- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
And its new interface is so hideous and unusable that customers who are forced to use it will trip over themselves finding ways to restore the old Start menu.
I am, of course, talking about Windows XP
épp elég nagy vizuális módosítás volt Start menüben is az XP a 98-hoz képest.....
szerintem nem kicsit korrekt cikk, reméltem hátha felnyitja néhány ember szemét a cikk akik végigolvassák és megértik az üzenetét.....(bár épp azoknak nem fogja tudni felnyitni a szemét, mivel nem fogják megérteni az üzenetét...)
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz Tomate #16253 üzenetére
nem azért...úgynevezett design language, vagy ahogy a marketingigazgató mondaná nálunk magyarul vizsuál gájdlájn
90 napos enterprise-t újra kell rakni mindenképp...nem lehet véglegesre átnyergelni. Amúgy teljes mértékben megegyezik a Windows-to-go funkció kivételével
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
lostprophet
aktív tag
Aki szeretne normális Start menüt Win8-ban, annak ajánlanám a Classic Shell-t (ha még nem volt megemlítve).
Ingyenes, open szorsz és jó, valamint tud magyarul is
[link][ Szerkesztve ]
[ http://lostprophet.hu ] Játék és számítógépes programfordításaim oldala
-
Tirexi
addikt
válasz lostprophet #16255 üzenetére
Én is ezt használom nagyon jó kis progi.
-
fatallerror
addikt
ez aztán sokkal áttekinthetőbb
nem értem h miért kell teleszemetelni naponta a topikot ezekkel a szarokkal. akinek kell ilyen keres magának...
don't tell me what i can't do!
-
kispx
addikt
válasz fatallerror #16257 üzenetére
Szerintem az első hsz-be belekéne tenni. Hátha kevesebben fogják belinkelni.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
-
bpx
őstag
ez valami vicc ugye
-
pzstm
titán
saccperkábé háromszor annyi idő megtalálni itt a paintet mint a Win8-ban....(más kérdés hogy nekem lehet közel egy percig is eltartana, mivel Vista óta a start menü nekem csak arra van/volt, hogy megnyitottam és elkezdtem gépelni amit akartam.... )
-
mzso
veterán
Egy kis vizuális változás az egy dolog. De a metro funkcionálisan egy szerencsétlenség. Egész egyszerűen rosszabb asztali géphez ez a hibrid tapogatós felület.
(#16247) front3r válasza mzso (#16246)
Így igaz. Nem kellet volna írnod. -
pzstm
titán
De a metro funkcionálisan egy szerencsétlenség.
épp előtted írtam le a start menü és jómagam viszonyát az elmúlt 5 évben.....ezekután is szerinted funkcionálisan szerencsétlenség nekem?
mert pl. most én a paintet úgy érem el hogy windows gomb lenyom, majd beírom hogy pa és entert nyomok....mire start menüből kikeresném már a bevágott kép lementésén is túl vagyok win8 alatt
amúgy a kis vizuális változásnál óriási felháborodás volt hogy két hasábos a start menü nem egy....
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
most látom csak milyen jópofa ikonja van az xbox360-nak
-
mzso
veterán
Mivel 4 másodperccel korábban postoltad nem láttam.
"mert pl. most én a paintet úgy érem el hogy windows gomb lenyom, majd beírom hogy pa és entert nyomok....mire start menüből kikeresném már a bevágott kép lementésén is túl vagyok win8 alatt"
A startmenünél is majdnem ugyanígy megy csak gyorsabban mert nem kell megvárni a metró szerencsétlen animációját.
De emellett ott van még a sarokba mozdítós szerencsétlenkedés. A primitíven struktúrál rosszúl átlátható kezdőképernyő. A metrós programok hasznavehetetlen és a szánalmas között funkcionalitása, majdnem nem létező GUI elemei."amúgy a kis vizuális változásnál óriási felháborodás volt hogy két hasábos a start menü nem egy.... "
Hát igen az emberek ostobák. Mindne hülyeségen felháborodnak.
-
pzstm
titán
A startmenünél is majdnem ugyanígy megy
csak ott végig kell kattintgatni és keresgélnem kell mire kattintok....az azért nagyon nem ugyanez...
csak gyorsabban mert nem kell megvárni a metró szerencsétlen animációját.
user error lehet vagy géphiba...másodperc nagyonpici törtrésze amíg a windows gomb megnyomására előjön az új start screen....sarokba mozdtós dolog más tészte, én most azt mondtam hogy windows gomb és elkezdek gépelni...alkalmazások meg fejlődnek napról napra, most még tényleg nem a leg funkciógazdagabb appokról beszélhetünk
-
fatal`
titán
"csak ott végig kell kattintgatni és keresgélnem kell mire kattintok....az azért nagyon nem ugyanez..."
Mit kell kattintgatni? A régi start menüben is volt kereső. És gyorsabban nyílik, mint a start screen, bár valóban nincs sok különbség.
Engem pl. nem a start screen zavar, hanem a charm bar, ami felettébb barom módon van megoldva, pláne két monitorral röhejes.
-
lostprophet
aktív tag
Classic Shellben is ott a kereső legalul, beírod ami kell és szépen kiadja, mint Win7-ben.
Egyébkéntt pedig 3 stílust tartalmaz, WinXP-set, Windows Vista/7 és Classic. Aki ezek közül nem tudja kiválasztani magának a megfelelőt, azt parancssorba állítom[ http://lostprophet.hu ] Játék és számítógépes programfordításaim oldala
-
lck
senior tag
Félelmetes ez a konzervativizmus ami Start Menü - Kezdőképernyő témában megnyilvánul.
Az itt post-olókat sokkal innovatívabbnak hittem. Jómagam 46 éves múltam. / Gondolom az átlagéletkor itt ennél azért alacsonyabb / A W8 Kezdőképernyőt az első használat után fél órával teljesen megszoktam, semmi bajom vele: gyorsan elérhető, testre szabható, még az is mondanám hogy szórakoztató. Eszembe sem jutna Start Menüzni. Persze appok fejlődhetnek még, de gondolom 26.-a után ez még jobban beindul.
My Start Screen -
raidx
őstag
Érdekes dolog ez a Startmenü!
Egyre több gyártó jelenti be, hogy olyan Win 8-as rendszereket hoz forgalomba ahol saját startmenü megoldás lessz. Például a Samsung, Dell, Toshiba."Az a tény, hogy két ilyen meghatározó hardvergyártó is kötelességének érezte visszaadni a Start menüt, talán elgondolkodtatja a redmondiakat, talán mégsem volt nyerő ötlet száműzni ezt a gombot, illetve a hozzá tartozó funkciót."
Azt hiszem, egy egy cégnél örülnek, hogy sikerült Juliskáékat betanítani és vagy nem váltanak, vagy kell a régi mert az ismételt betanítás idő, pénz, stb.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
lck
senior tag
válasz Bali27 #16274 üzenetére
A én monitorom felbontásánál ( 1440x900 ) ha a csempéket a kisebbikre állítom, görgetés nélkül 50 db férne fel alapból a Kezdőképernyőre. Egérgörgővel meg ott van újabb 50 egytized másodperc alatt.
Természetesen a feltelepített programoknak, csak az indítóikonját hagyom kint, a többit leveszem a kezdőképernyőről. Ez nem "néhány" program és nem fél óra. Ha meg olyan ipari mennyiségű programom lenne feltelepítve hogy belevesznék a csempékbe, egyszerűen beütöm a program nevének első két betűjét és hozza is. Vagy valamit én nem értek ?? -
pzstm
titán
nah ácsi...az már viszonylag újabb start menü...mint írtam Vista óta használom a keresés funkciót....
én még az XP-s nem keresésmenüs start menüre gondoltam.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Windows 8ra rá lehet telepíteni régebbi, Windows 7/Vistás drivereket? Konkrétan én a 10.4es ATi Catalystot telepíteném fel, ha lehetséges.
-
inferno88
őstag
No beizzítottam W8-at a T510-emen,még halászok rá drivereket a Lenovotól.
Feltettem rá a Start8-at és így teljesen jól használható rendszer.Ha a Lenovo biztosít rá mindent,ami a 7-en is volt,akkor váltok véglegesen és nem dual-boot lesz.
Este meglepődtem,hogy rámírt egy hallgatótársam.Nem tudtam,hogy bejelentkeztet a 8 msn-be vagy valami ilyesmi funkciót felvesz..ez a funkció egy kicsit zavart.A lényeg az volt,hogy segítenem kellett neki és mikor átküldött egy linket,akkor természetesen egy külön metros chrome-ot nyitott.
Az ilyen hülyeségeken kívül elégedett vagyok.
LCK:A te start menüd kimerül 4-5 alkalmazásban és pár mappában.Ezzel a kihasználtsággal nincs túl sok alapod ajnározni az új rendszert.
Semper fi!
-
félisten
Nem lenne a metro-val semmi "baj", ha a Desktop-ból nem herélték volna ki a Start menüt... Őszintén szólva nem tudom erre mi szükség volt. Így most a muppet show kategória, hogy ki kell lépnem metro-ra, beírni amit akarok, enter és visszadob desktop-ra...
Nem az átlag felhasználók "szenvedik meg" a metro-t...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
front3r
őstag
A modern/metro vagy hívjuk bárminek az új felületet, nagyon jól lehet használni. Ugyanúgy mint a Win7-es start menüt vagy még jobban. Akinek meg ez nem megy, az tőlünk olyan programot használ helyette amilyet akar, de ide ne irkálja be folyamatosan 50Hz-enként! Windows 7-et is lehetett csicsázni mindenféle kinézet módosító programmal, a desktopot is teljesen át lehetett alakítani. Szóval ezt nem itt kellene megbeszélni. Egy modding topikba jobban elférne. Úgy tudom ez nem olyan topik.
Hány csempe kell nektek a kezdőképernyőre? 60-70-100? Ne haragudjatok már meg, de a régi start menüben sem volt túl sok ikon kirakva. Volt pár, amit gyakran használtam, a többit begépeltem, vagy kiraktam asztalra. Itt ugyanúgy ki tudom rakni a menübe és sz asztalra is. Probléma?
Modern style-os alkalmazásokat meg nem kell használni, senki se kötelez rá titeket. Főként hogy az érintő képernyőre van optimalizálva, de nem zavarja a produktív munkát egyáltalán.
Sőt: A Storeban ott van a TuneIn app, egy ingyenes, internetes rádiókat streamelő alkalmazás. Tök jól megfér a Desktop alkalmazások mellett, és még szórakoztat is meló közben.
Vagy ott van mondjuk a Tweetro app, amivel a képernyő egy részén állandóan látod a twitter üzeneteket.
Vagy ott az IM+ alkalmazás, amivel összefoghatod az IM programokból az ismerőseidet és nem kell 10 féle IM alkalmazást nyitnod mellette.Szóval vannak tök jó desktop-kiegészítő alkalmazások már a Store-ban, és remekül használható a desktoppal együtt.
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
lck
senior tag
válasz inferno88 #16283 üzenetére
Jó, tételezzük fel hogy száz program van feltelepítve.
Akkor W7 vagy régebbi esetében Start Menü-ben:
Start > Programok > Száz program mappája egymás alatt. Abból a szükségeset kikeresgéled, megint kinyitod, kiválasztod az indító fájlt. Elindítod.Win8 ban:
Kezdőképernyő > Már alapból már látszik az indító ikon, vagy átgörgetek a második ötven indítóikonra. ( egy tizedmásodperc ) Elindítom. ( Ha kell kategória csoportokba szedem hogy esetleg így gyorsabban észrevegyem. )
Ennyi - akár 100 csempénél is.Nehogy már a Start Menü-s egérrel keresés és kinyitogatás gyorsabb.
Ha keresést használok, beírással, akkor meg mindkét esetben hasonlóan gyors a dolog.
Plusz még esetleg ha nagyon kell, a gyakran használt programok csempéit a Kezdőképernyő bal szélére rendezem, hogy valami hasonlót kapjak mint a Start Menü gyakran használt programok indítója.
OFF Természetesen tőlem aztán használhat mindenki Win95 Start menüt is. Ahol fájlkezelővel lehetett a hivatkozásokat rendezgetni. Egészségére!!! Téma részemről bezárva. ON
#16287 : THX front3r !
[ Szerkesztve ]
-
-
mzso
veterán
válasz polonic #16286 üzenetére
Az simán rosszabb attól, hogy bele van szerelmesedve. Ezt elhiszem, hogy tetszik neki.
Viszont az ilyen "innovatív" megjegyzések a cégek marketing szövegének szajkózása. Semmi innováció sincs csak más (rosszabb) lett. A más nem innováció...
"(#16287) front3r"
Most írtuk le, hogy miben és mennyivel rosszabb.... Természetesen megy mindenkinek. Viszont nem véletlenül menekül tőle a legtöbb ember.(#16283) inferno88
Én ez alapján a Classic Shell-t tettem fel. Jól be lehet állítani a működésést és a kinézetét is."külön metros chrome-ot nyitott."
Ha a Google Chrome-ról beszélsz akkor az működik normális módban is. Egyébként meg mindenhez valami nem beépített metrós dolgot kell társítani és akkor elő sem jön a felület. A Classic Shell a sarkas mizériát is deaktiválja. -
papa019
senior tag
Nem akarok beszállni a vitátokba, mert semmi értelmét nem látom, de ez épphogy innováció.
[link] <- innováció definíciójaAzt kellene felfognotok végre, hogy a Windows 8 topicba nem azért jön az ember, hogy olvassa a folyamatos kritikáitokat, mert itt senkit nem érdekel. Elég sok ember van, akinek nem tetszik az új UI... És?! Akkor használjátok a Win7-et, használjatok ilyen plusz progikat, senki sem fog megsértődni, ha így döntötök. Viszont a Win7-nek megvan a saját topicja, és az ilyen kiegészítő progiknak is a modding topic (korábban már írták...). Miért kell minden áron árral szemben úsznotok és hangoztatni, hogy mekkora sz*r az új UI?
Érdekes, nekem nagyon tetszik és már komolyan mondom zavar másik gépeken a klasszikus Start menü. Szerintem sokan vannak így rajtam kívül is. Fogadjátok el, hogy ilyen lett az új rendszer, nem kötelességetek használni.
Hozzáteszem a Vistát is szidta mindenki anno és gyakorlatilag a Win7 felülete ugyanaz egy két apró elemtől eltekintve... -
mzso
veterán
válasz papa019 #16292 üzenetére
"Innovation is the development of new customers value through solutions that meet new needs, inarticulate needs, or old customer and market needs in new ways"
Namármost ez asztali PC-n nem elégít ki új ígényeket csak rosszabbul elégíti ki a meglévőket."Azt kellene felfognotok végre, hogy a Windows 8 topicba nem azért jön az ember, hogy olvassa a folyamatos kritikáitokat, mert itt senkit nem érdekel."
Én meg nem az ömlengés miatt jöttem ide, hanem egy driver problémáról kérdeztem, de csak ez áradt. És ha az emberek kifejezik, hogy miért szar az is a w8-hoz tartozik. Nyissál metro-fan topic-ot ha annyira ömlengeni akarsz és homokba dugni a fejed és küldözgesd el a neked nem tetszően kommentelőket. -
mzso
veterán
Jut eszembe. Az meg mégy agyamra, hogy tovább barmolták a testreszabhatóságot. Ismer valaki egy jóféle konfiguráló appot amivel olyan "égbekiáltó" dolgokat is be lehet állítani mint a címsor vastagság?
-
viralmind
aktív tag
válasz papa019 #16292 üzenetére
A win 8 topic azert nem csak feltetlenul a pozitivumokrol kell szoljon ami rengeteg van ,viszont teret kell engedni a negativumok kibeszelesenek is amibol azert van jocskan lassuk be.
En szemely szerint el vagyok a metro-s ui-n is ,de mivel gyakran visszarak valamilyen alkalmazas inditasnal a desktopra,valamint sok altalam hasznalt app-ra meg nincs megfeleloen elkeszitett metros alternativa igy kenytelen vagyok a desktopos alkalmazasokat hasznalni igy szamomra nincs ertelme a metronak.
Rgo? A desktopot hasznalom ,es ez igy is lesz meg jo darabig szvsz.Persze ha vki csak bongeszik es outlookol annak nem kell a desktop mert metroval is meg tudja oldani.
Emlitve volt a im+ alkalmazas is ,hat frankko dolog az ja csak kivancsi vagyok hogy pld egy video ,hang hivast hogyan bonyolitassz a metros im+-al,azon felul hogy nem fogja kezelni es mehetsz vissza desktopra,vagy indithatod kulon a skype-ot ,vagy wlm-et ,de akkor minek a im+?Nyilvan egy meg meg sem jelent rendszerrol beszelunk ezert gondolom a helyzet naprol napra javulni fog az elerheto app-ok tekinteteben ,es akkor mar szerintem is lesz letjogosultsaga a metro-nak ,de amig valamit a metron tudok intezni es valamit pedig csak a desktopon addig nalam es meg sok embernel nem lesz nyero ,ettol fuggetlenul termeszetesen masnak meg jo lehet es istenitheti,de engedtessek mar meg nekunk is akiknek nem jott be ez az innovacio egyenlore ,hogy mi is leirjuk a velemenyunket.Ami a "burok" alatti fejlesztesekrol szol arrol csak jokat tudok mondani,nagyon jol sikerult az uj rendszer,az eroforrasok kezelese nagy mertekben javult ,meg a win7-hez kepest is.[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
Vezérlőpult > Képernyő > Csak a szövegméret módosítása : Címsorok
A betűméret változtatásával a címsorvastagság is változik.
De bizonyos vastagság alá nem megy. ( Mint ahogy Seven alatt sem ment. )
A ablakkeret vastagságát pedig Ezzel a kis programmal állítgathatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest