- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz pilóta #31589 üzenetére
Szerintem ha nyomsz egy jobbegérgombot az asztalon, majd frissítés, akkor ott lesz
Tudom magától is ott kellene lennie, de nálam meg pl a letörölt programok ikonja marad ott mindig, mig az előbb említett dolgot nem csinálom, vagy nem restartolok..LordDarkness: cod2-t ha minden igaz xp kompatibilis módban kell futtatni,és ugy megy. (ha nem abba, akkor valamelyik másik, de mennie kell, mert játszottam vele vistán)
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
eszakas
senior tag
válasz Csokimester #31595 üzenetére
Nekem a vírus kereső miatt csinálta. Leszedtem a víruskeresőt meg a tűzfalat, hangkártya driver fel. internet szecurity fel és nem recseg.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz LordDarkness #31598 üzenetére
Nekem Vista Ultimate van COD4 COD5 simán megy 32 és 64b-en is.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
localhost
Közösségépítő
válasz Csokimester #31595 üzenetére
HP notebookon ugyanez volt a jelenség. Nálam attól szűnt meg véglegesen, hogy a SoundMax Integrált HD Audio tulajdonságainál a SONIC FOCUS -t kikapcsoltam. Azóta tökéletes. (Vista Home Basic)
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Vista Ultimate-t pakoltam a vasra.A videodriver felrakását követő újrainditás után kb 10mp-ig gyönyörködhetek az asztal képében,majd kikapcsol a monitorom.Ezt csinálja a karihoz kapott gyári driverrel,és a legújabbal is.Valakinek valami mentőötlete?Előre is köszi a segedelmet.
u.i.:XPnél is csinált hasonlót,ám akkor nem kapcsolt ki a monitor,csak sötétség honolt rajta.Ezen egy biosban való állítás segített.(és Euchi)Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Hunter2
addikt
letiltottam az indexeést és kikapcsoltam a lapozófájlt is de mégis időnként elkezdi tekerni s vinyót látszólag ok nélkül. Ez miért van? Van valami üemezett töredezettség mentesítő vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Csokimester
csendes tag
válasz localhost #31605 üzenetére
Kipróbáltam, hogy víruskeresőt leszedem, és hangkártya driver újra fel, de még mindig recseg néha...azt a funkciót pedig amit írtál sajnos nem találom..igazából semmilyen beállítást nem találok ehhez a hangkártyához. azon gondolkozom, hogy talán 64bites rendszerrel nem lenne ilyen probléma.
-
MODERÁTOR
Arra tippelek, hogy átrakta elsődleges megjelenítőnek a tv kimenetet. Ha van rákötve tv, akkor kapcsold be, ott lesz az asztal, ha nincs, akkor indíts csökkentett módban, csinálj egy rendszervisszaállítást a driver előttre, aztán mielőtt telepítenéd a vga drivert, tiltsd le eszközkezelőben a non-pnp megjelenítőt(azaz azt ami nem a monitorod), aztán már mehet fel a driver.
Ha nem ez a gond, akkor passzolok..
Everybody lies.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit bonyolult kérdésem lenne. Notebook téma......
Van-e a winchesterre vmilyen kihatása, h ha energiatakarékos vagy teljesítménycentrikus üzemmódban van a Vista? Egyáltalán mik változnak a hardverek teljesítményében ha váltok-e két mód között?
Azért érdekel mert egy adott notebook ha akkumlátorról üzemel és teljesítmény centrikus üzemmódban vagy kiegyensúlyozott üzemmódban van akkor csipog (olyan mint ha egy csibe benne lenne és kurva éhes volna ). Ha viszont energiatakarékos üzemmódban van akkor nem csinálja. Ha viszont hálózatra van csatlakoztatva akkor egyik üzemmódban sem csinálja.
Én a winchesterre gyanakodom..... De kérdés miértUgyan ez a helyzet XP-nél csak itt minimális energiagazdálkodásnak és maximális telep profilnak hívják de a jelenség ugyan az.
-
bolic
őstag
Van 2 egerem. Egyik vezeték nélküli a plazma TV miatt, másik vezetékes közvetlenül a PC mellett. Azonban az egerek sebessége nem ugyanaz (DPI), hogy tudnám külön állítani a mozgatási sebességet? Nagyon életszerűtlen lenne, ha mindig állítgatok vagy idegbajosan és óvatosan használom a vezeték nélküli egeret.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
eszakas
senior tag
válasz Csokimester #31608 üzenetére
Hát a néha recsegés az elég tág fogalom. Szerintem 32 vagy 64 bit ebből a szempontból mend1 az alaplapi hangkártya szed össze dolgokat ami esetleg recsegésnek hangzik. Az újratelepítés sok mindent megolthat de nincs jelentősége ha vírus marad rajta. Mert a recsegést okozhatja az is. Egy jó víruskeresőt indíts el nézesd át a rendszert utána telepíthetsz. A legújabb drivert mindenből ha meg alaplapi a kártya tegyél bele mást vagy nézesd meg a hangrendszered kondijait azok is recseghetnek ha öregek.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy lejátszót Vista X64-re.
WMP: Ha áthúzom kiterjesztett asztalra, akkor átugrik a következő fejezetre. (amúgy sem kedvelem)
MPC: kiterjesztett asztalon kimerevedik a kép.
VLC: Csak fekete képernyő van a kiterjesztett asztalon.
KMplayer: Nem teljesképernyős alkalmazásnak ismeri fel a win, bekapcsol a képernyővédő, (képernyővédő kikapcsolása be van pipálva)+ nem tudja rendesen kezelni a DVD menüket. Amúgy mindent visz.GOM player: (ezt szeretném, XP alatt ezt használom, ott hibátlan)Minden tekintetben jó, mindent visz, kivéve a dvd-t hang van kép nincs. Elvileg, ha nincs codec amivel dolgozzon, akkor felajánlja a letöltést, itt nem. Hogyan lehet hozzá codecet telepíteni? Hiába telepítek föl egyet nem használja.
Esetleg valaki a gom playerre megoldást? Vagy egy lejátszót, ami a kiterjesztett asztalon is megy rendesen.
-
atyca
senior tag
válasz Barthezz2 #31609 üzenetére
Köszi!Kipróbálom majd,csak most sajnálom legyalulni a masinát.Visszatettem az Xp-t.Amit mondtál az egy teljesen új alternatíva.eddig driver,monitor gondokról beszélt mindenki akivel dumcsiztam erről.Ezek azonban az én józan paraszti eszemmel nem validak,hiszen a driverek biztos jók,és őskövűlet monitorokon is elketyeg a Vista.
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
MODERÁTOR
Igy viszont egyszerűen azt kell majd csak csinálnod, hogy mielőtt felraknád majd a drivert, akkor letiltod a tv kimenet megjelenítőjét az eszközkezelőben.
Nemtudom amugy mért van ez. Egyszer telepítettem fel ugy a vistát, hogy bentfelejtettem a tv kimenetben a kábelt, azóta minden telepítés után, mikor felrakom a drivert, átrakja tv-re a képet. Most épp win7 van fent, és nincs semmi rákötve a tv kimenetre, mégis azt csinálta. A fene se érti ezt...Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Na a lényeg, hogy nekem még délben is reggel volt, és mikor megláttam ezt a hsz-ed:
Imho le kell cserélni 1000 dpi-t tudó vezetékes egérre, akkor a probléma meg lesz oldva, bár az ára kifeztödő lesz.szépen válaszoltam rá, hogy az eredeti felvetés az volt, hogy a meglévő kettőt hogy tudná használni az illető, és gondolom magától is eljutott oda, hogy másikat vesz akkor nincs gond.. Na aztán mikor elküldtem rájöttem hogy eleve te kérdezted a dolgot, szóval az az illető az te vagy
Everybody lies.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom. Vistám van fent,de épp ma olvastam a "Presto"-ról. Ez egy linuxos disztribució,amit Windows-ok elé lehet feltenni és akkor ha valami kell gyorsan erről el lehet érni. Végig is olvastam mi hogy. DE! Feltetttem és nem jött be a DualBoot,hanem csak azt a Presto-t lehet választani. Viszont ha ezt választom,akkor is gebasz van,mert akkor meg kiírja,hogy hiányzik egy file és meghal. Olyan kérdésem lenne,hogy nem lehetne e ezt valahogy megkerülni és a Vistába bejutni és onnan kitörölni ezt a szart?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
-
legenda
válasz Hunter2 #31626 üzenetére
azért tettem zárójelbe, mert abban az almenüben van ugyan, de nem kell belemenni abba a részbe, a rendszer és karbantartás után, egyből klikk a merevlemez töredezettségmentesítése hivatkozásra!
vagy azt kezd el beírni a keresőbe/futtatásba, hogy; lemez vagy mentesít és úgy megtalálja![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cellpeti
nagyúr
Nem tudok semmilyen OS-t telepíteni a gépre....
Mindegyik bejön...de egyikse áll neki telepíteni...valaki segítsen!!! FONTOS!Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
Még mindig a telepítéssel van gondom,de már ha kiveszem és visszateszem a CD-t akkor azt érzékeli és akkor mozdul.
Volt már valakinek illyennel dolga,ha igen segítsen megoldani plsAttól függ,hogy milyen a hálózat,a WiFi is lehet igen jó....
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
a Race Driver Grid-del próbálnék játszani de állandóan kilép a játék. A Win szerint az openAL-re allergiás. Kerestem hozzá újabbat de a legújabb van fent nekem. Valami 5let? Másnál működik rendesen? Jah Vista 64-em van.
-
cellpeti
nagyúr
Esetleg tud valaki mondani jó leírást Vista USB-ről való telepítéséhez?
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi a hülye kérdésért, de Windows XP lessz több fps-em (pl Cod4) mint Vista alatt, tehát jobb talán driver ott vagy mindegy?
Üdv.
-
VINIKOR
senior tag
Ez a töredezettségmentesítő hol van a Vista Basic-ban: [link]?
-
blindtom22
csendes tag
Helló!
Nekem nem megy az 5.1 Vista alatt a játékokon egyáltalán nem jó a windows alatt csak nagyjából MSI K9NEO2-F alaplapom van integrált Realtek hangkártyával és van egy Genius hangkarim is!
Lécci valaki segítsen -
MODERÁTOR
válasz cellpeti #31637 üzenetére
Bár ez win7-re van, de gondolom az mindegy..
1. Lépés – Készítsünk bootolható USB meghajtót
1. Csatlakoztassuk a pendrive-ot a számítógépünkbe
2. Nyissunk parancssort adminisztrátorként (cmd>>jobb klikk>> "Run as administrator")
3. Határozzuk meg a meghajtó számát a következő parancsok egymás utáni begépelésével
diskpart
list disk
az én gépemen az USB meghajtó sorszáma 14. Formázzuk meg a meghajtónkat a következő parancsok segítségével:
select disk 1
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=NTFS
assign
exit5. Mountoljuk be a virtuális meghajtónkba a Windows7 Beta iso képfájlt
6. Navigáljunk a boot könyvtárhoz
cd E:\boot (érelemszerűen az "E" helyére a t vituális meghajtód betűjele kerüljön)7. A bootsect segítségével az USB meghajtónk bootolható NTFS meghajtó lesz, ami készen áll a Windows7 fogadására (Nálam az USB meghajtó betűjele: "G")
bootsect /nt60 G:8. Végeztünk is a parancssorral, mostmár bezárhatjuk.
2. Lépés – Másoljuk a telepítőfileokat a bemountolt Windows7 képfájlból az USB meghajtónkra
Egyszerűen copy-paste művelet3. Lépés – Telepítés
1. Csatlakoztassuk a pendriveunkat, és kapcsoljuk be a számítógépünket
2. Indításnál nyomjunk F12-t; bejön a boot menü, ahol kiválaszthatjuk melyik ezsközől bootoljon be a gépünk (BIOS-ból is beállítható ugyanez)
3. Válasszuk ki az USB meghajtónkat, majd nyomjunk ENTER-t
4. A gépünk az USB meghajtónkról fog bootolni, és elkezdődik a telepítés
5. Telepítsük a megszokott módon a Windows7-tFONTOS: Csak WINDOWS VISTA vagy WINDOWS7 BETA operációs rendszerekről működik
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
cellpeti
nagyúr
válasz Barthezz2 #31641 üzenetére
köszönöm!
Sziasztok!
Lenne egy ilyen problémám:
"Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer.
This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external USB drive while the device is in use, or by faulty hardware such as a hard drive or CD-ROM drive that is failing. Make sure any removable storage is properly connected and then restart your computer.
If you continue to receive this error message, contact the hardware manufacturer.
Status: 0xc00000e9
Info: An unexpected I/O error has occurred."Nagyon nagy segítség lenne,ha valaki megmondaná,hogy mi a helyzet. Nagyon fontos lenne!
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok!
már jártam itt régebben, azóta frissült a gépem. memória, vinyó, proci. és még mindig APPCRASH hiba, vagy kékhalál. átnyálaztam a topicot ez ügyben, de amiket találtam, mindent megtettem, és ugyanaz.(jelenleg 64bites a vistám)
valakinek épkézláb 5lete?üdv.
zk" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Pá
addikt
Van egy mappám, benne egy programmal, valamiért írásvédett.
Jobb katt a mappára, tulajdonságok, bepipálom, hogy ne legyen írásvédeett, megy a csík, minden. 1 perc múlva rámegyek a tulajdonságokra és megint írásvédett...
Hogy szedjem le róla?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Harti
senior tag
Üdv!
A tegnapi nap játék közben hirtelen kékhalál fogadott. Frissen telepített Vista Ultimate X64.
Ez a két bejegyzés volt az event log-ban a hibáról, amit nem igazán tudok meghatározni 1 óra google search után sem. [link]
Találkozott már valaki ilyen hibával? Segítséget előre is nagyon köszönöm!
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehet kikapcsolni hogy az ie8 ne tárolja az eddigi kereséseimet?
Szóval ha elkezdek valami írni ne jöjjön elő sok minden -
MODERÁTOR
azok elméletileg nem a te eltárolt kereséseid, hanem ugy mindenkié aki google-t használ. ez amolyan ficsőr. ugyhogy szerintem nem lehet kikapcsolni..
mégse.. pedig szinte sosem használok IE-t, de mégis be szokott jönni egy rakat dolog, mikor elkezdek írni, de most meg megnéztem és semmi.. nem érteni..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
legenda
ha azt szeretnéd, hogy ne tárolja, akkor a böngészési előzmények beállításánál vedd le a napok számát 0 értékre.
ha tárolhatja, és elég az a feltétel megvalósulása, amit a második mondatodban írtál, akkor elég csak az automatikus kiegészítést kikapcsolni.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest