Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz webdeejay #42411 üzenetére

    "...és vissza kell állítani a Windowst a recovery lemezzel vagy a partícióval, akkor a felosztás is el fog veszni, és ezzel az összes adat, ami a leválasztás utáni másik partíción volt?"
    Remek kérdés, sokan beleesnek ebbe hibába. Az előtelepített gépek beépített recovery funkciói használata esetén, amikor teljes recovery-t eszközölsz, akkor minden esetben az alapállapotot állítják vissza, azaz ha egy partíció volt (mert sok gyártó a meghajtó teljes kapacitását rendszerpartíciónak foglalja le a nagy eszével), akkor hiába osztottad fel azt, akkor is ledarál mindent és újra egy partíció lesz, minden adat elveszik.

    Ezt elkerülendő, miután felosztod a meghajtót, utána egy külső backup/restore progival (pl az ingyenes Macrium Reflct Free kiválóan alkalmas erre) kell/célszerű készíteni egy mentést, de úgy, hogy a W8 összes segédpartícióját(kivéve driver/recovery partíció) mented együtt a rendszerpartícióval. Ebből a mentésből teljes bedőlés esetén is visszaállítható a rendszer és csak az, mivel a korábban létrehozott adatpartíciót nem bántja.

    Megjegyzés: gyártónként változik, hogy a beépített recovery funkció milyen mértékben konfigurálható, így vannak olyan recovery üzemmódok, amelyek nem bántanak más partíciókat és ritkán a teljes recovery is vigyáz más partíciókra, de ez 10-ből 9 esetben nem így van.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák