Hirdetés
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montliard
csendes újonc
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy igen körülményes problémához, melyre órák alatti böngészés után sem találtam megoldást még csak megközelítőleg sem. A probléma valódi forrását nem tudom meghatározni, Lehet hogy a Windows 10 okozza a problémákat, vagy lehet hogy az integrált hangkártya az alaplapon. Mondhatjuk hogy kétségbeesett vagyok mert sehol sem találok rá megoldást.
A probléma: Első lépésben egy hanggal kapcsolatos problémáról van szó, miszerint ha elindítok egy alkalmazást (értsd; bármilyen pc játékot), akkor egyszerűen nem szól a hang, vagy csak pár másodpercig szól majd elnémul. Ezt a jelenséget odáig tudtam visszakövetni hogy megnyitom a lejátszó eszközöket, majd a következő üzenet fogad:
http://www.kephost.com/image/v288
Ezután újra engedélyezem, majd az adott programot is újra kell indítani hogy legyen hang. Magával a hanggal semmi probléma, gyönyörűen szól, és ezen kívül semmi problémát nem tapasztaltam, viszont ez is elég frusztráló tud lenni.
Órákig böngésztem WEB-en felkutatni a megoldást, és ami legközelebb állhat a problémához; hogy a windows 10 automatikusan frissíti az illesztőprogramokat a gyári driverek helyére, és ez okozhatja a problémát, én viszont hozzáértőbb segítségért fordulnék, hozzátok!
Mindezek alapján végül nem tudtam megállapítani hogy hardveres, szoftveres problémáról van e szó, ezért off topic-nak jelölöm meg a kérdésemet, remélem tudtok benne segíteni, és előre szeretném megköszönni annak aki segítő szándékkal fordul majd a kérésem felé.
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
valaki hozzáértő össze tudná foglalni a Win10 gyorsindítás lehetőségével kapcsolatos dolgokat?
Össze-vissza infókat találtam csak a topikban.Esetemben egy fél éves Dell Inspiron 5749 laptopról van szó.
A tünet a szokásos: bekapcsolt gyorsindításnál első bekapcsolásra megáll a gép. Gombbal kikapcs, majd bekapcs és indul.Amikre eddig rájöttem:
- a gyorsindítás gyakorlatilag egy 'masszív' hibernálás
- a gyorsindítás funkció valójában annyit csinál, hogy ha a kikapcsolásra kattintunk, hibernálja a gépet
- a hibernálás aktív a gépemen, a gyökérben a fájl is megvan hozzá, amibe menti a RAM tartalmát
- gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a bekapcsoláskor (ébresztéskor) nem tudná olvasni/kezelni a hibernálás fájlját a rendszer
- kipróbáltam azt is, hogy a hibernálás gombra kattintva, 'klasszik' módon hibernáltam a gépet (bocs a szóismétlésért) és így sem ébred fel, csak miután a gombot nyomva tartva teljesen kikapcsolom, majd vissza (de ugye ez utóbbi esetben semmivel sem gyorsabb az indulás, mert a nulláról tölti be a rendszert)
- a céges Dell laptopon (Lattitude) működik a gyorsindítás, így megpróbáltam az azon lévő energiabeállításokat használni, de nem segített
- a két gép között 2 lényegi különbség van: a céges SSD-s, a saját HDD-s, valamint a céges Legacy bootra van állítva, a sajátom UEFI-reEléggé úgy fest, mintha a Legay-UEFI kérdés kavarna be.
Tisztelt Hozzáértők!
Okozhatja ez, hogy nem működik ez az opció?
Esetleg aki ilyen gonddal küzd-, vagy épp működik neki a gyorsindítás.. lenne olyan jó, hogy ránéz a BIOS-ra, hogy hogyan is bootol a gépe?Van mód élő-, működő rendszer alatt az UEFI-t Legacy-ra változtatni?
Várom a válaszotok és a brainstormingot.
Sokan küzdünk ezzel tudtommal, de valamiért sehol sem találok igazán használható topikokat a témában.Pedig ez egy jó funkció lenne, ha működne.. nélküle 1,5 perc mire használható a rendszer bekapcsolás után.. vele ez úgy 20 másodperc környékére lenne rövidíthető.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Montliard #51151 üzenetére
Én ezzel próbálkoznék:
Hangbeállításoknál az Enhancements fül alatt ki kell kapcsolni a hangeffekteket. Ha így sem okés, akkor fel kell tenni egy régebbi drivert, nálam egy 2012-es működik kifogástalanul. És ki kell kapcsolni az automatikus driver-frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz Döglött Róka #50778 üzenetére
Sajnos nem sikerült rájönni hogy milyen folyamatot indított el ez a bizonyos wecutil.exe fájl ami 40%-on dolgoztatta a cpu-t illetve a vga-t is...
Egy módon tudtam megoldani hogy átneveztem a wecutil.exe-t és így nem tud elindulni magától.
Lesz e vmi problémám emiatt? Mivel Windows fájl így kihathat e negatívan a Windows működésére? -
szucstom
őstag
válasz Pokesz007 #51157 üzenetére
Valószínűleg optimalizálta a netkapcsolatot is. Tréhómot b*****ni kell, ha nincs meg a netsebesség, legutóbb valamiért az IPTV húzta le a net 90%-át. A harmadik hívás után ( 2 nap alatt, megelégelték gondolom), megcsinálták, wifin keresztül is megvan a 28-30 mega.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van két új egyforma HDD. Adat menne rájuk. RAID 1-ben akarom használni őket. A Számítógép-kezelés-en vagyok. Formáztam őket, de itt elakadtam. Mit kell csinálni, hogy a két discből RAID 1 legyen?
[ Szerkesztve ]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
droti25
őstag
Tudnátok ajánlani egy olyan diagnosztikai progit ami kevés erőforrást használva, mutatja például a jobb alsó sarokban a cpu, gpu hőfokot.. Stb?
-
droti25
őstag
Köszi a tippeket
-
TIstvan4
tag
Mindenkinek Szép napot Kívánok!
Szeretném megosztani win10 Tapasztalatomat,ami nem volt a legkellemesebb!
-
TIstvan4
tag
válasz LLKobe #51173 üzenetére
O.K! Kösz!
-Adott(volt) a müködő Win10pr
-Gondoltam jobbítom a rendszert
-Safe módban indítottam
-Itt nyomtam egy "Reset this PC"
-Eredmény az összes winchestert letörölte,ami a gépben van.
-Sajátmagát nem tudta módosítani.
-Nem indult ujra a gép.mert eltünt a boot sector is.
Hát ennyi.
Ez volt idáig a legnagyobb meglepetés rendszertől,hogy mindent leformáz magától.
VIGYÁZNI[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz droti25 #51165 üzenetére
Én Win8.1/10 alatt a 8GadgetPack programot használom. Ez gyakorlatilag a Win7-ben megismert minialkalmazásokat adja vissza.
(#51175) TIstvan4: ez komoly...
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz TIstvan4 #51178 üzenetére
Mikor kiválasztod a reset opciót akkor rákérdez, hogy mit töröljön. Ez felér egy újratelepítéssel, tehát biztonsági mentés nélkül nem szabad nekikezdeni, de az adatok törlésére fel is hívja a figyelmet a rendszer a folyamat indítása előtt.
Az más kérdés, hogy az újratelepítésnek végig kellett volna futni és nem kinyírni a saját boot szektorát, de ez most az adatok szempontjából lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Sajnos jol benezted , a resettel foleg hogy a sajat filek , programok megtartasat ignoraltad igy gyalult mindent , esetleg a recuva progival a kepeket s talan a videokat meg tudod menteni , de addig se nagyon ments semmit se gepre , illetve talan jobb nem is hasznalni..
Amugy ket fajta resettet ajanl fel , egyiknel a szemelyes dolgok ,programok maradnak a masiknal pedig torol mindent ...[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
TIstvan4
tag
válasz this is life #51182 üzenetére
Marad a recovery.
Remélem nem nullázta le a hdd ket ,csak"gyorsformázta".[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Ha csak egyszer formázta, s azóta nem babrálgattad nagyon a hdd-t, akkor vissza tudod nyerni az adatokat másik gépre rádugva külső lemezként! Ssd esetén viszont nincs megoldás:S
Hdd-t már állítottam így vissza, nagyon sok program van rá, az a baj nem emlékszem nálam végül melyik vált be, most hirtelen ezt találtam de van még egy rakat.
-
King Unique
titán
válasz TIstvan4 #51183 üzenetére
Bár a GDB az etalon, de van most másik két adatmentő programnak is ingyenes promója
—►
EaseUS | MiniTool.Egy sima gyorsformázás után általában még visszaállíthatók, illetve lementhetők az adatok. Feltéve, hogy nem lettek felülírva például új fájlokkal. A W10 megoldása nem tudom hogyan gyalul, de ha komolyabban belegányol, akkor lehet nem lesz egyszerű a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Lastpass login működik Edgenél valakinél?
-
TIstvan4
tag
Ha itt maradtam!
Utolsó kérdés lenne!
win10 Installáló használható e live cd nek is? -
TIstvan4
tag
válasz Pisztillus #51195 üzenetére
Sok"k" Köszönet a válaszért!
-
sb
veterán
Sziasztok!
Valamelyik (nagyobb) Win update után eltűnt az Avast Antivirus a gépről. Legalábbis ikonként nincs, programok között nem volt. A saját uninstallerükkel leszedtem a maradékot, feltettem újra, viszont úgy néz ki, hogy a core service-eket nem teszi fel. A "háttérszolgáltatás ki van kapcsolva" üzenetet ír. Services között sincs ott többszöri install után sem. Más programoknál is van ugyanilyen gond ill. más jellegű: pl. HD Sentinelt hiába pipálom be, hogy induljon Windows-al együtt, nem teszi meg, lehet, hogy itt is hasonló a gond.
Admin jogok elvileg rendben, install közben semmit nem szól egyik progi sem. Built-in admin és összes admin approval mode is ki van kapcsolva, tehát elvileg minden adminként fut.
Mi a rák lehet vele?
szerk: Win Pro 10 x64-ről van szó. Másik gépen ugyanez volt, ugyanaz a build, ugyanazok a progik kb. Avast, szintén. Ott minden rendben van.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TIstvan4 #51193 üzenetére
Nemrég volt egy hasonló kérdés egy másik topikban, amire az alábbi választ adtam. Tehát hivatalos live rendszer nincsen, de tákolt változat van, akár Win10 alapú is. Korábban ezt próbáltam ki diagnosztikai célra és működött.
De egyébként van a neten egy rakás változat ilyenekből, akár még az előbb említettnél frissebb kiadásra épülő is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest