- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok! Nemrég kaptam vissza a HP ProBook 455 G2-met, tiszta Win 10 telepítéssel, ugyanis 480p-ig tudott max videót lejátszani, minden laggolt, gondolkodott. Most minden tökéletesen megy vele, kivéve a GPU-játék résznek van valami baja. Csak LoL-oznék vele, mikor működik akkor 60 fps, ha meg nem, akkor 02-03 fps folyamatosan. Minden egyes nap azt játszom el vele, hogy DDU-val le kell törölnöm a GPU-drivert, majd újrarakom, ideig-óráig megy is. Aztán most is fogta, megfagyott, de utána magához tért. Kiírta, hogy a hardverváltozás miatt indítsam újra a gépet, de csak OK-ézni lehetett. Bementem az Eszközkezelőbe és a Videokártyák között már megint nem mutatja a dedikáltat, csak az R4 Graphicsot.
Most akkor rossz a GPU vagy valami szoftveres baki van?
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
core i7
addikt
Sziasztok Windows10 alatt mi lett a lemeztöredezettségmentesítő neve? Csak mert nem találom
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz core i7 #48809 üzenetére
Ja, úgy nem találja, ezt tudjuk.
A kereső nagy hibája, hogy csak szó eleji egyezésre talál. Legalábbis én ezt vettem észre.
Pl a lemez szó beírására nekem nem talaja meg a "particiok letrehozasa a merevlemezen" cimű parancsikont, mert nem lemezzel kezdődik a szó. Rn korábban ezt még lemezkezelő néven ismertem, azért kerestem lemez szóra.
Így mongyuk kicist béna a keresés, mert néha a kereső helyett neked kell oksonak lenni, és nála pontosabban kell beírni a keresőkifejezést.
Ha csak a startmenüben keresel, még csakcsak elmegy, de pl a onenote bejegyzéseket nem talá!tam a multkor, krsőbb kiderült, ugyanezen ok miatt. -
core i7
addikt
válasz flashpointer #48811 üzenetére
OEM et én nem vennék úgytudom azt csak 1 gépre teheted rá ha elszál a gép elszál az oprendszered is
-
Balion
senior tag
Azt, hogy "innen", hogy érted? Kb olyan, mintha árukeresőről kérdeznéd, ez egy gyűjtő oldal. A listában amazon.de is van, úgyhogy végüls igen, ad ki megbízható oldalt is
-
westlake
félisten
A legális Windows 10 Home (OEM) ára ~30.000 forint (bruttó), a Pro (OEM) ára pedig ~43.000 forint (bruttó). A jóval olcsóbbak pedig nem legális verziók!
Nagymértékű naivitásra utal, ha valaki azt hiszi, hogy egy eredeti Windows 10-et megvehet töredék áron.
Az OEM egy géphez tartozik, a retail pedig hordozható.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Hunork
veterán
válasz core i7 #48812 üzenetére
Amennyiben alaplap, processzor változik, akkor egy telefon / email MS felé. Ha kell, számla bemutatása (digitálisan) És nem lesz para, háromszor is mehet, hiszen lehet, hogy egy évben háromszor is van gáz a géppel. De persze személyes adatok, annak igazolása kell. Tehát tévhit, hogy egy telepítés, ez nem érdeke MS-nek sem.
Retail: nemrég vettem 39k pénzért Aqua-ban az USB kulcsos bármennyiszer telepíthető verziót. (W10 Home, és elég otthonra) Szerintem 9 plusz ezrest megér ez! És akkor nincs izgulás.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
addikt
válasz Hunork #48816 üzenetére
Nem feltétlenül kell ezt a procedúrát végigjárni OEM-es Winnél legalábbis, ha hinni lehet az MS-nek és ha a felhasználó MS fiókot használ. A gépház/frissítés és biztonság/aktiválás menünél, ha hardvercsere történik, megnyílik egy új opció, és ott lehet valamit mókolni ez ügyben. Ez a megoldás a legújabb verzióra vonatkozik.
Ezt írják:[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
őstag
Apróbb hálózati problémám akadt.
A gépen a hálózati és megosztási központban jelenleg 2 hálózatot látok, mindkettő az ethernet nevű hálózati csatolón, az egyik magánhálózat, internet elérés, a másik nem azonosított hálózat, nyilvános hálózat, internet elérés.
Egy kicsit kavarcsos így nekem a dolog,
A netet egy dd-wrt-s router osztja, igaz elötte pár napig betárcsázós megoldás volt (digi), mert az előző router meghalt.
A hálózatban van még egy gép, az is 10-es ott minden rendben van.
Az a kérdésem, hogy tudnám eltüntetni, nem azonosított hálózatot? -
-
vlevi
nagyúr
Válaszolok magamnak, megint egy kicsit ekézem a keresőt.
A "partíciók létrehozása..." akkor sem találja meg, ha rövid i-vel írod, parti szövegre keresve. Ez már azért erős. Aki táblagépen az érintőbillentyűn nem akar az ékezetekkel kínlódni, az dögöljön meg? Még jó, hogy nem case-szenzitív (szép magyar szóval ) -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Win10 home posta beállításban kérek segítséget.
Gmail, msn fiókok pöccre mennek, viszont a upc pop3 fiók beállításakor gond van. Állandóan azt írja hogy a fiókbeállításaim elavultak.
Megnéztem azt amit automatikusan beállít magának, na az hülyeség. Kézzel beállítottam a pop3.upcmail.hu:110:0
smtp.upcmail.hu:583:0 értékeket ami a mobilomon lévő levelező programban van de egyszerűen nem szinkronizál.
A vicc hogy az előző gépemen, amin win10 pro volt, azon tökéletesen működött. Igaz ott nem is kellett neki kézi beállítás.
Mi az ami nem jó, vagy mit nem csinálok jól?
Esetleg menthetett valamit a régi gép az msn fiókomba?Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
vlevi
nagyúr
Lehetséges. Most nincs előttem a gép, csak egy droidos telefon, nem tudom megnézni neked, de valahol a gépházban vannak valamilyen fiókbeállítások, onnan érdemes kigyomlálni mindent, ami a levelezéshez kapcsolódik, és ujrakezdeni. Mondjuk poo3 fiokot nem tudom, mennyire kezeli, mert a gmail az imappal megy. Nekem egyébként a gmail a fő fiók, és a gmailban van beállitva, hogy a freemail, upcmail cimeimet is letöltse a gmailba, és így nekem már csak ezt az egyet kell beállitanom.
-
CirrMee
addikt
A mi lenne ha keretében:
-Classic shell keresőjével simán keres
-csempestartmenü utánzat lósz*rt nem talál a lemez keresésre. Nem lehet, hogy a CS a telepítésnél mókol valamit, kvázi helyreállítva a gyárilag elb*szott állapotot?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Apaxp
senior tag
A gépházban a fiókbeállításoknál ugyanaz van mint a posta beállításoknál.
A régi gépen még a nagy augusztusi frissítés előtt állítottam be a postát és akkor még biztosan kezelte a pop3 fiókot. Sőt az a gép frissült augusztusban és akkor is ment. Esetleg a pro és home között van pop3 fiók kezelésben különbség?Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
madgie
titán
Az Anniversary óta random lefagy a tálca, akármit nyomok ott, képtelen reagálni (az óra sem "jár" tovább). Asztalról minden működik, meg a programok is, de egy kijelentkezés vagy reboot kell, hogy a tálca magához térjen. Belefutottatok már ilyesmibe?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok
Egy hálózati interfészem van; két ip cím van hozzá beállítva. Nagyon szépen érzékeli a win a két hálózatot. Hogyan lehet megadni egy programnak, hogy melyiket használja?
[ Szerkesztve ]
-
vamosip
tag
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy Adata SP920 128 GB SSD-t, Lenovo G560 laptopba, be is szereltem a HDD helyére.
Nagy nehezen be tudtam lépni F12-vel az indító menübe (mivel többször is bootolható eszközhiányt jelzett, de a BIOS-ba sem tudtam belépni) és USB-ről Win10 legújabb MS-től letöltött telepítőjével (évfordulóst tartalmazza) második próbálkozásra sikerült telepíteni a rendszert (először lefagyott félúton)
Működik, de többször lefagy a rendszer, egér mozog, de nem reagál semmi, billentyűzetre sem. Olvastam, hogy lehetnek gondok az évfordulós frissítésnél, esetleg én is így járhattam?
Azóta telepítettem Linux Mint 18-at, az úgy néz ki probléma mentesen működik, tehát valószínű a Windowsnál lesz a hiba. -
Hunork
veterán
válasz madgie #48825 üzenetére
Nem.
Valami nem bujkál a rendszerben? Malwarebytes nem árt.
Továbbá használsz valamilyen regcleanert? Pl a Wise képes szétrombolni."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
minden nap legalább 2 x próbálja a win10 az új telepítéseket feltenni. Jön a kék képernyő hogy telepíti a frissítéseket. Újraindítás után meg jön a kék képernyő hogy nem sikerült telepíteni a frissítéseket és visszaállítja a régi állapotot. Ez naponta 2X + minden leállításnál. Agybajt kapok.Mit tudok ezzel csinálni? Miért nem sikerül neki felrakni a telepítéseket? Mi a problem?
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. Már megint nem leállítja, hanem hibernállja magát a gép. Leírtátok anno hol kell beállítani, de mivel nem állítgatom miden nap elfelejtettem.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
tordaitibi
veterán
Valaki erre, [link] ?
Sose lesz magyar wintizem...[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
Évfordulós frissítés óta, ha létrehozok egy második fiókot a gépen (bármilyet) és belépnék ez fogad.
Visszahúztam egy korábbi lemezképet és ott még, ha létrehozok, gond nélkül be tudok lépni a második fiókba. Sőt gép alaphelyzetbe állítása után (amikor ugye szűz évfordulós verziót kapok) sincs ezzel gond. A probléma, hogy már belakott rendszerem van és nem akarnám elölről kezdeni a belakást.Hogy a fenébe lehet másképp megoldani? Nem hiszem el hogy másnak nem volt ilyen.
Próbáljatok meg évfordulós frissítés után második felhasználót felvenni sikerül nektek?
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Idegesítő bug megoldásában kérném a segítségeteket. A legutóbbi nagy frissítés óta nem megy a tálcára a drag & drop. Példa: Megfogok egy képet Total Commanderben és a már futó Photoshop ikonjára akarom húzni, hogy be tudjam dobni a programba. Na ez eddig minden Windows alatt tökéletesen működött, a frissítés óta viszont nem, és ez roppant frusztráló, mert a munkáim során ezerszer gyorsabb és egyszerűbb így, mint a programokon belül kitallózgatni a dolgokat...arról nem is beszélve, ha egyszerre több képet vagy dokumentumot akarok behúzni valahova. Nagyon remélem, hogy van erre valami megoldás vagy csak én vagyok láma és nem találom az ide vonatkozó beállítást.
Mi történik most amikor húzok valamit? A tálcáig működik, a tálcára érve "elengedi" a húzott képet vagy doksit vagy bármit, olyan mintha nem tudnék a tálcára húzni már semmit.
Eredeti Windows 10 Pro 64 bit (1067, build: 14393.222)
Légyszi segítsetek
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
jani04
aktív tag
válasz madgie #48825 üzenetére
Szia.
Nálam is voltak problémák.Fagyás,intéző összeomlás stb.A héten meguntam és szépen visszaraktam a win 8.1-et. Azóta semmi gondom.
A legújabb hang drivert pl fel sem tudtam rakni win 10-re mert fele nem volt hajlandó működni.
Én nem azért raktam össze a gépet,hogy a netet túrjam mindenféle hókuszpókusz mutatványok után egész nap.
Majd ha képesek lesznek normális win 10 összekalapálni visszarakom.Addig szépen elvan a polcon ez a rakás s..r. -
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint egy alaplapcsere után miért tűnt el a Windows aktiválása ,és a kulcsot sem fogadja el.
Visszaolvastam...[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz madgie #48841 üzenetére
Hmmm. Oké.
Amit nem kérdeztem: a W10 hogy települt fel korábban? Valamiről frissítettél? Mert, sajnos, képes meggabalyodni ilyenkor. Ha így volt, akkor az is ajánlatos, ha tiszta telepítés, utána a frissítések. (én jártam így, W8.1- ről lett W10. Mióta tiszta telepítés, particionálással..stb, azóta minden rendben)
Meg ez hátha segít.Plusz: nem több monitorral dolgozol? (vagy monitor+ tv). Mert akkor is begabalyodhat néha. Tedd egy kijelzőre, restart, utána nézd meg, aztán engedélyezni a több kijelzőt.
Látom, sokan nem alszunk ma reggel
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
madgie
titán
válasz Hunork #48843 üzenetére
Frissítettem, de alapból Win10 volt. Frissül magának a háttérben, lehet ezt le kellene tiltanom, ha ezzel jár?
A rengeteg fotós, videós program miatt azért elég macera lenne mindig friss rendszert húzni
szerk: egy darab WQHD monitor van csak, tévére nincs kihúzva ez a gép. Az a baj, hogy reprodukálni nem egyszerű, mert egyszer csak csinálja, utána restart, majd napokig nem.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz madgie #48844 üzenetére
Értem.
Csak tippek voltak. Általában egy korábbi rendszerről frissítés, több képernyős mód szokott bekavarni. Meg persze vírus, spy...stb. Frissítés menjen csak a háttérben, nálam is megy.
Így viszont kifogytam az ötletekből.
A linken sem volt megoldás? Ajánlom még a dirtywindows oldalát is. Hátha lesz megoldás."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
madgie
titán
válasz Hunork #48846 üzenetére
A Malwarebytes ezt fogta most meg, nem tudom, mi ez, javít-e a kigyomlálása, mindenesetre köszönöm szépen a tippeket
A linkeknél még nem láttam olyat, ami segítene, de végigbogarászom még.
[ Szerkesztve ]
-
vigyori78
őstag
válasz tordaitibi #48802 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
válasz DrojDtroll #48826 üzenetére
erre valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest