- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez a sötét téma kérdés is csak erősíti az összeesküvés elméletem, hogy a jobb koponyákat az üzletileg fontosabb Office felé csoportosítják. A legújabbnál a sötét téma átgondolt, egységes, következetes, ahogy olvastam a tapasztalatokat még az oldal színét is lehet szürkére tenni és akkor tényleg nem vakít éjjel semmi. A Windows 1809-ben amennyire néztem eléggé borzasztó, félkész egyelőre. Szerencsére nem vagyok nagy híve, azoknak csalódás akik várták már.
-
Geri27
kezdő
válasz darvinya #88399 üzenetére
holnap mindenképp átnézem. Most egy olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy ha a böngészőben (Chrome) elindítok egy zenét és lerakom tálcára, és csinálok közben valami (mondjuk képeket nézegetek) akkor ilyen pattogás szerű hangok vannak a zenében. ha meg visszakattintok rá akkor eltűnik ez a hülye hang effekt.... tényleg nem értem a gépemet.
Az valamit befolyásolhat, hogy a monitorom vga-hdmi átalakítóval megy? (régi a monitorom és csak vga átalakítóval tudom rádugni a videokártyára) -
huan
őstag
Sziasztok!
Van a feladatütemezőben egy bejegyzés, ami felébresztheti a számítógépet, de ezt én nem akarom, mert már mindent, ami felébreszthetné kikapcsoltam.
Ezen bejegyzés módosításakor azonban valamilyen jelszót kér, amit nem tudok. Milyen jelszó ez?
(rendszergazdaként vagyok a gépen, win10pro x64)[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
SID: S-1-5-18
Name: Local System
Description: A service account that is used by the operating system -
Dr. Akula
félisten
válasz zolee001 #88410 üzenetére
Azoknak nem mindegy hogy saját maguk kúrják szét, vagy úgyis beszopnak valami vírust ami megcsinálja helyettük?
Amúgy meg elég sokszor van az hogy közli a Windows ehhez magasabb jog kéne, és én vagyok a rendszergazda. Ha ilyen hülye a rendszer, akkor muszáj a kerülőút.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz szaboi6512 #88398 üzenetére
szaboi6512: Én először nagyon megörültem, és ennyi. Elmúlt az öröm
TRob1: Igen. A restart nem oldja meg. Lehet egy ki-bekapcsolás igen, nem próbáltam, csak gondoltam megmutatom, hogy bárhonnan nézzük, ezen még van mit finomítani
Doky586: Ahogy TRob1 is írja, illetve minden frissítés fent van
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
törölt tag
Hello!
Ha a frissítések menüpontban a "funkciófrissítéseket" halasztom, akkor majd az "októberi" frissítést nem fogja egyből feltenni a rendszer, de a komolyabb biztonsági és egyéb frissítéseket meg fogom kapni ? -
nagyúr
válasz Chrys_ #88389 üzenetére
Én is angol windowst használok és simán van ékezet a feliratokon. Potplayer a lejátszó.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a feladatütemezővel létrehozni egy feladatot, ami a PC indulásakor mailt küld, de folyamatos hibaüzenettel találkozom. Mi lehet a gond? -
-
huan
őstag
válasz Oldman2 #88422 üzenetére
Szia
Ez alapján állítottam ezt be: smtp.gmail.com
Mit kell beállítanom?
Hogyan lehet mailt küldeni automatikusan gép indításakor?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #88426 üzenetére
Alapértelmezetten ki van kapcsolva az automatikus időzóna, nálam is ki van most is mégis átállt rendesen, hiszen a telepítéskor beállított magyar régió szerint UTC+1 adott és a nyári-téli időszámítás állítás rész be van kapcsolva alapból is. Talán inkább újabb 1809 bug lehetett nála?
Nem csodálom november lesz mire ki adják újra az októberi frissítést, hirtelen amire emlékszem a cikkekből:
frissítés során adatvesztés bug
ZIP fájlkezelés adatvesztés bug
HP és Dell gépek billentyűzet driver kékhalál (ez 1803-at is érintette hibás októberi havi frissítés)
rossz Intel audio drivert küldött a WU
laptop fényerő elfelejti a beállítást
rendszer betűtípusok hiba
feladatkezelő CPU kijelzés hiba -
darvinya
titán
válasz #86564352 #88428 üzenetére
Felsorolt hibák nincs Lenovo T61-en nVidia-s.
(#88429) huan
Passz, nincs igényem ilyenre, hogy amikor bekapcsolják gépet küldjön email-t.
Viszont csak fiókba tudtam felvenni Gmail-t, mert beépítet vagy külső mail app hibába futott.
Ebből adodóan fiókkal fog működni.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
TRob1
veterán
válasz #86564352 #88428 üzenetére
Utolsót kivéve egyikkel sem találkoztam. (Van HP lapos is, ami szintén frissítve lett).
És az óra is átállt. Meg a sötét téma is működik.
De én már csak ilyen szerencsés vagyok.Amúgy mutass egyetlen win példányt a Windows történelme során ami legalább 1 valakinél nem okozott valami hibát világszinten.
¤ R'n'R ¤
-
törölt tag
Én pedig személy szerint szerencsésen soha nem találkoztam még kigyulladó régi Ikarus busszal, attól még tudom létező probléma.
Nem tudom miért akarsz győzködni igazából nincs is nagy baj. Olvasgass. Tények:több komoly probléma volt a 1809 rajttal, ahogy 1803 rajttal is
visszavonták a frissítést és dolgoznak még rajtaA "valami hiba" és kritikus hibák közt van pár árnyalat. Mindkét 2018-ban kiadott build durva hibákkal rajtolt. Nálad még a sötét téma is működik? Biztos ebben is te valamilyen egyedi kiadást kaptál és nem félkész, következetlen szart: pl. nálad a file explorer tulajdonságok, másolás ablak is sötét? Mert a valóság mást mutat:[link]
-
Ga3rieL
senior tag
Hali, majd hogy kellesz sötétre állítani az explorer témát?
-
Geri27
kezdő
válasz darvinya #88411 üzenetére
Na szétszedtem a gépet. (ma reggel ismételten kék halállal indult a gép)
Sehol nem láttam púposodott részt a processzor körül, meg úgy sehol. Természetesen az újbóli összerakás után már nem volt kék halál, de ez csak egy huzamosabban kikapcsolt állapot után jelentkezik (kb. 10-12 óra)De észrevettem még egy problémát. Ha youtube videót nézek és megnyitok mellette más oldalakat és pár perc után vissza nézek, 1-2 másodperccel csúszik a hang a képhez képest... Nem értem a gépemet, mi lehet vele a gond?
-
-
havri1
félisten
W10 gyári ftp szolgáltatásiban tudna valaki segíteni?
Otthoni felhasználásra szeretném beüzemelni, 2 gép között.
Addig eljutottam, hogy az ftp szervert aktiváltam, beállítottam, mappát megadtam neki, usert is, port nyitva. Másik gépről (neten) elérem, usert kér, megadom, viszont nem lép tovább, böngésző pl időtűllépéssel hibát dob. Filemanager pedig kiszolgálóra hivatkozva nem találja.Szerk.: TC látja, és működik. A gyári filekezelőben kéne csatolnom, hogy könnyen megtalálják.
Ezt dobja a filekezelő, tuti nem jól adok meg valamit..[ Szerkesztve ]
havri
-
YosheeLocote
csendes tag
Sziasztok!
A következőben szeretnék tanácsot kérni:
Lenovo z50-75 laptopon jelenleg linux van, helyette szeretnék win10-et.
A hdd így néz ki:
dev/sda1: /boot 200mb (fat32)
dev/sda2: /root 930gb (ext4)Ha gparted segítségével az egészet formázom msdos-ra és új elsődleges partíciót állítok ntfs- ben, ezt bootolhatóvá teszem,
Akkor helyesen járok el, feltelepül??
Köszönöm!! -
King Unique
titán
válasz YosheeLocote #88448 üzenetére
Ha nem Linux & Windows dual-boot megoldást akarsz, hanem csak tisztán Windowst, akkor pláne felesleges előre particionálni. Már csak azért is, mert az "msdos" opció Windowsnál csak a BIOS-MBR telepítéshez lesz jó, ellenben ha UEFI-GPT módban akarod, akkor ahhoz már nyilván nem. Majd a Windows telepítőjével ráérsz törölni a lemezt grafikus felületen / parancssorban. Valamint nyilván nemcsak 1 db NTFS partíció kell a Windowsnak, hanem az előbbi screenshotokon lévő kisebb partíciók is a lemez elejére. Azokat a telepítő automatikusan létrehozza a szabad területet megadva telepítési célnak, majd a tovább opcióval folytatva a telepítést. De akár manuálisan is létre lehet hozni őket az "Új" opcióra kattintva, plusz a C-n kívül egyéb partíciót (D) is pl. az adatoknak.
[ Szerkesztve ]
-
YosheeLocote
csendes tag
válasz King Unique #88449 üzenetére
Viszont gépem legacy módban van... ha eddig jól értelmeztem, uefi/gpt módban úgy nem megy... vagy akkor gpt-re formázzam a lemezt?? Állítólag kell a merevlemezen egy rész, ami win-nek"tetszik", amire felbootolható... bocs a tévesnek látszó kérdésekért, de annyira tapasztalt nem vagyok...
Linux live telepítőben elindítva a gparted -et, ha jól értem, a linuxos partíciókat ledózerolva, csinálok egyetlen elsődleges partíciót ntfs-re formázva; mbr/gpt, attól függően, hogyan telepíteném???[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest