Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Hali1975 #46674 üzenetére

    Előtte még a sima fájlkezelős másolást is ki lehetne próbálni, bár a legújabb Win10 alatt nálam a TC 8.52-es verziójával sem volt gond. Kisebb és nagyobb méretű ISO-fájlokat másoltam az általános / nagy fájlok módszerével, de mindkettőnél hozta a kívánt értékeket. Illetve más a szintetikus teszt és más a gyakorlati fájlmásolás. Előbbinél egy ATTO / AJA / CDM / HD Tune stb. tesztprogramban jobban kijön az USB-eszköz sebessége. A gyakorlati fájlmásolásnál több lassító tényező lehet.
    A célmeghajtókon amúgy nálam is alig volt adat, volt amelyik teljesen üres volt, valamint a forrás (helyi lemez) sem volt leterhelve különösebben. Ez márpedig fontos, mert ha tele vannak másolva, akkor nem kell meglepődni, ha alapból lassabbak / másolás jobban közben visszaesik a sebesség. Illetve egy HDD eleve nem egyformán gyors a lemez egyes részein és ez is okozhat lassulást. Továbbá NTFS-nél még az is lassító tényező lehet, ha nagyon töredezett a fájlrendszer.

    Az azonban érdekes, hogy a külső HDD-nél ok a sebesség, a pendrive-nál viszont már nem... De a pontos részletek nem ismeretek, illetve az egyes USB-chipek kezelése és az előlapi / hátlapi portok között is lehetnek különbségek. Előbbivel kapcsolatban még az eszközillesztő eltávolítása —► gép restart —► eszköz újracsatlakoztatása jut eszembe, de nem biztos, hogy használ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák