Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
válasz MasterMark #15952 üzenetére
aha szóval csak dvi-hdmi kábellal működhet?
-
dr_ace
aktív tag
válasz MasterMark #15952 üzenetére
szerintem olyan videókártya nincs ami hdmi porton analóg jelet ad le, a hdmi kábel nem is tud analóg jelet továbbítani, csak digitálisat.
olyan viszont létezik, hogy a videókártya dvi porton keresztül ad le analóg jelet, mert a dvi port sok kis tüskéje közül néhány direkt erre van fenntartva, emiatt létezhet dsub-dvi toldó is például.
de ha azt szeretnéd, hogy a dsub porton leadott jelet hdmi bemenetre lehessen kötni, ahhoz át kell alakítani az analóg jelet digitálissá, amihez már konverter kell. ilyen A/D konvertert itthon is lehet kapni, de olyan drágák, hogy szerintem semmi értelme. pl itt van egy amit elsőre találtam, de ebay-n lehet hogy már $100 körül is találsz, ami még mindig túl drága szerintem.
(lol ugyanazt linkeltük )ez kb olyan jellegű probléma, mint amikor szintén whitezo88 kolléga szerette volna az optikai hangkimeneten leadott digitális 5.1 audio jelet bevezetni az analóg bemenettel rendelkező hangszórószettjébe. az is lehetséges konverterrel, csak az is olyan drága, hogy nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest