Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz Simulacrum #171797 üzenetére

    Bementem gyakorlóba és az istennek sem sikerült lerobbantanom a vk fejét. Aztán kicsit még olvasgattam a wot wiki battle mechanics részlegét és megvilágosodtam: [link]

    Az ugyebár most már tiszta, hogy a moduloknak van hp-ja és ha eltalálod elvileg sebződik és a sebződés mértékétől függően sárgára vagy pirosra sérül.
    Viszont amiről eddig nem tudtam: Minden modultalálat esetében van egy úgynevezett "saving throw" (mentődobás) ami értelmében van rá esély, hogy az eltalált modul egyáltalán nem sebződik.
    Annak az esélye, hogy az eltalált modul sebződik:
    Lánc: 100%
    Motor: 45%
    Üzemanyag tartály: 45%
    Kémlelő nyílás: 45%
    Rádió: 45%
    Toronygyűrű: 45%
    Löveg: 33%
    Lőszerrekesz: 27%

    Ezek az esélyek kis mértékben nagyobbak ha a lövő tanknál a lövegkezelőnek van deadeye(mesterlövész) perkje.

    Mint látható a lőszerrekeszt hiába találod el, csak kb minden negyedik találat sebzi. Bementem gyakorlóba és hiába tudtam hol van a VK lőszerrekesze, valóban kb minden negyedik lövésem sebezte így előbb fogyott el a tank hp-ja a lövéseimtől, mint sikerült volna 2x sebeznem a rekeszt.

    Ez egy elég hülye mechanika, mert hiába tudod hol van egy tank rekesze és találod el ott, attól még nem biztos, hogy rekeszt kap. Szerintem azért csinálták meg így, mert így aimbot-tal a csíterek nem minden 2. lövésre lőnek rekeszt hanem minden 8.-ra. :U

    Ráadásul ez a konteó hívőknek is egy jó magyarázat hol nyúl bele a "rendszer" a csatába. Simán előfordulhat, hogy például két VK ugyanott lövi egymást, mégis az egyiknek sikerül a mentődobás és low roll esetén alig sebződik, míg a másiknak nem jön be a mentődobás plusz high roll sebzésre és full hp-ról robban első találatra.

    Egyébként az eredeti kérdésre visszatérve, a wot wiki alapján:
    "Ammunition Rack Explosion
    If the ammunition rack's hitpoints reach zero, it explodes, destroying the tank and its crew completely regardless of the remaining hitpoints on either of them. The only case the tank does not explode with a "red" ammo rack, is when the rack is completely empty.You can increase your ammo rack's hitpoints by installing "Wet" Ammo Rack equipment or by training the Safe Stowage perk on a crew member with the role of loader."

    Vagyis csak akkor nem robban ha nincs 1 töltény sem.

    "The amount of ammunition you are carrying does not affect the chance of your ammunition rack taking damage."
    Vagyis a lőszer száma (0-át leszámítva), nincs hatással az lőszerrekesz sérülésének esélyére.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák