Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stewe780

    őstag

    Na jó reggelt mindenkinek! Nem semmi vita alakult ki abból, hogy a pdf betakarta az egész képernyőmet. Annak ellenére, hogy éjszaka volt, nem kis időbe tellett visszaolvasnom mindent :DDD

    Szóval most ebben a 4 napban nem kell melóznom, felraktam ezt a 90 napos 8-ast, és igazából nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit lehet belőle csinálni ( Malachi ) , mert kisebb nagyobb melóval még akár egy 7-es is működés is megoldható. Hanem arra, hogy a NAGY ms ott Redmondban mit álmodott meg, mit vitt keresztül a fél-idióta tesztelőkön, és tárt a nagy nyilvánosság elé. A "félidióta tesztelők" jelzőt nem tudom kihagyni, akármennyire is szakmai fórum, mert meglátásom, hogy mindenki, aki hagyta ezt a folyamatot idáig eljutni a pc-k tekintetében meggondolatlan, vagy hülye. A mérnököket, és a fejlesztőket nem hülyézem le, de ők is eléggé hibásak ebben a végeredményben. Ellenben mondjuk a tesztcsapat, akikkel napokig véleményezték a rendszert, tuti idióták gyülekezete volt, akik eddig csak tv távirányítót nyomkodtak, akiknek nincs igényük semmire sem, és tetszett az az információhiány, ami a teljes képernyős alkalmazás miatt keletkezik.
    Mert akármennyire is megpróbáltam pozitívan hozzáállni ehhez, és magamban keresni a probléma velejét (valahol fentebb írtam, hogy egyenlőre maradjunk annyiban, hogy öregszem), úgy érzem nem velem van a gond. Már amennyiben nem értelmezzük problémának, hogy nem akarok teljesen meghülyülni. Mert szeretnék több infót látni a képernyőn. Folyamatos értesítéseket, több ablakot.
    A "mennyi ablak fér el egészségesen" 22inchen, vagy épp 32-őn (kinek mi adatott meg... nekem is csak itton van 22, melóban ugyanebből 2db, ami területben még mindig nincs talán 32, most nem számolgatnák vele...) vitához csak annyit, hogy kicsit árnyalnám a képet azzal, hogy nem akarok én teljes ablakokat látni. Egy 25%-ban kilógó putty ablakban a szemem sarkából mellékesen látva is felfigyelek, ha valami elhasalt, (szakmai ártalom, de ha már szakmai a fórum, megemlítenék ilyeneket is). Vagy mondjuk néhány nagyobb file másolását marha jó látni a tálcán húzott csíkban, hogy hol is tart még, vagy épp, hogy végzett, attól, hogy nem ez a fő tevékenységem, hogy nézem a csíkhúzó algoritmus effektjeit. Erre lenne igényem, és redmondban valahogy nagyon ez ellen dolgoztak a 8-asban.

    Amúgy érdekes dolog lehet még ebből, kíváncsi leszek 1-2 hónap múlva mi lesz a visszajelzés, mert nem biztos, hogy a táblára átszoktatás kezdődik meg ezzel amit elénk tártak a pc-n, hanem már itt előre megutáltatják a felhasználókkal ezt az agyhalál állapotot, amit felmutatnak a metróval, és már most visszariasztanak attól, hogy valaha ilyen táblát vegyek ezzel a rendszerrel.

    Mellékesen amíg ezt írtam, elsötétült a képernyő pár másodpercre, aztán visszajött, és egy kis sárga 3szög üzente az óra mellett, hogy a videókártyámmal a kapcsolat megszakadt. Mi a fákk? Mintha neten kommunikálna a videó kártyámmal. Basszus azon a buszon, amin a proci eléri, nehogy már megszakadjon a kapcsolat! Tiszta hátramenet, ami itt megy ezen a 8-ason :W

    [ Szerkesztve ]

    A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

Új hozzászólás Aktív témák