Aktív témák
-
[amne]
senior tag
válasz Core2duo6600 #45750 üzenetére
Egyből felismerte, be is állította rendesen a felbontást, mindent. Azért furcsálom az egészet mert volt, hogy negyedóráig ment probléma nélkül, volt hogy egy percig. Driver probléma nem bukna ki egyből? Mindenesetre holnap megpróbálom egy másik kártyával...
-
Thome
veterán
Core2duo6600 & szki & sfdrakex: Na, úgy néz ki, az energiakezelőben volt a gond, látszólag minden jó volt, csak a képernyő kiakpcsolása be volt állítva 5 percre, és 5 perc múlva le is kapcsol, de ha felnyitom, akkor elfelejt bekapcsolni, bármit csinálok vele. Most beállítottam, hogy ne kapcsoljon le a monitor, és most visszajött a kép.
Köszönöm a segítséget, úgy tűnik megjavult, ha mégse, akkor úgyis írok még ide!
-
Core2duo6600
veterán
Hát a laptopok néha furcsán értelmezik a dolgokat.
Én úgy szoktam beállítan, hogy ha lehajtom, akkor sleep.
Ill, ha nem nyulok x ideig hozzá, akkor kapcsolja ki a képernypt.
És visszaszokott mindenhol jönni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pete_21
addikt
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Megnéztem Feladatkezelőben, de nem találtam ilyen sys fájlt. Úgylátszik nem fut állandóan, csak amikor valamit matat, akkor van gebasz.
Akkor úgy tűnik, hogy tényleg nem a rendszer rakta fel, letörlöm akkor a Samsung progiját, és gondolom eltűnik majd a fájl. Ha meg nem, akkor személyesen gondoskodom róla...
Mégegyszer köszi a válaszokat! -
Thome
veterán
válasz Core2duo6600 #45754 üzenetére
Sleep azért nem jó számomra, mert én letöltök, és ha lehajtom, akkor puff.
A képernyőt ha nem hajtom le, és kikapcsol, és mozgatom az egeret, akkor visszajön, de ha lehajtom a fedelet, és felnyitom, akkor nem jött vissza. De majd egy hosszasabb lehajtást is meg fog élni, nem csak egy 5-10 perceset, és majd akkor fog kiderülni, hogy valóban megjavult-e.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Nézd, meg, hogy nincs - e benne, hogy x idő mulva sleepeljen, vagy hibernáljon.
Mert amikor ez be volt állítva nekem, akkor nekem sem jött vissza.
Csak a power gombra, de akkor úgy 5 mp alatt.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Thome
veterán
válasz Core2duo6600 #45757 üzenetére
Nem volt, mert ha megnyomtam, akkor csak kikapcsolt a gép, és annyi!
De azért majd átnézem mégegyszer, csak már lusta vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Nagyon béna problémám van a Win7-tel kapcsolatban, több óra keresgélés után sem találtam rá megoldást. A Toshiba U400-10l notim egyik partícióján lévő Windows 7 reboot vagy ki és bekapcsolás után elfelejti a drivereket beindítani, nincs se billentyűzet, se egér, a képernyő pedig 800 x 600 pixelen fut. Ha itt kikapcsolom (gomb nyomva tartásával) a gépet és újra be, akkor minden oké, a driverek szemmel láthatóan élnek, van egér és billentyűzet, a felbontás pedig 1280 x 800 (a kijelző natív felbontása). Nagyon zavaró hiba, mivel emiatt kvázi kétszer kell bootolnom. A driverek a Windows Update-ből vannak, próbáltam kézzel felrakni a chipset driverét, nem segített. Lehet, hogy butaság, de a dolog mintha összefüggésben lenne azzal, hogy töltőre dugva vagy anélkül van a gép, ha nem dugom töltőre és úgy rebootolok, akkor nem (vagy nem mindig) csinálja. Talán fontos lehet megjegyezni, hogy egy másik partíción egy szintén vadi új XP SP3 is fut, a dual bootot EasyBCD-vel oldottam meg.
Előre is köszönöm a tippeket!
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
vth
tag
Sziasztok!
Lefuttattam a tesztet, hogy menne-e a win7 a gépemen, és minden megfelelt, kivéve egy dolgot: a gyártó saját egere, a Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 problémás lehet a teszt szerintEvery ship can be a minesweeper ... once
-
Morden24
nagyúr
Az első dolog, amit a helyedben megnéznék/próbálnék állítani, az az energiagazdálkodási lehetőségek (már amennyiben tényleg konstans ez a töltőn van/nincsen töltőn dolog).
Azt nem tudom, hogy a notid a Windows saját energiamanagement-jét használja, vagy van-e esetleg valami gyári Toshiba szoftver hozzá.
(#45760) vth: Saját tapasztalatom alapján teljesen rendben van már az Intellipoint/Intelllitype Win7 alatt, szóval az egérrel sem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
fenergie84
addikt
Más volt fent a win7 és stabil volt a gép vele.
Valami szoftveres baj lehet, mert tegnap haza mentem a melóból, bekapcsoltam a gépet, 10perc után újra indult. Majd ezt követően semmi baja nem volt. Játszottam vele, neteztem és minden rendben volt.
Nem a proci tuning a hiba oka... -
AtHoS
nagyúr
válasz fenergie84 #45763 üzenetére
"Má'r' volt fent a win7 és stabil volt a gép vele"
Ez a hozzászólásodból egyáltalán nem derült ki, így meg sem próbáltam beleképzelni.
Mondjuk ettől még ugyanúgy kipróbálhatod azt amit írtam. Azt hiszem nem veszítesz vele semmit.
Gondolom hallottál már Te is olyanról, hogy 3/4 éves (vagy több) stabil tuning után elkezdett problémázni a gép. El kell fogadni, hogy öregszenek az alkatrészek és az eddig stabil tuning már lehet sok. Nem mondom, hogy nálad is ez az eset áll fenn, de ha annyival elintézed, hogy "Nem a proci tuning a hiba oka...", akkor lehetőséget sem hagysz annak, hogy kiderüljön.
Na meg mivel részleteket sem tudunk hogyan is jött létre a @4200MHz, így a procin kívül van még ott pár másik alkatrész is ami esetleg szintén a tuning áldozatává vált. A tuning halmozott hibalehetőséget hoz a képletbe ez tudvalevő.Azt is többször javasolták már, hogy tuning nélkül telepítsen az ember OS-t, aztán majd telepítés után beállítja a megfelelő túlhajtást.
Oké, tudom, hogy kényelmesek vagyunk, de ha probléma van a rendszerrel, akkor azokat a lehetőségeket kellene legelőször meglépni, amivel kizárható az esetleges hardver probléma és csak utána kezdjük el szidni az OS-t és készítőjének kedves anyukáját (megjegyzésként hozzáfűzném: nem biztos, hogy az anyuka tehet minderről ).Én írtam egy első lépésbeli lehetőséget, az már rajtad múlik, hogy kipróbálod-e avagy sem.
read-only mode on the forum
-
fenergie84
addikt
Oké Ott a pont!
Sok igazság van abban amit írtál...De!
A múlt héten vettem a karit, akkor még XP 32 bit volt fent és ment tökéletesen tesztelések alatt is a gép.
Szombat reggel felraktam a Win7 rc-t (csak ez van még meg) a dx10 miatt.
Felraktam a karihoz adott drivert és jelentkezett a hiba, felraktam az ati féle drivert és jelentkezett a hiba.
Olyan problémám régen már volt, hogy a tuning nem volt optimálisan beállítva és fagyott a rendszer, de az teljesen más volt.
Itt a legfurcsább, hogy 2d-ben is csinálja, minimális leterheltség mellett, és a jelenség a legérdekesebb, hogy először fekete kép, majd átvált színes csíkok háborújába (rendezett pár cm-es függőleges csíkok) melyek kb 5mp-ig láthatóak és jön a újraindulás. -
Morden24
nagyúr
válasz fenergie84 #45765 üzenetére
A múlt héten vettem a karit, akkor még XP 32 bit volt fent és ment tökéletesen tesztelések alatt is a gép.
A Win7 teljesen máshogy használja a hardveredet, mint az XP. Többek között a vga a GUI-t is gyorsítja, ergo az is használva van alapjáraton is.
Hallgass AtHoS-ra, mert igaza van. Első körben vedd vissza alapra a gépet, és használd úgy. Ha így megszűnnek a problémáid, akkor megvan a hiba oka, és lehet szépen újra behangolni a tuningot a Win7 alá.
Sectumsempra - For Enemies
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem Win7 alá Windows Virtual PC-t, és a Windows XP módot, de sajna nem muxik.
Elindul Win7 alatt a virtual XP, bejön az asztal, majd pár másodperc után leáll súlyos hibával, majd újraindul a virtual xp.Van vmi ötletetek, hogy mi lehet a baja?
-
Imco
őstag
Hi!
Tegnap befrisittem a vistám W7-tel. Kb. minden ok, de a vga szabotálja a kooperáciot!
Win 7 el sem indult a vistás driverrel. /elvileg kéne./ Utána elkezdtük a csodás játékot mely szerint driver töröl, ugy müködik, driver feltesz és feketeség a nyitó kép /szines bubik/ után.
3-4 NV driverrel is ua. Utána eljutottam a nagy ötlethez, HDMI csatival probáltam. ..és müködik, csak a méret beállitásokkal van gond. Konkrétan 30Hz frissités van 1360-as felbontáshoz és hasonlo anomáliák. Konfigom alul. 32" LCD-n menne ami eddig hibátlan volt.Egy linknek is tudok örülni!
Köszi!Üdv! Imco
-
Cruel_Death
csendes tag
Igen komolyan gondolom kicsit sok mindent ugy mond hasznaltak fel mas op rendszerbol de majd rakok rel egy kepet az enyemrol csak jelenleg iPhonerol irok ezert itt nem fog menni de felrakom es latni fogjatok mirol is van szo
Nézd meg a folyamatosan frissülö többi hirdetésemet!!! http://olx.hu/hirdetesek/hirdeto/nYO9/
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz Morden24 #45761 üzenetére
Mire gondolsz az energiagazdálkodási lehetőségekkel kapcsolatban? Mert a probléma ugyebár alapvetően az, hogy első indításkor nincsenek driverek, másodikkor már vannak. Egyébként a Windows saját energiamanagementjét használja a gép, a Toshiba nem túl bőkezű a Win7 drivereket illetően.
Más ötlet?
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Közben tesztelgettem: nincs összefüggés a töltőn lévőséggel. Egész egyszerűen minden páratlan (első, harmadik...) bootkor eltűnnek a driverek, ha ki és bekapcsolom a gépet, akkor megint lesznek (második, negyedik boot). Nincs se touchpad, se billentyűzet, se VGA driver (800 x 600), de ha egy USB-s egeret bedugok, az működik. Így el tudok jutni az Eszközkezelőbe, ahol az egerek között van egy HID-kompatibilis egér (ez normál esetben nincs ott), egy felkiáltójeles PS/2-kompatibilis egér, plusz felkiáltójeles a videókártya is. A felkiáltójeles cuccok kód 37-es errort nyomnak (a windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja inicializálni az illesztőprogramot). Itt tartok most.
-
pzstm
titán
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nekem ebben a perceben jött mega az amaoznról rendelt Windows 7 Home Premiumom.
Szóval aki rendelt az lassan számíthat rá , hogy a nepokban megkapja. -
Bocha
HÁZIGAZDA
Közben frissítettem BIOS-t, hátha... plusz az előbb nem voltam pontos: a videókártyánál error 37 van (nem tudja inicializálni), a PS2 egérnél error 10 (nem tudja betölteni). Azt írják, hogy ezek registry problémák, feltettem valami hülye registry fixert, ami elvileg javított 630 hibát, majd amikor uninstalláltam, kiírta, hogy ezek akkor nem lesznek javítva, nice.
-
McKane
senior tag
Üdv Windows 7 használók!
előkotorásztam a fiókomból a régi, legális toca race driver 2 -met. Gondoltam feltelepítem a windows7 RC-re..
fel is ment,azonban , a játék nem indul el. a feladatkezelőben pár másodpercig ott van hogy, a toca race driver fut,aztán eltűnik.
maga a játék nem indul el. valaki találkozott már hasonlóval? mit lehet ilyenkore tenni?köszi előre is!
Üdvözlettel : McKane
-
Bocha
HÁZIGAZDA
-
Milan24
aktív tag
Lehet már venni Win 7-et? Ha igen akkor hol, és hol a legolcsóbb?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz McKane #45781 üzenetére
TOCA 2 nekem is van eredetiben Vistán akartam nyomni már azon se ment, utána olvastam nem is fog menni, szóval gondolom Win7 en sem. Úgy emlékszem szorakoztam kompatibilitással is de úgy se volt hajlandó, de azért egy próbát megér nézzd meg hátha úgy megy.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
csaresz002
senior tag
sziasztok.
kellene nekem egy kis segítség: van egy laptomon meg egy asztali gépem. a netem (adsl) wifivel van megosztva a (laptopon wifi,asztalin kábel a routerbe) a problémám az hogy mit és hogy állítsak be a 2 gépen hogy lássák egymást,illetve lássam a másik gép megosztott fileokat.?××XXx××"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××
-
Core2duo6600
veterán
válasz csaresz002 #45790 üzenetére
Már sokszor leírtam
win 7 nél jkelszavas megosztás kikapcsolni a hálózati és megosztás központban
Majd everyone nak megosztani a cuccokat.
És azonos munkacsoport.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, külön partícióra van feltéve az xp és a win7, ha az xp-t tőrlöm a win7 még tovább fog működni?
-
Embiman
csendes tag
Hello mindenkinek !
Tervezem a windows 7 feltelepítését és egy hülye kérdésem lenne
2 particióra van bontva a vinyó és az egyiken sok zene és pár film van amiket szeretnék meghagyni
elég ha formázom az egyik particiót amin a jó öreg xp-m van a másikat meghagyom ...nem fog vinnyogni ugye smmit a telepítés után ?xp telepítésnél is így csináltam és semmi hiba csak még win 7-nél nemtudom h mi az újság
válaszokat előrre is köszike
-
csaresz002
senior tag
válasz Core2duo6600 #45792 üzenetére
megcsináltam amiket mondtál,de csak média eszközként látja
megosztottam 1-2mappát mindenki számára
[ Szerkesztve ]
××XXx××"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××
-
sfdrakex
nagyúr
válasz csaresz002 #45796 üzenetére
Megosztottad a mappákat, amiket látni akarsz a másik gépen?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy nem tudom feltenni ATA-s winyós gépre a Win7-et
vagy nem tudom mi lehet a gond...
Feltettem már 2 laptopra meg 1 Satas winyós gépre..A problémám a következő:
Bebootol és bejön a képernyő a háttérrel és egérrel de ott megáll...
Nem jön be a következő meg ilyesmi...
Mi lehet a gond?
Akinek van ötlete kérem ossza meg!
Köszönöm!
Work Hard ™- Play Hard ™!!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest