- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #101494 üzenetére
Megnéztem ezt, de nekem nem ez a problémám (kinyitás-becsukás), hanem szeretném egyben látni, időrendi tagolás nélkül.
Érdekes módon a többi mappában normálisan mutatja a fájlokat, csak a Letöltések mappa produkálja ezt a felosztást.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #101505 üzenetére
Még nem találom a "nincs" opciót, de tovább próbálkozok vele, köszönöm!
-
zolee001
őstag
válasz asanci #101500 üzenetére
Az MS fióknak az a lényege (többek között) hogy szinkonizálódnak a beállitások stb ami beállitasz,a Google fiók kb ugyanigy müködik Androidon
Természetesen lehet ugyanazon pin kod de különbözö is gépenként
Valami egyedi hibába futottál bele avagy kreáltál valahogyancmd be a net user mit mond illetve részletesebben a whoami mit mond?
-
asanci
csendes tag
válasz zolee001 #101509 üzenetére
net user: user név, alapértelmezett fiók, rendszergazda
Whoami: szgép.név/user név
látszólag rendben. bejelentkezés MS fiók email címre mutat + pin kód
A közös, azonos MS fiók körül gyanús nekem "valami". A régebbi gépen semmit nem változtattam, a másnapi belépésnél a leírtakat tapasztalom most is[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz asanci #101510 üzenetére
Vmi Windows telepitöröl boot,rögtön a nyelvválasztásnál SHIFT+F10
CMD ablakba
net user /add usernév passwordnew localgroup administrators usernév /add
Az elsö paranccsal létrehozol egy uj usert a másodikkal adminná teszed majd az uj accounttal belépsz és a gui felületen a "régi" user accountodat is adminná teszed majd azzal lépsz be(Az MS fióknak szerintem ehhez a hibához semmi köze nincs)
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Hol találom azt a win 10-ben, amikor szeretném egy korábbi időpontra visszaállítani a rendszert?
Nem a 1903-at a 1809-re hanem valamelyik Rendszer visszaállítási pontra, amit a win 10 időnként és automatikusan hoz létre. Lehet én vagyok a vaksi, vagy béna, de sehol nem találom.
Köszike előre is.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
asanci
csendes tag
válasz zolee001 #101511 üzenetére
Szenvedek - pedig kb. 2 hete már megcsináltam Win7-es gépen - egy működő botolható pendrive elkészítésével, de sem MS által elkészíttetett, sem Rufussal elkészített pendrive nem botol be (MBR, Fat32, letöltött ISO-ból)
Amíg ez nem sikerül, nem tudom megcsinálni a javasoltakat (már tiszta ideg vagyok) -
Doky586
nagyúr
válasz asanci #101515 üzenetére
3- Bootkor az UEFI: kezdetű pendriveot választani a bios gyors bootmenüben*.
4- Telepítőben egyéni telepítés, céllemezről törölni az összes partíciót, és a partícionálatlan üres helyet megadni telepítési célnak.. Röviden ennyi.*: bootkor:
ASUS: F8 vagy Esc
HP: F9 vagy Esc
ASRock, MSI: F11
Gigabyte, Dell: F12
____________________________________Ha nemcsak uefi hanem sima bios(legacy/csm) telepítés is szükséges lehet a pendriveról (változtatás nélkül) akkor a fentieken túl:
2b- PEN: partícióját aktívvá tenni parancssorban diskpart-al, és
2c- Parancssorban: bootsect /nt60 P: /mbrBizonyos gyártók UEFI(bios) típusainál lehet hogy ezek nem szükségesek,
de ha biztosra akarunk menni tegyük meg.Ha már előtte a pendrive meg volt kínozva Rufus és hasonló programmal
akkor először eresszünk rá parancssorban egy "Diskpart clean"-t majd particionáljuk és formázzuk!
____________________________________Ha az install.wim file nagyobb 4GB-nál akkor fel kell darabolni a fat32 limitáció miatt: Admin parancssorban:
Dism /Split-Image /ImageFile:E:\sources\install.wim /SWMFile:P:\sources\install.swm /FileSize:3000
(egy sorba írva, ahol E: a felcsatolt ISO és P: a PEN)____________________________________
Win7 x64 UEFI telepítés esetén kiegészítés:
1b- Biosban Secure Boot-ot kikapcsolni!
