- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
éppen hogy csak op.rendszer nélkül lehet memóriát normálisan tesztelni
letöltöd ezt a CD-képet, kiírod egy CD-re, erről bootolsz, és futtatod a memtestet
egyébként ha felment rá a W7, akkor miért nem használod azt?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
A helyzet a következő:laptop xp sp2-vel voda mobilinternettel nem müködik a videolejátszás az rtlmost honlapon.Frissitést kér a flashplayer(a 10.es van fenn) De az rtlklub honlapján viszont müködik rendesen.Még 1 furcsaság ugyan ez a laptop nálam(upcnet 15/1.5) kábelen rendesen lejátsza a videokat az rtlmost honlapján.
Ilyenkor mi van?Nem vagyok normális. Na és?!
-
psg5
veterán
válasz leyo76 #29650 üzenetére
Ez elég konkrétnak tűnik, ma már nem lesz rá időm, de holnap ezzel kezdek, remélem igazad lesz. Valami ilyesmit sejtettem, mert volt az egyik fórumban, hogy a gigabyte lapban együtt az Amd és egy 1600-as kingmax nem mindig szereti egymást és inkább 1333-aaat javasolnak inkább. Na visszaveszem és meglátjuk. Köszi.
Amúgy azóta visszavetted a ram mhz-ét?F.K.T.
-
leyo76
senior tag
Szerintem ennek kell lennie, egyébként vissza állítottam a gyári órajelre és működött, bár én azóta win7 -re váltottam, így hosszú távú eredményről nem tudok beszámolni.
Egyéb iránt win7 alatt egyeltalán nem jelentkezik semmilyen gond, ráadásul 64bites verziót használok és így messze jobb mint egy 32bites xp, nem lehet a kettőt egy napon említeni..
Csak ajánlani tudom egy olyan konfighoz mint a tiéd.Eredményt mindenképp várok holnap!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Lenry már megírta a lényeget.
Az oprendszer alóli memóriatesztelők szart se érnek, mivel nyilván nem tudják tesztelni a memória teljes címtartományát."Ha hiba lenne memóriával nem kellett volna a Biosnak jeleznie az első bekapcsolásánál?"
NEM. Mivel nem biztos, hogy a memóriának épp a hibás részébe kerül adat. Ha viszont épp azt a címet éri el, ahol a hiba van, akkor jelentkezik az instabilitás.Furcsa, hogy felment a Win7.
Amiről leyo76 beszél, megpróbálhatod, de egyébként lehet, hogy egy CMOS Reset is segítene, ami alapbeállításokra rak minden értéket a BIOS-ban. De lehet, hogy az alapbeállítás még mindig túl sok, és ezért kellene még visszább venni a frekit.
Sk8erPeter
-
psg5
veterán
válasz Sk8erPeter #29658 üzenetére
Hát mivel a teljes gép alaplaptól kezvde a házig, cakk und pakk teljesen új. a bios abszolút alapbeállításon van.
Bízom a freki visszavételben.F.K.T.
-
_voodoo_
tag
Hali
Van egy céges laptopom(compaq nx9010), és kapott egy zsír új samsung 160gb-os vinyót, majd az xp telepítés után azt látom hogy rohadt lassú a gép, aztán rájöttem hogy azért mert pio-ban megy a vinyó, és sehogy nem tudom rávenni az udma5-re, pedig a régi vinyó azon ment, és ha visszarakom, az akkor is dma5-ön megy, ugyanazon driverekkel, bios beállításokkal...
Mi lehet a bajság?
Valami 5let? -
Szólista
senior tag
válasz Sk8erPeter #29660 üzenetére
Nem az enyém a laptop,egyik kollegámé.IE8 a böngésző.Más oldalon eddig nem jelentkezett ez a probléma,csak azon az oldalon.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok normális. Na és?!
-
_voodoo_
tag
válasz Sk8erPeter #29664 üzenetére
Köszi de ezeken már túl vagyok, 2 napja kínlódom vele, eltávolítottam már a vinyót is az eszközkezelőből, vagy 10x legalább, + az ide vezérlőket is de semmi...biosban is engedélyezve van a udma5, és a régi vinyót visszarakva megy is szépen, csak az újjal nem akar...
Az egyébként létezhet, hogy a 160gb-os méret túl nagy a dma vezérlőnek?(nem mai laptop már, és a speckójában is asszem az van hogy 20,40,60,80gb-os vinyókat tud kezelni, bár gondolom azért 80ig írták mert akkor még ez volt a max....) -
leyo76
senior tag
válasz Sk8erPeter #29658 üzenetére
Mem tesztel persze lehet próbálkozni de a saját tapasztalataim alapján új memókkal mostanában nincs gond, főleg a kitben lévőkkel nem. (nem mondom hogy nem fordulhat elő)
Lehet hogy nem tűnik reális megoldásnak és az is lehet hogy nála nem fog működni, de ettől függetlenül lehetséges megoldások közé tartozik...
-
_voodoo_
tag
válasz sfdrakex #29668 üzenetére
Nincsen rajta, asszem így jumper nélkül mennek masterba, sima samu vinyó...
-
_voodoo_
tag
válasz leyo76 #29669 üzenetére
Az volt rajta egy pár hónapja frissítve, de az is asszem 2004es vagy 2005 ös, nincs már ezekre új bios...meg az a poén hogy látja a bios korrekten, és ott auto beállításnál udma5 re rakja...meghát az előző vinyó simán megy udma5-ben pedig egy ezeréves vmi 20 gigás fos...
-
Csontikka
aktív tag
válasz _voodoo_ #29676 üzenetére
Szia,
Próbáld meg ezt a VB scriptet: (kimented a kódot .vbs kiterjesztéssel és megfuttatod)
hátha...Üdv,
Csontikka' Visual Basic Script program to reset the DMA status of all ATA drives
' Copyright © 2006 Hans-Georg Michna
' Version 2007-04-04
' Works in Windows XP, probably also in Windows 2000 and NT.
' Does no harm if Windows version is incompatible.
If MsgBox("This program will now reset the DMA status of all ATA drives with Windows drivers." _
& vbNewline & "Windows will redetect the status after the next reboot, therefore this procedure" _
& vbNewline & "should be harmless.", _
vbOkCancel, "Program start message") _
= vbOk Then
RegPath = "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\"
ValueName1Master = "MasterIdDataChecksum"
ValueName1Slave = "SlaveIdDataChecksum"
ValueName2Master = "UserMasterDeviceTimingModeAllowed"
ValueName2Slave = "UserSlaveDeviceTimingModeAllowed"
ValueName3 = "ResetErrorCountersOnSuccess"
MessageText = "The following ATA channels have been reset:"
MessageTextLen0 = Len(MessageText)
ConsecutiveMisses = 0
Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
For i = 0 to 999
RegSubPath = Right("000" & i, 4) & "\"
' Master
Err.Clear
On Error Resume Next
WshShell.RegRead RegPath & RegSubPath & ValueName1Master
errMaster = Err.Number
On Error Goto 0
If errMaster = 0 Then
On Error Resume Next
WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName1Master
WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName2Master
On Error Goto 0
MessageText = MessageText & vbNewLine & "Master"
End If
' Slave
Err.Clear
On Error Resume Next
WshShell.RegRead RegPath & RegSubPath & ValueName1Slave
errSlave = Err.Number
On Error Goto 0
If errSlave = 0 Then
On Error Resume Next
WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName1Slave
WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName2Slave
On Error Goto 0
If errMaster = 0 Then
MessageText = MessageText & " and "
Else
MessageText = MessageText & vbNewLine
End If
MessageText = MessageText & "Slave"
End If
If errMaster = 0 Or errSlave = 0 Then
On Error Resume Next
WshShell.RegWrite RegPath & RegSubPath & ValueName3, 1, "REG_DWORD"
On Error Goto 0
ChannelName = "unnamed channel " & Left(RegSubPath, 4)
On Error Resume Next
ChannelName = WshShell.RegRead(RegPath & RegSubPath & "DriverDesc")
On Error Goto 0
MessageText = MessageText & " of " & ChannelName & ";"
ConsecutiveMisses = 0
Else
ConsecutiveMisses = ConsecutiveMisses + 1
If ConsecutiveMisses >= 32 Then Exit For ' Don't search unnecessarily long.
End If
Next ' i
If Len(MessageText) <= MessageTextLen0 Then
MessageText = "No resettable ATA channels with Windows drivers found. Nothing changed."
Else
MessageText = MessageText & vbNewline _
& "Please reboot now to reset and redetect the DMA status."
End If
MsgBox MessageText, vbOkOnly, "Program finished normally"
End If ' MsgBox(...) = vbOk
' End of Visual Basic Script program[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz _voodoo_ #29679 üzenetére
Lehet az a baj ugy telepitetted hoyg pioban volt, bár nem szabadna neki és összes udma módot probáld végig ne csak a 4 est hanem az alacsonyabbakat is.
Alaplapi driverek, windows frissitések minden fent van rendesen?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
-
_voodoo_
tag
válasz leyo76 #29677 üzenetére
Kipróbáltam ezt a registry-s dolgot is(gondolom beírás után ki kell lépni, oszt restart), de eredmény ua. egyébként nem hiszem hogy zsír új vinyóval crc hiba meg ilyenek lennének, főleg hogy a régi vinyó tele van bad sectorral, meg kb 4 éves xp van rajta tele szeméttel és az megy dma5ben...
[ Szerkesztve ]
-
BOBO6
aktív tag
válasz Sk8erPeter #29646 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Az adatmentés nem lényeges mert csak filmek voltak, az asztalon meg szintén csak olyasmi ami beszerezhető. Én sosem mentek c-re semmit ami pótolhatatlan, meg sehova, ami fontos az ki van írva. Engem maga a történet bosszant, hogy nem tudok maradandó módosításokat eszközölni a c-n.
"Nem értem, elvileg letörölted, de mégis fent maradt a program?" Ahogy mondod, bármit törlök, telepítek, köv restart után a változtatásnak nyoma nincs.
"Egyébként adminisztrátori jogosultságod van?" Igen.
Most elmélyedek a linkelt témában és kipróbálom amit írtál, aztán jelentkezem, hogy mire jutottam.
-
mezis
félisten
Gratulálok ! Kevés olyan userről tudok, aki legalább a nehezen pótolható, fontos dolgokat archiválná. (Hogy sokan mennyire bíznak abban az egyetlen HDD.ben, annak rengeteg órányi MTBF-jében...)
Tapasztalatom szerint, ha Windows egyszer hülye lett, akkor az úgy is marad amíg nem törölted a particiót.mezis
-
sfdrakex
nagyúr
Sok usernek nincsenek nehezen pótolható fontos dolgai. Sokan csak játszanak zenét hallgatnak filmet néznek. Folyamatosan törlik amilyük van szednek le ujabbakat. Nekik nincs mit archiválni. Mondjuk én is csak a fényképeket meg pár doksit szoktam. Meg pár filmet amit érdemes többször megnézni.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
BOBO6
aktív tag
Jelentem: Megtörtént. Immáron Ubuntu alól írok. Megyek is a linux topicba, mert itt is akadnak azért megoldandó kérdések..
U.i.: Elmondom nyolcadjára is a usernek, hogy ne mentsen semmi fontosat a c-re, és a pótolhatatlan adatokat több helyre menteni és kiírni. Legjobb mikor ezek után jönnek azzal hogy elveszett ez meg az...
szerk: sfdrakex: Tökéletesen egyetértünk!
[ Szerkesztve ]
-
BOBO6
aktív tag
válasz Sk8erPeter #29646 üzenetére
Sajnos nem sikerült megoldani a rejtélyt. A chkdsk jó megoldásnak tűnt számomra is, de ütemezést kért, amit engedélyeztem is. Nos mivel maradandó módosítást nem voltam már képes eszközölni a c-n, így restart után minden ment a régi kerékvágásban és chkdsk meg sem próbált elindulni.
Gyalultam az XP-t. -
psg5
veterán
válasz leyo76 #29655 üzenetére
Helo Leyo
Nos visszavettem a frekit. Alapból Auto-n volt és csak 1333Mhz-en nem az igazi 1600-on,
de visszavettem: 1066-ra, nos így teljesen simán felment az xp! Kösz!
Annyi, hogy visszarakhatom-e autora vagy maradjon így nincs nagy sebbesség különbség?
De az is lehet, hogy estére azért a win7 lesz belőle...
Mégeygszer köszi!F.K.T.
-
leyo76
senior tag
Persze ésszerű magyarázatot nem tudok rá, legfeljebb annyi hogy ebből is látszik az hogy xp elavult. Akkoriában nem nagyon volt ilyen magas frekin működő memó és a 64bites rendszerre sem volt teljesen felkészülve az ms.
Én a helyedben 64 bit win7 -re hajtanék rá, sokkal szebben pörög,..
-
félisten
Hali!
Mert a W7-ben gyors format van alapból, míg XP-ben választható a lassú format is. Ha XP-ben is gyorsformázásra mennél(ez nem minden esetben lehetséges), akkor ott is 15 másodperc lenne.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
psg5
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest