Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tboj

    tag

    válasz Viktoár #243341 üzenetére

    "Ha te fel tudsz készülni arra hogy full hp-ról ledobod a kupakot, vagy kigyulladsz és leégsz mikor kinézel egy egylövéses tankra akkor te egy médium vagy. "
    Nem vagyok médium, de ez a példa gyakorlatilag minden esetben user error. Arra tudsz felkészülni, hogy a lehető legkisebb eséllyel történhessen ez meg. Ismered annyira a tankodat és a veled szemben állóét, hogy tudod, milyen helyzetben, hol és hogyan nézhetsz ki ennek elkerülése érdekében. Ammo rack robbanás és gyújtás nem történik csak úgy a semmiből, ahhoz egyrészt át kell hogy üssön az ellenfél, másrészt ott kell átütnie, ahol a megfelelő modul található, ezért máris tudsz arra készülni és olyan pozíciót keresni, úgy kinézni, hogy erre ne legyen esélye a másiknak vagy csak elenyésző. Persze, ettől még megtörténhet, amíg nem nulla az esély rá, de a gyakoriság bőven alulmarad a versenyeken lejátszott meccsek számának. Nem ezek miatt fog valaki megnyerni egy tornát, de még egy több meccsből álló mérkőzést sem. Egy meccsen persze bármi megtörténhet...
    "Abban igazad van hogy mindenki egyenlő feltételekkel indul, csakhogy csata közben ez erőteljesen megváltozik, pont a random faktor miatt."
    Nem változik meg, mindig +- 25%. Tisztában kell lenni azzal, hogy egy 300 mm-es átütésű lőszerrel pattanhatsz egy 225 mm-es effektív védelmű részről is akár a másik tankon, akár egymás után többször is. Ugyanígy azzal is tisztában kell lenni, hogy egy 301 hp-s tankot egy 400 hp-s alfájú löveggel átütése esetén sem feltétlenül veszel ki a játékból, vagy azzal is, hogy ha a célköröd nagyobb mint az a pont a tankon, amit el szeretnél találni, akkor az a találat bizonytalan. Mindezt ugyanígy az ellenfeledre vonatkozóan is számításba kell venned. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy olyan pozícióba kerülj, hogy ezeket a faktorokat a lehető legjobban lecsökkentsd, pláne azt hogy ezen múlhasson egy csata kimenetele. Ezekhez nagyon sok mapismeret, tankismeret és helyzetfelismerés szükséges, amiből persze kívülről a legtöbbször nem sok látszik, így egy kevésbé képzett számára tűnhet szerencsének is.
    "A top játékos azért top mert amikor nem szívatja a játék akkor jobban játszik mint egy átlag játékos. De ettől még ő is kinulláz meg gurul értékelhetetlen köröket. Ebben az esetben nem készült fel rá?"
    A randomot hagyjuk, hisz a tornákról volt szó és teljesen más műfaj a kettő. A top játékos attól lesz az, hogy amellett, hogy jól ismeri a játék minden részét, jól és gyorsan tud kalkulálni a saját és ellenfele esélyeivel, mindezt arra felhasználva, hogy olyan szituációkat alakítson ki, ahol ő minél kisebb kockázat mellett minél nagyobb előnyre tehessen szert a lehető legnagyobb eséllyel. Ha nem muszáj, nem vállal fel olyan helyzeteket, amikből vesztesen jöhet ki. A végső győzelemhez pedig lényegében ebben a játékban is annyi szükséges, hogy kevesebbet hibázz, mint az ellenfeleid.

    Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

Új hozzászólás Aktív témák