2d- ISO:\sources\install.wim\1\Windows\Boot\EFI\bootmgfw.efi filet átmásolni a PEN:\efi\boot könytárába 7zip-el és átnevezni bootx64.efi -re.
____________________________________Win7-8 esetén a PEN:\sources\ei.cfg file törölhető, így megjelenik a
Home / Prof / Ulti választási lehetőség minden iso esetén.
____________________________________[ Szerkesztve ]
-
Korcsii
őstag
Találkozott már olyannal más is, hogy egyszer 25 GB szabad terület van a C: meghajtón, majd következő indítás után 1 MB? És közben kb semmit nem csinálok, valami a háttérben lehet.
A számítógép naprakész, frissítés nincs (mondjuk még 1809). Régi Windows mappa nincs.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Jenne #101513 üzenetére
Ugyanott, ahol a korábbi Windowsoknál, a vezérlőpultban, a rendszervédelemnél. De ha a keresőbe beírod, az is kiadja. Itt van a használatához egy részletes leírás. Visszaállítani a rendszert meg értelemszerűen akkor lehet, ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és van korábbi visszaállítási pont.
(#101515) asanci:
Nem derült ki hogyan, azaz legacy (CSM) / UEFI szerint akarsz-e bootolni a pendrive-ról, meg hogy egyáltalán nem lehet bootolni róla és továbblép a következő boot eszközre (helyi lemezre), vagy van valami hibaüzenet. De ha az MCT-vel elkészítve állítólag nem megy, az elég érdekes, mivel az eleve mindkettőhöz jó. A Rufus használatánál meg csak az MBR-BIOS / GPT-UEFI beállításra kell figyelni attól függően, hogy melyik szerint akarod bootolni a telepítőt. Vagy még erre sem feltétlen, mert akár automatikusan beállítja a megfelelőt, attól függően, hogy éppen hogyan van telepítve az aktuális rendszer, milyen bootolás van beállítva stb. Továbbá a(z) (UEFI) BIOS-ban a megfelelő boot sorrend beállítására (pendrive-ot elsődlegesként), vagy indításnál az Esc / F9 / F11 / F12 stb. billentyűvel előhívható gyors menüben a megfelelő boot eszköz kiválasztására lehet még szükség.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Korcsii #101518 üzenetére
Hol nézted, mi mutatott 1 MB szabad terület, valamint csak átmeneti, vagy tartós ez az állapot?
Amúgy meg gépház -> tárhelyhasználat, vagy TreeSize, SpaceSniffer, WinDirStat stb. közül valamelyik, ha a pontosan mi és mennyit foglal a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
asanci
csendes tag
válasz Doky586 #101517 üzenetére
Köszönöm, ezt a sok infót még meg kell emésztenem.
A "régi" gép lett hűtlen hozzám, nem UFEI, síma AMI bios, kb. 7 éves ASUS alaplap.
Első Win10 telepítéskor is sokat kínlódtam a botolható USB-vel, csak tudnám, hogy hogy sikerült.
Hogy miért veszett el a rendszergazdai jogom, máig rejtély.[ Szerkesztve ]
-
asanci
csendes tag
válasz King Unique #101519 üzenetére
Igen, nem UEFI módban, hanem MBR módban lehetne csak bootolni (ASUS P7P55D-E Pro alaplap). Eredetileg (kb. 2-3 hete) csak a 1807-et lehetett ISO-ban letölteni, most viszont csak a 1903-at (ez van mindkét gépen) Akkor is sokat kínlódtam a botolható USB-vel, csak tudnám, hogy hogy sikerült. Most volt, hogy a bios felismerte az USB- névvel, de legtöbbször nem. Mindig tovább ugrott az SSD-re induláskor.
Még mindig nem tudom elképzelni, hogy mitől lettem "vendég" a rendszergazda helyett. Kizárólagos egyszemélyes user vagyok mindkét gépen -
Korcsii
őstag
válasz King Unique #101520 üzenetére
Sajátgép írta (1-200 MB között ingadozott igazából), meg feljött a tárhelysegéd. Most magától felszabadult 21 GB ismét.
Mintha írás nem is történne, csak valami befoglal borzasztó nagy területet. Feladatkezelő - erőforrásfigyelőben néztem, gyakorlatilag jelentéktelen az írás, max az ESET dolgozik, de az olvas.
Általában indítás után jön elő (laptop, talán akkor, ha ismét hálózati áramot kap korábbi akkus mód után?) és kb 1 órával később eltűnik.
Túl sok a kérdőjel igazából, most kimentettem egy screenshotot a tárhelyhasználatról, hátha segít majd összevetve azzal, amikor tele van.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz asanci #101522 üzenetére
Általában akkor szokott továbblépni másik boot eszközre, ha nem lehet bootolni a kiválasztottról, vagyis a pendrive-ról. De ha MCT-vel csináltad, annak jónak kell lennie legacy (CSM) bootoláshoz MBR | FAT32 | aktív partíció alapon, ahogyan a Rufus MBR-BIOS = MBR | NTFS | aktív partíció beállításának is. Meg ha a géped tud USB-ról bootolni, a BIOS-ban a megfelelő boot sorrend (1. pendrive) van beállítva, a megfelelő boot eszköz (pendrive) van kiválasztva, akkor pláne működnie kellene.
"Most volt, hogy a bios felismerte az USB- névvel, de legtöbbször nem"
Ha fel sem ismeri a BIOS a pendrive-ot, meg sem jelenik a boot menüben, az nem éppen jó... Első körben célszerű lenne kipróbálni másik pendrive-val, másik portba csatlakoztatni is. Aztán szükség esetén a BIOS-ban az alapértelmezett beállításokat betölteni, ha esetleg el lett állítva valami.
-
asanci
csendes tag
válasz zolee001 #101511 üzenetére
Félsiker! Sikerült a botolható USB, shift+F10 cmd ablakba beírni az első sort, ez oké, parancs sikeresen végrehajtva
De a második sort - new localgroup administrators usernév /add - többszöri próbálkozásra is hibaüzenettel jött vissza: 'new' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
Mit rontottam el? Pedig figyeltem a megadott írásmódra, szóközökre, per jelre -
Nicotin
kezdő
Sziasztok valaki tud segíteni Windows 10 1903 az összes frissítés re hibát dob nem tudja felteni kéri indítsam újra majd ujraindul a gép kiirja frissítések telepítés sikertelen.
Amióta kijott a 1903 szenvedek vele.
[kép][ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello
Amióta frissítettem 1903 ra , azóta felugrál a "Vírusvédelem frissítése" illetve a Defender frissítése.
A Defender úgy van kikapcsolva mint a szél, mióta Windows-t használok. Látni nem akarom.
De a vírus védelem se érdekel. Egyáltalán nem akarok ilyeneket frissíteni, és napi 20-30 felugró ablakot meg pláne nem akarok.
Viszont nem találom hol lehet ezt az üzeneteket kikapcsolni
Ha kártékony valamit észlel azt nem akarom kikapcsolni, csak a frissítési üzeneteit
Hol tudom ezt kikapcsolni? -
nagyúr
válasz Nicotin #101533 üzenetére
Nekem ez segített, próbáld meg te is. Lefuttattam rendszergazdaként Power Shellben a sfc /scannow parancsot, végigment a scannelés, és ezt írta ki: "Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them." Utána még egyszer lefuttattam, és már ezt kaptam: "Windows Resource Protection did not find any integrity violations." Azután végigment a frissítés.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Sajnos a Win 10 legutóbbi frissítése nem fér fel (3-4 hete próbálja frissíteni, de nem sikerül és a leállítás vagy indítás 10-15 percig is eltart ezért..) a 64 gb-os SSD-mre.
Kénytelen leszek venni nagyobb SSD. Hosszú távon mekkora méret lenne az ideális? Programok az SSD-re mennek, játékok és torrent külön meghajtóra megy.
256 Gb-os vagy okosabb lenne 512 Gb-osat néznem?
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
asanci
csendes tag
válasz norba69 #101532 üzenetére
A gondom az, hogy USB-ről botolva windows 10 telepítővel, majd a nyelvválasztásnál Shift+F10-el parancssorba belépve csak X:\sources\ jelentkezik be. Itt beírva a net user /add usernév jelszó, majd net localgroup Rendszergazdák usernév /add parancsokat - most reggel pld. mindkettőt elfogadta, innen kilépve, a gépet újraindítva valami frissítést (?) végez, majd bejelentkezés után az új usert nem látom, én pedig továbbra sem vagyok rendszergazda.
A fenti állapotban pedig nem lehet hozzáférni a c:\windows\system32\-höz, hozzáférés megtagadva. Továbbra is zsákutca....... -
Interceptor
addikt
Hello,
Adott egy laptop, korábban beállítottam egy külső kijelzőt megjelenítőnek, úgy állítottam be hogy csak az adjon képet. Most vissza akarnám állítani a laptop monitorjára, de nem látja a windows 10 a laptop kijelzőjét, nem észleli, egyszerűen nem lehet kiválasztani(grafikus intel beállítások között sem és a win 10 beállításai között sem), így nem is ad képet. Lehúzva a külső monitorról a gépet bekapcsolva is sötét marad a képernyő. Hol tilthatja ezt a windows ha ez a baj?
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Ga3rieL
senior tag
Hali
Ha 1 gépen van Win 10 home aktiváltan, és ha ráteszem a Win10 Pro-t akkor is aktivált marad? Az is aktivált lesz? És még 1 kérdés. Ha van kártyaolvasó a gépbe, és ha újrahúzom vagy bármi, nemkell arra driver?
-
Geth
veterán
válasz Ga3rieL #101541 üzenetére
Mellé telepíted (dual boot) vagy a helyére?
Hogy van aktiválva a Home?
OEM jár valamelyik SKU a géphez?
Alapvetően nem lesz aktivált a Pro csak azért mert a Home aktivált volt (ha aktiválódik magától, az más miatt lesz, nem a Home miatt). Szerinted miért jóval drágább a Pro?Ha a kártyaolvasó nem megy telepítés után, akkor driver kell neki...
.30 a legújabb hivatalos (techbench-es) image, telepítés után frissítés van hozzá, talán .175-nél jár.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz asanci #101537 üzenetére
Érdekes problémába futottál bele az tény
A user accountok között ott kell(ene) lenni az általad kreált uj usernek
Akkor vagy a control userpassword2 futtatásba itása után az uj ablakon az add gombra katt hozz létre egy uj usertavagy vezpult/gépház és Local (helyi account) legyen
Majd CMD be shutdown /r /oSafe Mode választásával boot és a vez pult ,user account,kikeresed az uj neved és change type--Administrator
Restart-uj neveddel ami már admin vissza vez pult és a másik accountodat is adminná teszed -
Geth
veterán
válasz Ga3rieL #101544 üzenetére
SKU: "variáns", tehát külön SKU pl. a Home és a Pro is.
Szerintem a legegyszerűbb ha felrakod a Pro-t (telepítéskor kihagyható a kulcs), majd ha nem aktivál magától online, akkor vásárolsz hozzá egy kulcsot és aktiválod azzal. Retail kulcsnál szintén digitális licence lesz.
Vagy, ha van régebbi 7 vagy 8 kulcsod (olyan SKU-hoz ami az upgrade path alapján Pro irányban frissül), akkor már telepítésnél is beadhatod a kulcsot (haha), elvileg a mai napig aktivál.Drivert az olvasóhoz (ha nem ismeri fel magától) természetesen a gyártótól. De bővebbet csak konkrét hardver azonosító alapján tud bárki is mondani.
-
asanci
csendes tag
válasz zolee001 #101545 üzenetére
Tegnap volt, hogy 1x láttam az új nevet, mint vendég. (ugye az eredeti nevemen pedig látszódott a rendszergazda megjegyzés)
Ma első belépésnél valamit hosszan frissített (?), majd amikor sikerült az USB telepítővel belépni a parancssoros ablakba, elvileg elfogadta azt, amit tegnap nem.
Gondolom a cmd ablakból kilépve a gépet a bekapcsológomb hosszan nyomásával indítottam újra (nyilván nem kell tovább a telepítő) ezt jól csináltam
Vagy amit írtál, shutdown /r /o - val kellett volna kilépni?
Hogyan tudok safe módot kiválasztani és botolni a régi (hibás) gépen?
Jogosultság nélkül semmit nem enged változtatni -
Geth
veterán
válasz Ga3rieL #101547 üzenetére
Eszközkezelőből tudsz konkrét azonosítót kiszedni adott hardverhez. Jobb katt, tulajdonságok, részletek fül, device instance path (fogalmam sincs mi magyarul, talán a második a listában).
VEN_ab01 és DEV_cd23 VAGY VID_ab01 és PID_cd23 (példák) azonosítókat keress.
De már biztosan tudod, hogy szükség van külső forrásból driverre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.