- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dumi86
senior tag
válasz Rainman05 #131349 üzenetére
Akinek fontos és érinti, frissült a Directx Websetup telepítője(ma vettem észre) 10 éve! frissítette utoljára az MS. [link] Itt katt a Downloadra.
Rainman bocs véletlenül neked küldtem el, de ezt úgy mindenkinek szántam
[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
Valami pedig változott benne mert a két fájl digitális aláírása között 10 év van. Amúgy valami SDK-kat is felrakott a telepítés végén. Valami miatt tényleg nem volt elérhető múltkor azt hiszem hetekig. Na mindegy nem baj ezt se árt frissíteni még ha szökőévben egyszer is
Norba69. A régi is megkérdezte. Valami más változott benne, de hogy pontosan mi.
[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó driver frissítőt?
Olyan kell ami nem okoz kárt és meg lehet bízni benne .
köszi
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
SpaceJam
aktív tag
[ net probléma ] [ Dell Latitude 6530 ]
Adott egy friss, GPT-s, legújabb UEFI-re telepített, minden szempontból tökéletes Windows 10 20H2. Működött rajta a wifi is rendesen. Drivereket csak a Win Update-ről kapott.
1. Kapott LAN-t és bekapcsoltam a Hotspotot, hogy arról kapja a telefonon a netet. Működött szépen.
2. Visszakapcsolni viszont azóta nem tudom normál módba.
3. Reseteltem a netet a windows beállításaiban, így viszont megjelent a system tray-ben, hogy repülőgép módban van.
4. A repülőgép mód mellett ott volt a hotspot és a wifi jel is, de ha átkapcsoltam ezek bármelyikére, 2 mp-es gondolkozás után visszaállt repülőgépre.
5. Ismét reseteltem a beállításokat, újraindítottam a gépet. Most ott tart, hogy a repülőgép mód mellett már más sem látszik, a Device Manager-ben pedig minden netes driver hiányzik.
6. A LAN sem működik, így a win update-et sem tudom ráereszteni, ellenben a hivatalos support oldalról töltött drivereket sem telepíti, hibával lépnek ki.
Mi lenne a megoldás? Windows repair-re gondoltam, az újratelepítést megspórolnám.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
aldebaran
őstag
válasz Zοltta #131356 üzenetére
Driver booster-t szoktam használni. Nekem bevált. Igen, kézzel is kereshető, meg blablabla, de sokkal kényelmesebb ezzel.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
F_Zolee
veterán
Hello
Hátha találkozott már a "hibával". Mitől lehet, hogy ha ott hagyom a gépet és energiatakarékos módba megy a monitor akkor azalatt a gput valami izzasztja? Alap esetben 33fok körül megy de ilyenkor 46ról hűl vissza.
-
seger
addikt
Köszi a hozzászólásokat levelezővel kapcsolatba!
A helyzet az, hogy elődöm egy outlook 2016-ot rakott fel egy gépre, de a cégnek nincs is vásárolva. Így le kell cserélni. Live mail és a thunder között lesz választás, de a pst file-t át kell vezetni/konvertálni. Azt hogyan lehetne? Amit találtam, az mind fizetős.... -
aldebaran
őstag
válasz Pyttawrx #131361 üzenetére
Már vagy 10 éve használom, sose volt vele gondom, de aki szereti kézzel szedegetni a drivereket és biztonságosabbnak tartja, meg.... izé, azt nem lehet és nem is akarom meggyőzni. A kérdező kérdezett én meg adtam egy megoldást. Ennyi.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
King Unique
titán
válasz Zοltta #131356 üzenetére
Számtalan ilyen program van Windowsra (példák), lehet válogatni. Illetve a kifejezetten programspecifikus kérdések, milyen programot xy célra a "Milyen program, ami...?" topik témája.
Egyébként a Windows 10 beépített megoldása miért nem felel meg számodra, amikor alapesetben eleve automatikusan letölti és telepíti, frissíti a szükséges illesztőprogramokat, nem egyesével kell összevadászni a drivereket, mint az egyes korábbi Windowsoknál? Vagy másik opcióként adott a lehetőség a hardvergyártó weboldaláról manuálisan letölteni és telepíteni a megfelelő eszközillesztőket, sőt egyes gyártóknál saját driver updater program is elérhető ilyen célra (példa). A egyéb 3rd party driver updater programokat viszont nem árt körültekintően használni, mert ugyan lehet olyan eset amikor jól jöhet azzal megoldani az egyes driverek telepítését/frissítését, de van hogy pont az ilyen programok használata okoz különféle problémákat (példa). Na meg a Driver Booster és társaira gyakran egyes antivírus szoftverek is ugranak a PUP/PUA miatt (példa).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Tenkes60 #131369 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy mivel végig screenshotokkal vannak illusztrálva ezek a leírások, azokon szükség esetén külön bejelölve az egyes lépések, ezért még az sem feltétlen gond, ha más nyelvű (angol) hozzá a szöveg. De amúgy létezik pl. Google Fordító, amivel a komplett weboldal, cikk is lefordítható magyarra.
Röviden, futtatásba beírni netplwiz, majd enter és a megnyíló ablakban a jelölőnégyzetből kivenni a pipát. Ha nincsen jelölőnégyzet, akkor gépházban a Windows Hello szolgáltatást kell kikapcsolni a felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez, majd utána újrapróbálni az előbbit. Ha nincs ilyen opció, akkor meg adott a registry módszer, azt csinálta a másik fórumtag is, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem nagyon off a topicban a kérdés. Milyen böngészőt ajánlotok Win 10-re és Androidra? Mostanában egyre több a panasz a chrome-ra és nekem is voltak már gondok vele. Itt az ideje kipróbálni valami mást.
Előre is köszönöm! -
cool13
őstag
Sziasztok! Windows 7 van a gépen, most vettünk 10-et. Meg marad minden az old mappában, későbbi elfelejtettem dogokat ki keresni pl.? Új telepítésnél mindig készül Windows.old mappa?
-
Ciccuka
veterán
W10Privacy-t hogy érdemes beállítani? Van neki topikja valahol?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Sequadon
tag
Erre valakinek van ötlete?
Köszi!
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Tudom sokszor volt már téma a fórumban a licenszkulcs (használtam a keresőt, és olvastam ezt a hozzászólást, illetve a benne található linkek tartalmait is), de az én helyzetemre sajnos nem találtam meg a választ.
Szülők családi vállalkozásáról van szó, win7 nyugdíjazás lesz, és egy füst alatt szeretnék legalizálni a win/office kombót, de nem tudják, hogy merre induljanak el. Mivel a bolti verziók árai alapvetően nem a kisvállalkozások pénztárcáihoz vannak szabva, ezért javasoltam nekik a cégek részére szóló használt szoftveres hirdetéseket. Amennyire én látom igen széles a kínálat (egészen olcsótól a drágábbig), és habár olvastam ezt a cikket, nem tudom eldönteni, hogy megüthetik-e a bokájukat, ha az olcsóbb számlás megoldások közül választanak? (pl. x év múlva nem működik a kulcs vagy a frissítés, esetleg egy ellenőrzésnél megállapítják, hogy a kulcs nem legális, az eladó időközben köddé válik, stb.)
A hirdetések többségénél fel van tűntetve, hogy Retail, NAV biztos kulcsokról van szó, de a cikket elolvasva ezeket én egy kicsit fenntartással kezelem. Azt értem, hogy a használt kulcs az eredeti árnál miért olcsóbb, de azt nem igazán tudom hova tenni, hogy cégek részére használt kulcsokat hirdetők között miért ekkora a szórás. (pl számlás Office 2019-et hwaprón hirdetnek 12-13k körül, de ezen használt kulcsok értékesítésével foglalkozó oldalon ugyanaz a kulcs nem kicsivel drágább, közel 3x annyiba kerül, tehát az emberben felmerül a kérdés, hogy ennek vajon mi lehet az oka..)
Köszönöm a segítséget!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
King Unique
titán
válasz A_ScHuLcZ #131381 üzenetére
Ha már így rákerestél, akkor abban a hozzászólásban és cikkben is le van írva a lényeg. + Egy másikban az, hogy az ilyen ki tudja milyen forrásból való használt, olcsó termékkulcsok felől elsődlegesen nyilván az adott boltnál, webáruháznál, eladónál kellene érdeklődni, azok tudják mit árulnak. Aki nem akar találgatni a licenc, termékkulcs eredete és jogtisztasága felől, annak meg adott, hogy elsődlegesen milyen forrásból javasolt vásárolni. + Egy másik esetnél le van írva, hogy pl. kkv. szinten vannak egyéb, kedvezményes lehetőségek is.
-
Zοltta
senior tag
válasz King Unique #131366 üzenetére
Én is a driver boostert használtam eddig. Mivel már újra raktam a windows így érdekelt a ti javaslatotok.
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Több pc-m van, és szükségem van a One Drive-ra, de egyik gépen ezt, a másikon azt szeretném ha mentené.
Pl az asztalt nagyon nem kellene, egyiken se, de azt se tudom hol lehet kikapcsolni.
Az lenne a kérdésem gépre lehet-e szabni melyiken mit mentsen, és hogyan kell? -
Cs1csó
félisten
válasz Zοltta #131384 üzenetére
Üdv, annak a híve vagyok, hogy érdemes hagyni a Windows-ra a driver frissítést pár kivétellel pl.: VGA driver, abból érdemes manuálisan a legfrissebbet feltenni, még azelőtt, hogy a Windows automatikusan feltenne egy régebbit.
Nemrég vettem egy Crucial SSD-t és telepíteni akartam a hozzá való támogató szoftvert de nem működött, a tippem az volt, hogy régi a SATA driver ezért azt frissítettem és meg is javult. Tehát tényleg ez volt a gond.
A driver-t a Driver Easy Free-vel kerestem meg és töltöttem le de már én telepítettem manuálisan. A Driver Booster Free tudja automatikusan is telepíteni, csak nagyon be akarja magát pakolni a rendszerbe ezért választottam a Driver Easy Free-t ami kevésbé agresszív.
Ökölszabály: ami jól működik azt nem szükséges frissíteni, ha van valami olyan új funkció amire szükséged van azzal is lehet egy próbát tenni, tesztelni és ha beválik akkor azt a driver-t eltenni és legközelebbi Windows telepítésnél már nem kell driver keresőzni csak telepíteni.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Az operációs rendszerem WIN10 Home 64bit eredeti verzió ami teljesen naprakész a frissítések terén. A gépemben lévő VGA egy GTX970 amihez eddig egy 1 évvel ezelőtt kiadott drivert használtam, mivel nem mai kártya ezért nem tartottam fontosnak, hogy sűrűen frissítsem a drivert, mivel annyi pluszt nem hoz már ennek a kártyának, valamint ezzel az általam használt driverrel jól működik minden. Viszont múlt héten az történt, hogy a Windows Update a szokásos frissítésekkel együtt letöltött egy kb 4 hónapja kiadott drivert a VGA-hoz amit nem választható frissítésként kínált fel hanem a többi frissítéssel együtt ezt is automatikusan feltelepítette. Ezzel nincs is semmi gond hiszen a Windows csak segíteni próbál hogy minden a lehető legfrissebb legyen a rendszeren. Viszont én nem szeretném ha a Windows Update helyettem intézkedne VGA driver ügyben mivel én szeretném eldönteni, hogy melyik illesztőprogramot akarom használni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra valami megoldás, hogy megtiltsam a Windows Update-nek, hogy ő töltse le helyettem a VGA drivert? Az általam 1 éve használt driver nekem tökéletesen bevált és nem volt szándékomban lecserélni, viszont a múlt heti Windows frissítéskor nagy meglepetésre helyettem intézkedett a Windows....Lehet ez ellen tenni valamit? Előre is köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #131385 üzenetére
• How Turn On or Off OneDrive PC Folder Backup for Desktop, Documents, and Pictures folders in Windows 10
• How to Choose Folders for OneDrive Selective Sync in Windows 10
• How to Sync Any Folder to OneDrive in Windows 10
• How to Sync Multiple OneDrive Accounts in Windows[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #131390 üzenetére
Eyek ok. de amikor ki akartam venni a pipát akkor kiírta, hogy nem tehetem.
A megoldás, jobb klikk a mappára, majd tulajdonságok, Helz, visszaállítás.
Csak így lehetett kivenni. -
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #131387 üzenetére
Hozzáértőbbeknek még én nagyon ajánlom a Windows Update Catalog-ból való driver keresést Természetesen hardver id szám alapján kell ott keresni. Garantáltan jó és működő drivert lehet találni. Én ezt úgy szoktam,hogy először megnéztem,hogy a Windows mihez tenne fel amúgy is drivert és azokhoz kerestem csak drivert,így biztos nem lehet gond Nekem pl egyszerű dolgom volt mert összerakott Asus gépem van amihez amúgy is csak 6db driver van a gyártói oldalon,ezeknek kerestem meg a friss drivereket és kész. Egy példának szántam driver kereséshez
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #131390 üzenetére
Mégsem jó, mert minden pc-n megcsinálta...jupiii, jó nagy kalamajkát csinált.
Azért jó, hogy a Microsoft se tudja hogy működik az alkalmazása.... -
Ciccuka
veterán
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #131393 üzenetére
A linkelt leírásokban világosan szemléltetve van mit, hol és hogyan lehet beállítani a OneDrive-ban, ami több eszköznél külön-külön is alkalmazható, nem muszáj mindenhol ugyanazt a OneDrive-fiókot használni, Microsoft-fióknál az adott eszközön kikapcsolható a szinkronizálás, stb...
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Más is járt már így?
Funkciófrissítés a Windows 10-re, verzió: 20H2
Frissítések telepítésének előkészítése: 40%
Eddig jut el, aztán a következő üzenet jelenik meg:
Problémák léptek fel bizonyos frissítések telepítésekor, de később újra próbálkozunk.
Létezik erre valamilyen megoldás? -
King Unique
titán
válasz Ladislaoca #131396 üzenetére
Itt nem derült ki, hogy mi a pontos hibakód (példa), hogyan (WU / MCT / UA / ISO / EP?) volt próbálva az upgrade, melyik Windows 10-verzióról történik az upgrade, érint-e ezen hibák közül valamelyik, nincs-e telepítve olyan 3rd party szoftver (pl. külső antivírus program) ami összeakadhat az új funkciófrissítéssel (példa), nincs-e csatlakoztatva felejtett USB-s / egyéb tárolóeszköz, periféria ami belezavarhat a funkciófrissésbe, stb.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #131395 üzenetére
Erre írtam, hogy úgy nem működik, azt a módszert én is megtaláltam, de az úgy csak hiba üzenetet dob. Nem lehet kikapcsolni a mappa frissítését.
Nem akarom teljesen sehol kikapcsolni.
Viszont van ahol kellene pl a Dokumentumok, és a másikon nem, de így nem lehet kikapcsolni.
Vagy mindenhol, vagy sehol. -
Ladislaoca
tag
válasz King Unique #131397 üzenetére
Build : 10240
A frissítés és biztonság menüben talált sok egyéb frissítést, amit már telepített. Ez volt az utolsó frissítenivaló. Amit el is kezdett letölteni.
Funkciófrissítés a Windows 10-re, verzió: 20H2
Frissítések telepítésének előkészítése: 40%Majd 40%-nál megáll a folyamat és a fentebb is említett üzenet jelenik meg:
Problémák léptek fel bizonyos frissítések telepítésekor, de később újra próbálkozunk. -
King Unique
titán
válasz Ladislaoca #131399 üzenetére
10240...
Az 1507-es verzió, aminek a támogatása a normál és otthoni használatnál reális kiadásoknál már rég véget ért és már rég frissíteni kellett volna újabb verzióra a Windows Update-nek, hacsak eddig valahogyan le nem volt tiltva. 1507-es verziónál max. az Enterprise LTSB/LTSC kiadás támogatott még 2025-ig, illetve annál a funkciófrissítés, verzióváltás is jóval tovább eltolható. Nálad milyen kiadás van telepítve? Ha esetleg az utóbbi (Enterprise LTSB/LTSC), akkor lehet az adott cég, intézmény rendszergazdájánál érdeklődni, ott reális az olyan használata.
Vagy ha friss telepítésről van szó és régi, 1507-es telepítőt használtál, akkor adott az újratelepítés lehetősége, ahol pl. MCT-vel le lehet tölteni az aktuális 20H2 verziót és telepítési adathordozót készíteni pendrive-ra, majd mehet a 20H2 clean install.Az előzőleg feltett egyéb kérdésekre mikor lesz válasz? Ez a 40%-nál megállt a funkciófrissítés és a leírt szöveget írta ki már eddig is ismert volt, ellenben az továbbra sem derült ki, hogy pl. a gépházban a sikertelen frissítésnél mi a pontos hibakód, hogyan történik az upgrade, milyen 3rd party programok illetve külső antivírus szoftver telepítve van-e, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest