Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Healbacsi

    őstag

    válasz sti10p #35765 üzenetére

    A wow eleinte valoban kicsit egy maganyos jatek. Ennek vannak elonyei es hatranyai is. Elonye, hogy nem vagy masora utalva, ha nem akarsz nem kell masokkal kozoskodni. Ha valaki nem szeret egyedul jatszani, akkor ez egy nagyon rossz dolog valoban. A wow eleinte arra osztonoz, hogy exploralj. Fedezd fel a vilagot, lass belole minden tobbet, idovel ahogy a karaktered fejlodik egyre osszetettebb kihivasok ele hajt a jatek. kb 15-20. szinttol indul be igazan a tobb jatekos uzemmod. Innentol kezdve folyamatosan elerhetok az instance-ok, amikben 5 fos csapatok allnak szemben valogatott szornyekkel, a neves szornyek mindegyike egyedi harcot nyujt, mind egyedi kepessegekkel vannak ellatva. Ezeknek az instance-oknak vannak tortenetei is, amik bizonyos kuldetessorozatok teljesitese utan derulnek ki. Az 5 fos instance-ban mindenkinek meg van a sajat feladata. A tank karakter feladata, hogy vedje tarsait, es o kapja be az uteseket minel tobb ellenfeltol. A healer karakter feladata, hogy eletben tartsa tarsait. A maradek tarsak arra hivatottak, hogy minel hamarabb vegezzenek az ellenfellel. Tehat itt 5 ember osszehangolt munkaja kell a kozos sikerhez. Sok gyakorlas es tanulas szukseges ahhoz, hogy kevesebbet hibazz. Ha keveset hibazol, akkor a tobbiek jo jatekosnak fognak tartani, es lehet, hogy legkozelebb megkeresnek egy ujabb kozos jatek remenyeben.
    Igen jol latod, a wowosok igen nagy hanyada onzo. De ez az onzoseg hajtja oket arra, hogy jobb jatekosok legyenek, hogy probalnak kitunni a tobbi jatekos kozul. A jatek folyamatosan valtozik, igy ha valaki az adott jatek periodus mellett jo jatekosnak tunik, fel-1 ev mulva ez mar korant sem biztos.
    A jatek sava borsa akkor kezdodik, amikor egy karakter eleri a maximalis szintet. Ekkor elerhetove valnak szamara az ugynevezett raidek. Raidekben manapsag 10/25 ember jatszik egyutt vallvetve. A raidek nagyon eros lenyekkel szallnak szembe. A siker nagyon nagy mertekben mulik, hogy a jatekosok keveset hibazzanak, illetve jol legyenek koordinalva. A jatek ezen resze kicsit olyan mint a sakk. Egy kidolgozott taktika alapjan mozog a csapat, minden mozdulatnak meg van a pontos oka ki miert csinalja azt amit csinal. Emelett a karaktered kepessegeit megfeleloen kell hasznalni, mozogni kell, elugralni a szembe repulo lovedek elol. Ez a resze ugyessegi akar csak egy fps jatek.
    A pvp csatak atlagban rovidek, jo idegek kellenek hozza, mivel minden ellenfel mast fog ellenunk csinalni, folyamatos koncentraciot jelent, es mindig alkalmazkodni kell az ellenfelhez.
    Rengeteg jot es rosszat is lehetne mondani a wowrol. Par mondatban foglalnam ossze:

    Exploracio - nagy terkep, rengeteg kuldetes/tortenet;
    Taktika - ahogy haladsz elore a harcok egyre osszetettebbek lesznek, igy taktika kidolgozasara sarkallja a jatekosokat;
    Ugyesseg - a harcok lekuzdesehez ugyesseg es sok gyakorlas szukseges;
    Kozosseg - eleinte nem konnyu, de idovel itt is lehet jo baratokra szert tenni (nekem pl vannak olyan barataim, akikkel mar 6. eve jatszok egyutt);
    Folyamatosan bovulo tartalom - a jatek folyamatosan bovul, fejlodik, ujabb es ujabb kihivasokkal talalod magad szemben.
    Game master szolgaltatas - Ha valami bajod van a jatekkal, akkor ingame tudsz segitseget kerni egy ugyfelszolgalatos embertol. Sok jatekbol peldaul ez hianyzik.

    Sok minden mast is lehetne irni meg a wowrol, szeritem a tobbiek fognak is. A wowot erovel megszeretni nem lehet. De sajnos 3 nap trial nem elegahhoz, hogy teljes kepet kapj a jatekrol. Ugy tudnam ezt jellemezni, mint amikor elmesz Angliaba, kilepsz a repter ajtajan es esik az eso. Gyorsan vegignezed a nevezetessegeket. Ekkor kijelentheted, hogy lattal mindent, es meg az ido is rossz, tehat Anglia nem valami nagy szam.
    Persze hiaba toltessz 1 evet Angliaban nem biztos, hogy meg is fogod szeretni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák