es konnyen megoldhato epg megoldast, az xmltv rol nagyon keves ado infoja jon, raadaskent nem is jol sajnos,
elore is koszi az infokat -
markkovacs76
kezdő
Sziasztok!
Én kb. 2 hónapja vagyok Wetek Play tulajdonos, DVB-S2 kártyával használom elsősorban műholdvevőnek.
Az Enigma2 jól fut rajta. Most OpenATV-t használom.A másik rendszer NAND-n Libreelec TVHeadend plugin-nel. A beállítása nem piskóta, E2 után meg pláne.
Elég nagy kihívás volt, de most már van egy jól működő rendszerem, ami azért nem annyira stabil, mint az Enigma2.EPG-re saját megoldást használok. A musor.tv-ről grabbelem az adatokat.
Mindenki számára ingyenesen elérhetővé teszem az EPG szerverem, amin az összes magyar csatorna aktuális műsorkalauza elérhető:
Minden nap frissíti a rendszer az EPG-t két napra előre.
Található az oldalon egy rövid segítség is a beállításhoz.Üdv.,
Márk -
fabiandaniel
aktív tag
-
fabiandaniel
aktív tag
-
markkovacs76
kezdő
válasz fabiandaniel #58 üzenetére
Helló!
Discovery World azért nincs, mert a musor.tv-n nincs meg a csatorna. Ha rákeresek az oldalon, akkor azt írja, hogy "A Discovery World befejezte a műsorsugárzást!". Persze ez nem igaz, mert most is tudom nézni..
Megoldások:
- OTA EPG használata, TVHeadend-ben külön beállítható a csatornára.
- Itt megvan XMLTV formában: http://xmltv.czo.hu/get/2/?channels=discoveryworld.hu.xmltv.czo.hu
- Esetleg a programom lehetne bővíteni, hogy ezt a csatornát ne a musor.tv-ről szedje, hanem mondjuk a port.hu-ról, de azt le kell programoznom.
- Várjuk, amíg megszűnik Rá is lehet kérdezni a musor.tv üzemeltetőjénél.Üdv.,
Márk
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz markkovacs76 #59 üzenetére
Enigma2 -vel próbáltad már? Nekem sajnos a műsorok egy részét kihagyja, pl: ATV
A mai napra az ATV -n csak két műsort lát, pedig guide.xml -be benne van az összes, ezért nem értem mi lehet az oka. Sajnos a többi csatorna esetén is hasonló a gond.
Az EPGIMPORT plugint használom az epg -d betöltéséhez.[ Szerkesztve ]
Fabi
-
markkovacs76
kezdő
válasz fabiandaniel #60 üzenetére
Még nem jutottam el oda, hogy találjak rá E2 alá megfelelő plugint.
Érdekes, hogy szelektál. Biztos nem tetszik neki valami.
Majd kipróbálom. -
celeburdi
csendes tag
válasz markkovacs76 #61 üzenetére
Nagyon szuper amit csináltál. Köszönöm!
Én E2-höz használom, XMLTV Import plugin-al. (A Menüben telepítés után EPGImport-ként van)
Két helyi fájl kell még a használathoz:
Nálam:
gravi.channels.xml (ez rendeli össze az xmltv "channel id"-eket az e2 service referenciákkal)
gravi.sources.xml (ez definiálja a forrást)ezek helye: /etc/epgimport
Csak példaként:
gravi.channels.xml:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!-- service references can be found in /etc/enigma2/lamedb -->
<channels>
<channel id="FEM3">1:0:1:13B:3:22C7:EEEE0000:0:0:0:http%3a//example.com</channel> <!-- Fem3 ++MindigTV++ -->
<channel id="IZAURA_TV">1:0:1:139:3:22C7:EEEE0000:0:0:0:http%3a//example.com</channel> <!-- Izaura TV ++MindigTV++ -->
<channel id="ZENEBUTIK">1:0:1:13A:3:22C7:EEEE0000:0:0:0:http%3a//example.com</channel> <!-- Zenebutik ++MindigTV++ -->
<channel id="OZONENETWORK">1:0:1:19D:4:22C7:EEEE0000:0:0:0:http%3a//example.com</channel> <!-- Ozone Network ++MindigTV++ -->
<channel id="PAX">1:0:1:200:5:22C7:EEEE0000:0:0:0:http%3a//example.com</channel> <!-- Pax TV ++MindigTV++ -->
</channels>gravi.sources.xml:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<sources>
<source type="gen_xmltv" channels="gravi.channels.xml">
<description>gravi XMLTV</description>
<url>http://epg.gravi.hu/guide.xml.gz</url>
</source>
</sources>A bemásolás után engedélyezni kell az EPGImport plugin-ban a gravi XMLTV
adatforrást (Sources kék gomb)Egy komplett karbantartott definíciós csomagot fel is lehetne tenni a szerveredre,
Akkor kényelmes lenne a használata. -
celeburdi
csendes tag
válasz fabiandaniel #63 üzenetére
Szia!
A Comedy-t nem importálom. Cak azokat a csatornákat amire nincs műholdas EPG.
Pl. IP stream.A channels fájlod biztos jó?
Mit írtál bele a Comedy-re?
üdv,
Celeburdi -
AttyVin
aktív tag
A 0.5.68-as verziójú xmltv napok óta nem szedi le a műsort a port.hu-ról.
Másnál is ez van?
Üdv, Vino
-
celeburdi
csendes tag
válasz fabiandaniel #65 üzenetére
Aha:
:E060000
helyett:
:E080000 -
fabiandaniel
aktív tag
válasz celeburdi #67 üzenetére
Sajnos nem , ez így szerepel a satellite.xml fájlban, tudom hibás a satellite.xml tartalma de mivel abban így szerepel ezért :E060000 a megfelelő a channel.xml -ben is. Másik boxomon már javítottam de ugyanúgy megvan a hiba. Egyébként ha ez lenne az oka akkor nem csak 10 műsor epg -jét hagyná ki hanem az összesét.
Fabi
-
celeburdi
csendes tag
válasz fabiandaniel #68 üzenetére
Ha nézed a box-on a comedy-t.
Mit ír ki a menü->Információk->Csatorna információ
Referencia szám: -ra? -
fabiandaniel
aktív tag
válasz celeburdi #69 üzenetére
Ezt írja ki:
<e2servicelist>
<e2service>
<e2servicereference>1:0:1:1F7:1B:2C0:E060000:0:0:0:</e2servicereference>
<e2servicename>Comedy Central Hungary</e2servicename>
</e2service>
</e2servicelist>ezért is használom ezt a channel.xml -be: <channel id="COMEDY">1:0:1:1F7:1B:2C0:E060000:0:0:0:</channel> <!-- Comedy Central Hungary -->
[ Szerkesztve ]
Fabi
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz celeburdi #69 üzenetére
Én csak a Comedy Central csatornánál használtam mert kiírja az adott sorozat hányadik évada és része megy. De most megpróbáltam más csatornákkal is és ott nem jelentkezik a hiba. Ha lesz egy kis időm belenézek a generált xml fájlba hogy vajon mi van benne ami miatt nem képes olvasni a Comedy esetén pár műsort.
Fabi
-
tomigonzo
aktív tag
válasz markkovacs76 #59 üzenetére
koszi, szuper megoldasnak igerkezik,
csak siman bedobtam az xmlt a iptv simple client addon ala a kodiban, amit hasznalok iptvre, es a csaktornak java reszehez hozta az infot, eddig ez hozta a legtobbet, meg ugy is, hogy a linkjeim eppen most nem mukodnek -
-
Keef_Lee
senior tag
válasz fabiandaniel #75 üzenetére
Ok, köszi előre is. Kivárom...
-
Gróf...
aktív tag
Pár napja megállt a tudomány az xmltv-mnél.
Getting list of channel -
Itt kilép!
Tudunk erről valami okosat?
KB két hete még kifogástalanul működött!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
HanZoli
csendes tag
A port.hu megújult, a régi felület végleg megszűnt. Változott az url felépítése is.
Van már rá hibabejelentés #512 tv_grab_huro is completely broken due to undecoded UTF-8 parsing error -
AttyVin
aktív tag
Basszus, a Port néhány havonta mindig kavar valamit.
Nálunk a TV-szolgáltató (Invitel) is tőluk veszi le a műsort, mégis stabilan megy az EPG a digitális csatornákon...Üdv, Vino
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
Van remény, hogy megoldódik valamikor az EPG probléma, érdemes még várni? Vagy nézzek más megoldás után.
Köszönettel: Feri[ Szerkesztve ]
-
AttyVin
aktív tag
Már próbáltam, de kissé bonyolultnak tűnt.
A leírás alapján majd újra nekimegyek.
(Nem akarom a fiamra bízni, mert informatikus létére nemigen kedveli az ilyen "barkácsolós" munkákat.)A czo korábban jó volt, de most mintha limitálták volna a csatornák számát 10 db-ban, nekem többet nem hajlandó leszedni egyszerre.
Ha erre tud valki megoldást, már az is "örö ebódottá" lenne, amig - reméhetőleg - az xmltv talpraáll.
Fura, hogy annak ellenére, hogy a technika-informatika rohamtempóban fejlődik, egy normális EPG miatt ennyit kelljen küzdeni, kézzel állitgatni, keresgetni, stb...
Üdv, Vino
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #86 üzenetére
Vagyis nem muszáj egy adott bouquetet (bár jó lenne), hanem jó lenne úgy általában beüzemelni, hogy működjön.
Amit eddig próbáltam:
/etc/epigimport/rytec.sources.xml
<source type="gen_xmltv" channels="rytec.channels.xml.gz">
<description>MUSORTV Hungary XMLTV</description>
<url>http://epg.gravi.hu/guide.xml.gz</url>
</source>Ugye a rytec.channels.xml.gz egy default fájl, amint néztem ez tartalmaz majd' minden csatornát.
EPG Importban rámegyek az újonnan hozzáadott forrásra, de semmit nem húz be. 0 event.
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #87 üzenetére
Nem tudom szerkeszteni, mert lejárt az idő:
Tehát ezzel a channel listtel dolgozunk, ez kb. minden csatornát tartalmaz:
http://rytecepg.ipservers.eu/epg_data/rytec.channels.xml.gz
Az a baj szerintem, hogy itt más a channel id, mint az epg.gravi.hun:
epg.gravi.hu:
<channel id="RTL">
vs.
rytec:
<channel id="RTLKlub.hu">1:0:19:7728:2C1:600:E060000:0:0:0:</channel> <!-- RTL Klub HD -->Hogyan az epg.gravi.hu-t rytec kompatibilissé tenni? Még ha saját szerveren is kéne futtatnom a generálást.
-
AttyVin
aktív tag
Egyelőre a http://xmltv.czo.hu/ működik a legegyszerűbben.
Igaz, kicsit munkás dolog 5 részletben leszedni és összeszerkesztgetni a csatornalistát, mert máshogy nemigen megy (maximum 10 db/letöltés).
De így legalább minden megvan kb. 20 perc alatt...Mindegy, már fabrikált valami kis programot a gyerek, hogy egymenetben menjen a dolog, de egyelőre tesztelés alatt áll....
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
gzolee2
tag
Sziasztok!
Valaki segitene nekem abban hogy mit rontok el a webgrab+plus beallitasaiban?
Az m.musor.tv oldalrol probalom a musort leszedni ,csinalja is de mar vagy 4 oraja csinalja es meg szerintem a felenel se jar! Error downloading page: The operation has timed out ,uzenetet kapom elsore mindig,utana a 2 probanal mar letolti,ezt eljatsza minden csatornanal! vagy esetleg valaki a megfelelo iranyba terelgetne,azt nagyon megkoszonnem!Egyetlen megoldásunk van: facilitálni a funkció-specifikus imázs-alakítást.
-
gzolee2
tag
Sziasztok
akit erdekel magyar epg xml az innen eliri,nem tokeletes mert meg most keztem de probalkozok,eszreveteleket javaslatokat szivesen fogadom
http://broken-backed-loads.000webhostapp.com/epg/guide.xml
Egyetlen megoldásunk van: facilitálni a funkció-specifikus imázs-alakítást.
-
gzolee2
tag
szia
fogalmam nincs hogy mit csinaljak azzal a programmal ,webgrab+plus t hasznalom de szerintem valamit nem jol csinalok mert iszonyatosan lassu ,de minden esetre megprobalozok azzal amit kuldtel!
Egyetlen megoldásunk van: facilitálni a funkció-specifikus imázs-alakítást.
-
AttyVin
aktív tag
-
gzolee2
tag
Koszonom
Elolvastam az elso hozzaszolast
Ahogy lesz idom kiprobalni, szolok hogy mire jutottam, tuti hogy besulok vele! Meglatjuk, orulnek ha vegre jo lenne, az viszont nem vilagos hogy Hova irom a leszedni kivant csatornakatEgyetlen megoldásunk van: facilitálni a funkció-specifikus imázs-alakítást.
-
AttyVin
aktív tag
Szerintem külön sehová.
A config.bat és a grab.bat legyen a program könyvtárában.
A config.bat elindítása után sorban kéri a letöltendő csatornákat. Vagy egyszerre letölti az összeset.
Létrehoz egy tv_grab_huro.conf file-t egy .xmltv könyvtárban.
(Ez később egyszerű szerkesztővel is szerkeszthető, mivel a teljes elérhető csatornalista benne van, csak a korábban kijelöltek műsorai lesznek "leszedve").Utána grab.bat és el kell indulni a letöltésnek.
A letöltött anyagot hun.xml file-ként a program könyvtárába menti.Ennyi...
Ja, tűzfalat, víruskeresőt érdemes "megtanítani" a programra...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest