- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Aktív témák
-
kNG
senior tag
válasz sfdrakex #45601 üzenetére
Teljes mértékben, egyébként a ''vicces'' az az, hogy megkér arra h restartoljam a rendszert...azaz : rákattintok az OKra és restartolja magát...csak a bibi ott van, hogy restartolna, de aztán nem bootol...nekem kell resetelni, hogy bootoljon...aztán újra telepíteném és akkor írja ezt a stereo server errort...hogy ez mit jelenthet, arról fogalmam sincs :S a telepítést nyugodtan végigviszi...egyébként a fekete helyett már volt lila és kék képernyőm is, tiszta pompás...win xpről írok, mennek a játékok is, és minden rendesen, szóval tuti nem hardwares hiba :S
OFF : A microsoft atyjai tettek erről egy nyilatkozatot, miszerint a probléma a rendszerben keresendő, nem a felhasználó okozza...nice job, legalább elismerték! Kiadtak egy hotfixet, amit telepítenék, csak 1 gond van...safe modeban nem lehet ezt a hotfixet telepíteni...innentől kezdve ez a dolog is bukott...hát ez zseniális
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
32bit és 64bit között mikor veszek észre gyorsasági különbséget? Csak nagy vonalakban érdekelne a dolog.
köszi
-
virkir
veterán
-
Robinhofan
csendes tag
Titeket nem dobál le netről a win7? Ez a verzio: Microsoft Windows 7 x64 Ultimate Retail HUN MSDN DVD van fennt a gépemen, de mióta felraktam, állandóan dobál le netről. Routerem+ adsl-em van. Kiprobáltam egyik barátom gépén, akinek csak adsl(csatlakozós) nete van, őt is dobálja le állandóan netről, ami nagyon tud idegesíteni egy idő után. Nem tud valaki valamilyen megoldást? Vagy normálisan letesztelt verziot(win7) ami normálisan működik?
-
virkir
veterán
válasz Ge0rgi0 #45596 üzenetére
Esetleg egy másik optikai meghajtó megoldaná a gondodat.
Tudjuk jól, hogy semmi nem tart örökké.Robinhofan
Első körben hálókártya driver frissítés javallott.
Ha nem segít akkor lehet tovább kutakodni.Hogy mennyi MSDN hozzáférés van ezen a fórumon.
[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
BTom1970
tag
Hello !
Telepítettem egy Windows 7 64-bit -et.
Kérdéseim lennének:
1. Ha valami 32 bitest telepítek, abból lehet baj vagy csak nem fog menni? Vagy némelyik 32 bites program azért jó bele? Úgy van, hogy a driverekből 64 bites kell, de a felhasználói programokból jó a 32 bites is?2. 30 nap múlva le fog járni? Aktiválni hogy lehet? Egy kulcsot beírni és kész? Csak ennyi lenne? Azzal fog menni bármeddig?
3. 64 bites Vista programok (applications cd) mennyire jók hozzá? Pl. X-Fi
Kösz: Tom
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Vasinger!
nagyúr
válasz spyduck #45613 üzenetére
Nm.
Egyébként megtaláltam már, hogy honnan vettem ezt:
És gyorsabb a 64 bites?
Nem. A 64 és 32 bites op.rendszerek közti különbségek nem érintik azokat a dolgokat, amik miatt gyorsabb lehetne egy OS. Legfeljebb annyival, hogy mivel több memóriát tud megcímezni, illetve mivel egy program több memóriához férhet hozzá, így később kell a lapozófájlhoz/virtuális memóriához nyúlnia. -
kNG
senior tag
!!! UPDATE !!!
Sok fórumon olvastam hogy egy bios frissítés segít...gigabyte és ASUS lapoknál is előfordult a probléma...hogy miért csak random időbe jött elő...nos erről nem tudok mit nyilatkozni...
Mindenesetre:
Ha valakit a win7-e vagy win vistája bootolás után fekete képernyővel fogad, és nem tud mit tenni vele, próbáljon bios frissítést másodlagos op rendszerről! Ha nincs fent másodlagos op rendszer, akkor jöhet a CMOS/BIOS restart (bocsi ha nagy hülyeséget írtam...parasztosan csinálva : vedd ki az alaplapi elemet, és tedd vissza).
Megoldódott a probléma, mostmár újból bajlódhatok viszont a proci tuninggal
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
pete_21
addikt
válasz BTom1970 #45610 üzenetére
32 bites programokat simán feltehetsz, gond nélkül szoktak menni, mivel a 64 bites rendszerben (ha jól tudom) benne van egy komplett 32 bites is. Driverekből viszont natív 64 bites kell.
64 bites Vista programok simán futnak rajta, még 32 bitesek is.
Ui.: X-Fi-hez nem tudom, melyiket tennéd fel, ha a gyárival próbálkozol, és nem megy, akkor próbáld ki Daniel_K driverét, az tuti megy. Én is az övét használom már pár éve, és tök jól megy. (igaz, Audigyvel, de akkor is minden rendben vele) -
AtHoS
nagyúr
válasz Sunsetjoy #45547 üzenetére
Ha lassabban kell megírni a választott médiát, akkor az író-lemez páros nem megfelelően megválasztott illetve nincs tesztelve a megfelelő írási sebesség sem hozzá.
Nem tudom hányan tesztelik ki az új, addig még sosem használt lemez megírás utáni minőségét különböző sebességű írással. Egy DiscSpeed benchmark is sokat el tud árulni, ha az író nem támogatja a minőség-ellenőrzést
Nemigen sokan tennék fel a kezüket.
De szerintem arra sem sokan tennék fel, ha megkérdezném: ki az, aki a lemez megírása után visszaellenőrizteti az elkészült végeredményt
Főleg azok esnek pofára, akik 1-2-3 éve megvették az űberszuper pioneer írójukat, most meg megkínálják +R és +RW lemezekkel.
Természetesen akinek nem inge ne vegye magáraread-only mode on the forum
-
pete_21
addikt
válasz spyduck #45619 üzenetére
Konkréten nem gyorsabb az x64-es, de mivel több memóriát tud megcímezni, ezért (ha szükség van rá), akkor emiatt lehet gyorsabb. Egyébként úgy érzésre a rendszer mintha gördülékenyebb lenne. Plussz van kernel védelme (Patchguard). Kb. egyedüli hátránya az, hogy 16 bites kódokat semmilyen szinten nem tud futtatni, már ha ez manapság hátrány valakinek...
Sok programnak jól jön a 64 bites rendszer, főleg amik erősen a processzor teljesítményére támaszkodnak, és ahol ki tudják használni a 64bites utasításokat, pl. kódolóprogramokn, és már a Winrart is átírták 64 bitre.
Szerintem nézd végig, hogy a hardvereidhez vannak-e 64 bites driverek, és ha vannak, akkor lecserélheted x64-re a rendszered, hátrányod biztos nem lesz, de előnyöd könnyen lehet. -
AtHoS
nagyúr
Találtam egy jó kis Win7 verzió összehasonlítási táblát. Ilyet hiányoltam eddig
read-only mode on the forum
-
Core2duo6600
veterán
válasz jolti05 #45486 üzenetére
Gép alaphelyzetbe rakása a helyreállító dvd kkel.
Az acer gépre vonatkoztatva.(#45503) zodo
Ha a c: utáni helyet teszed aktivvá, akkor nem fog bootolni a win 7 esed.A 100 Mb osról.
Az a Win 7 nek a boot particiója.
Ha a telepítővel hozod létre a particiót, akkor csinál ilyet.
Ha egy már meglévő particióra teszed, és nincs hely elötte , akkor nem csinál
Jobb ha külön van, mert így nehezebben támadják meg a bootvirusok.Ha létrehozod a particiót, akkor nyilván formázni is akarod, ezért ezt a 2 lépést a 7 es és a vista is, automatikusan megformázza az új particiódat.
(#45509) sfdrakex
Jobb lett volna particionálni, mert maradhatott így sallang ott bőven, mert.(#45510) Dundy
Meg lehet nyitni, mert ha rajta tartod az egeret, akkor feljon pár menu, unpin, meg még néhány és ott van a parancsikon is, na és arra kattintva elindul még 1 szer, márha a TC ben nem tiltottad le.(#45514) kac-kac
Szerintem nem.
Ha laptop kell, akkor erre szakosodott boltban vásárolj, bár sokszor ott sem tudják, hogy mit árulnak.(#45515) zolika1976
Kb annyit, hogy vagy a cd olvasó /lemez/ , vagy a hdd, vagy ezek vezérlője hibés.
A biosban a particiókat biztosan nem tudod állítani.(#45523) tremor
A biosban állitsad be a ramokat a típusának megfelelően, még akkor is ha felismerte helyesnek, és az időzíéseket is.
HA eztán sem megy, akkor ramteszt...
HA hibát jelez, akkor ram csere, ha a ramteszten átmegy a beállítás után, de szintén sikertelen install miatt (kékhalál)
Akkor vga hiba és vagy vga ram hiba is lehet.
Esetleg laphiba is.(#45530) tremor
A memtestet ne xp alatt futtadt, hanem cd ről vagy floppyról bootolva.(#45534) [amne]
VGA hiba.
De a ramokkal is lehet gáz.
Akár a 2 egyszerre is.(#45535) Newyorker
Nem, valamit eltoltál.(#45537) pete_21
Így igaz, ahogy mondod, akkor nem lesz net, A Cfosspeed segítene a dolgon, vagyaz, hogy routert használj, mert akkor ugye nem kell connejtálni segova sem .#45547) Sunsetjoy
Nem minden esetben a lassabb írás a jobb, lemeze írója válogatja, én mindent fullon szoktam írni nem volt még gond.
De feltételezzük, hogy a kollega gyári lemezről telepített, abban igazad van, hogy olvasási, vagy írási hiba a hdd én, ergo valami gáz van a géppel.(#45548) Newyorker
Most nincs fent az Outlook 2007 de, menj a beállításokban oda, hogy a kimenő szerver hitelesítést igényel, és ott töltsed ki értelem szerűen, de felnézhetsz a invitel oldalára is. képekkel is ott szokott lenni.De ha problémát jelent egy e-mail kliens beállítása, miért nem használod a gmail webesét, a legjobb az összes közül szvsz.
(#45549) belaazallat
HA belegondolsz, marhaságot kérdeztél....
AMikor lövöldözúl a játékban marha gyorsan változik a gép, így a vga ram tartalma is, ezt képtelen lenne a hdd ről potólni, értelem szerűen a ram ból veszi el.
De mivel van dedikált memória azt fogja használni, fagyásokat csak rosszul megírt program, vagy driver miatt lehet.Valszeg hibázik is.
És melegedés is lehet az oka.(#45550) tisszekreny
Feltenni feltudod, csak aktiválni nem.
Amikor aktiválod akkor megnézi a CPU-t, a Lapot, HDD ét, és ezek tipusából, esetleg serial számából generál egy kódot. és ezek közül, max 2 változását engedélyezi.
Újra kell ugyan aktiválni, de el fogja fogadni.
2 HW csere után a már elfogadott gépen a 3 ikat is kicserélheted, és megfogja enni.
Ha ugyanolyan a hw, akkor lehet, hogy tudod aktiválni, de akkor sem legális.(#45552) szki
Beirod a parancsorba, hogy winver(#45559) Ge0rgi0
A registryben ki kell törölni valahonnan pár sort, a vistás topikban keress rá, többször leírtam már, most nem tudom előszedni, mert foglalt a gép, és az a hdd nincs benne.(#45560) tisszekreny
Mivel ugyanarra a gépre telepítetted fel, akárhányszor megteheted, laptopnál még a lapcsere sem igen lehet, mert akkor gépet cserélnek.(#45561) Hardtech
Felmégy az MS letöltő központjába és az aktiális dw frissitést lekapod.
Akár a redist változatot is, ami annyit tesz, hogy az egész cuccost egyszerre vakarod le, és nem a telepítés közben tölti.
Vista esetében a dx 9 hez fel kellett tenni.
Mert a Dx 9 és a DX 10 közt nincs átjárás.
Hogy a DX 11 megjelent - e már azt nem tudom.De ha DX 11 van a win 7 ben és nem mennek a DX 9 es játékok ugy is észre fogod venni.(#45569) tisszekreny
Egy adott gépre a hozzávaló hivatalos OSt annyiszor rakod fel ahányszor csak akarod.
Az a baromság, hogy 3 szor engedi neten, utána telon kell.(#45571) Killing
A CD romnak mióta van saját illesztőprogija ?
És ha lenne, miről telepítené fel.
Arról van szó, hogy a gép valamiért elfelejtette bemountolni.http://support.microsoft.com/kb/314060/hu
(#45570) Ge0rgi0
Azzal ne foglalkozz, ugyanott van.(#45573) Killing
Ha ez elöjött, ott már komoly gond van a rendszerrel, ergo nagyobb bajt már nem tud csinálni, ha nem indul, ujratelepíti, és megnézi máskor, hogy mit tesz fel, mert biztosan valami régi verzió nyirta ki.(#45576) zolika1976
Rossz a CD vagy a Drive, cserélj kábelt, drive ot, korongot, lapot.
Ezek közül nem feltétlen mindegyikkel van gáz, ha egyszer eldobta felesleges még 1 szer megpróbálni, mert ha a hw jó lenne, akkor elsőre is felmenne.(#45577) kNG
Rosszul ismerte fel a monitorod, és küldi neki, olyan frissitéssel amit nem tud megjeleníteni.
Ha be van dugva egyéb, pl tv vagy akármi akkor lehet, hogy ott vár a kép.
Ha 2 csatis a vga nézd meg a másikon is.
Engem megszivatott mikor 2 monitor volt rádugva.(#45581) zolika1976
Írd már le, hogy pontosan milyen vasra akarod telepíteni.
És, hogy melyik változatot kapartad le ?(#45583) zolika1976
Bármelyik esetben felmegy a 7 es, nekem raid ben.A DVD olvasóval lesz a gond.
Vagy maga az image rossz.(#45584) Davey7
Természetesen a legujjabbat használd.(#45585) Ge0rgi0
Nem kell feltenni semmit , csináld meg a registry ben amit linkeltünk.
Majd reboot és utána menni fog.
Nem kell semmit sem telepíteni, a win fel fogja ismerni magától.(#45586) sfdrakex
Nem kell ide re tenni, ha sata, akkor menjen sata uzemmódban a vistának és a 7 esnek ez nem jelent gondod.(#45587) Vasinger!
VGA Ram hibára tippelek a DX.... ből.(#45589) zolika1976
(#45596) Ge0rgi0
Ha aCd ről nem tudsz bootolni, akkor bekrepáld a drive, vagy a lap ennyi.
Nem kell semmi driver sem.(#45597) Vasinger!
Win server 2008 r2 az szinte ugyanaz mint a win 7 csak servernek kihegyezve, az ilyen dolgok meg azonosak.(#45598) sfdrakex
Te olvasod amit írt ?
Ha nem tud bootolni a cd ről, amikor bekapcsolja a gépet, akkor annyira mindegy, hogy a win mit csinál, hisz nincs muködpő képes cd olvasója, hogy neked milyen drive od van, szitén nincs jelentősége, hogy felimserte, hisz ez a természetes.
Akkor helye lenne a nekem ilyen drive om van résznek, ha neked sem menne.(#45599) SZATA
Igen, ekkor a ram tartalma a hdd én van.(#45603) spyduck
HA több mint 2 Gb rammal rendelkezel, és 64 bites exet futtatsz.(#45610) BTom1970
64 bitesek tudják a 32 bites progikat futtatni, fordítva nem.(#45612) Lauda
Nem feltétlen, az x86ba, van olyan progim, amit a simába rakott és nem 64 bites.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pete_21
addikt
válasz Core2duo6600 #45625 üzenetére
Köszi a választ!
Gondolom a CFost a hostra kéne feltenni, és valami bridge-es netmegosztást használna. Egyébként másnak nincs ilyen problémája, hogy az első connect hosszú? -
virkir
veterán
Ez gyönyörűűű...
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
[amne]
senior tag
"(#45534) [amne]
VGA hiba.
De a ramokkal is lehet gáz.
Akár a 2 egyszerre is."Elfogadnám, ha XP alatt nem menne hibátlanul a konfig. Memória 2*512 Geil valami dobozos verzió. De próbáltam már külön-külön is őket. VGA úgyszintén sose produkált hibát XP alatt.
A memóriát azért is zárnám még ki, mert közben rájöttem, ha előjön a hiba, és gépen megnyomom a power gombot akkor szépen kikapcsol a gép.
Megpróbálok délután valami képet nyomni a hibáról.
-
Killing
addikt
Csak hogy idézzek: "Ha megengedietek, akkor én itt most beszarok"
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek megéri Windows Vistaról, Windows 7-re váltani? Gyorsabb jobb szebb??? Most egyenlőre elégedett vagyok a Vistával, csak félek, hogy bajok lesznek a driverekkel ezért még képtelen vagyok dönteni. Győzzetek meg, hogy végre én is váltsak Windows 7-re. Amúgy 32-bites Windows 7-re gondoltam, mivel 3gb ramom van.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Nagynozi #45630 üzenetére
Szerintem a 64 bites procidnak is jobb egy 64 bites OS nem csak a memoria méret miatt lényeges. Egyébként érdemes szerintem Vistáról 7 re váltani. Driverekkel általában nincs gond főleg nem új alkatrészek esetén, régebbiekkel talán akad. 64 bites dolgokkal sincs baj. Bátran válts szeirntem.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
pzstm
titán
válasz Nagynozi #45630 üzenetére
Driverektől egy percig ne félj....
3GB ramnál már simán x64-es verziót javasolnék Neked
Főleg ha az alaplapodon lévő konfigod van...iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kérdés: feltétlenül szüksége van a Win7-nek lapozó(page)fájlra?? 4GB RAM van a gépben.
Tudom h azt vmilyen virtuális memóriaként használja a windows, de most per pill kikapcsoltam az összes partícióról és nem veszek észre változást. Mi az első számú szerepe, ill. mi van ha nincs sehol pagefile.sys?
Köszi! -
hommeros
őstag
Tudja már esetleg valaki, hogy lehet csak dobozos rendszereket frissíteni Win7-re?
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
ToBeY
nagyúr
Csak Microsoft egérrel vannak gondok win7 alatt?Csak azért mert ma tervezem hogy veszek egy Logitech egeret.Vicces lenne ha azzal is szar lenne a scrollozás
-
félisten
válasz Morden24 #45636 üzenetére
Hali!
Igazából egy kérdésem lenne hozzád. Régebben írtál arról a rejtélyes APEC valamiről. Nos kiderült, hogy mi az? Ha igen, sikerült pl drivert vagy bármit találni hozzá?
(Azért kérdem, mert gépeket is pakolok össze/telepítek, ha netalántán belefutok abba a "fridzsiderbe", akkor már tudjam mi a teendő... )Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sajp63
tag
Adott egy halozat 2 gep kozott routeren keresztul (Windows7, XP prof.)
Hogyan lehet megoldani azt, hogy az XP-s gepen lassam a Windows7-es gep particioit?
Allandoan azt irja ki, hogy nincs hozzaferesi jogom.
A mappamegosztas mukodik. -
sajp63
tag
Munkacsoport ugyanaz.
Mind2 gepen ugyanaz a jelszo.
W7-en UAC, halozat jelszovedelme kikapcs.[ Szerkesztve ]
-
rezme
tag
Ha valaki segít utalok neki egy 1000est!
Szóval a win 7ben az istenért se tudom müködésre bírni a virtual wifit!
Elviekben automatán meg kellene jelennie a hálozati kapcsolatoknál wireless network connection 2 ként, de nincs ott semmi. ujra is raktam a rendszert de semmi:S
A rendszer: Windows 7 ultimate msdn iso
Wifi driver: intel win 7es legutobbi (okt 21)
adapter: Intel PRO/wireless 3945abg
Ha valaki tud megoldást istenemre elküldöm neki a pénzt egy hete ezzel szenvedek és semmi!
üdv!Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
-
No-kia
addikt
hello!
arra van megoldás hogy ctrl altdel-re rögtön az asztalra dobjon?Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Mania
senior tag
-
Core2duo6600
veterán
válasz Killing #45629 üzenetére
Kitől, mert az én postomban ilyen szövegh nincs.
(#45630) Nagynozi
Drievrek miatt ne aggodj, A win 7 megtudja enni a Vistás drivereket.(#45641) sajp63
Ha van jelszó a megosztott gépen, akkor kapcsold vissza a jelszó val vvédett megosztást.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Killing
addikt
válasz Core2duo6600 #45648 üzenetére
Ez egy PH!-s 'tollából' született.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Aktív témák
Hirdetés
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest