Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Imi91 #60658 üzenetére

    A Windows a pendrive-okat & memóriakártyákat cserélhető lemezként kezeli és azoknál csak a legelső elsődleges / logikai partíció kerül felismerésre. Technikailag ugyan létrehozható rajta több is, de azoknak már nem oszt ki betűjelet. Viszont pl. Linux alatt nincsen ilyen korlátozás, az simán kezel több partíciót is a pendrive-okon.

    De akadnak kivételes esetek is, amikor a Windows helyi lemeznek mutatja a pendrive-ot. Illetve a "bit átbillentésre" vannak különféle leírások, de ezzel nem igazán érdemes szórakozni, mint ugye esetedben is kiderült...

    "Bootolható rendszert a másik része pedig adattárolásra lenne"

    A kettőt eleve nem feltétlen szerencsés egy eszköznél vegyíteni, főleg ha fontos adatok vannak rajta. Sokan nem véletlenül használnak külön pendrive-ot telepítéshez és egy másikat adathordozáshoz. Ha meg annyira több partíciót akarsz létrehozni, akkor tessék inkább pl. külső HDD/SSD meghajtót használni! Azokat eleve helyi lemezként kezeli a Windows és ebből adódóan nincs a fentebb említett korlát sem. Illetve azokról is lehet Linux / Windows telepítőt bootolni (külön partícióról is), illetve akár magát a rendszert is kompletten rájuk telepíteni és onnan futtatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák