Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz ReSeTer #118040 üzenetére

    Ha Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et, akkor igen, szinkronizálva lesznek az egyes beállítások, amiket az alábbi leírás is szemléltet. Az egyes felhasználói mappák átirányítása esetleg úgy, ha a OneDrive van beállítva mentési helyként, oda vannak mozgatva.

    Másik lehetőségként a teljes rendszermentés (lemezképfájl) is működhet, amire Windowson van számos program (példák), köztük pl. a népszerű Macrium Reflect, de akár még a Windows 10 beépített eszközével is megoldható. Ezzel a módszerrel 1:1-ben lementhető a Windows 10 minden beállítással, a szükséges partíciókkal ( C + a rendszer számára fenntartott SR, ESP, WinRE + opcionálisan egyéb) stb. együtt, valamint később 1:1-ben vissza is állítható. Persze normál esetben nem kellene az egyes összetevők ide-oda pakolgatásával, áthelyezésével bonyolítani, pláne ha az másik fizikai lemezre értendő..
    Ha hardvermódosítás történik, akár akkor is megoldható a Windows 10 további használata újratelepítés nélkül, ami egy másik válasz 2. pontjában le van írva, + Nemrég újfent volt szó arról, milyen előkészületeket érdemes ilyenkor tenni, illetve ilyenkor értelemszerűen azok alkalmazása után lementeni a Windowst, majd úgy visszaállítani. + Például a Macrium Reflect is kínál megoldást az ilyen esetekre a ReDeploy szolgáltatással, de az csak a program fizetős kiadásainál érhető el, a free változatnál nem. Ha microsoftos megoldás kell, akkor meg ott van a Sysprep.
    Ja, és a hardvercsere a licencet, a Windows 10 aktivált állapotát is érintheti, amiről, illetve a lehetséges újraaktiválásról szintén volt már szó itt: [link], [link]. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák