Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LonGleY

    veterán

    válasz dangerzone #34555 üzenetére

    Ahhoz, hogy telepítőt pakolj a külső winyóra, nem kell külön partíció. A vicc, hogy pont ebben a másodpercben fejeztem be a saját multiboot / adattároló HDD-m. :]

    Fogod az USB-HDD-t, ideális esetben formázod sima NTFS-re > a Universal USB Installer-ban vagy a YUMI-ban bepipálod, hogy ne csak a pendrive-okat lássa > kiválasztod a meghajtót > a típus (a listában alul találod a Windows telepítőket) és a konkrét ISO bepöccintésével pedig indíthatod is a procedúrát.

    A különbség a két program közt az, hogy a YUMI a végén rákérdez, hogy szeretnél-e további lemezeket is a boothoz pakolni. Célszerű Parted Magic-et (innen elérhető egy nem túl régi ISO), Hiren's BootCD-t és ilyesmiket még mellékelni.

    Ha megvagy, a lemezre nyugodtan másolhatsz fájlokat. Én annyit szoktam még csinálni, hogy elrejtem a bootolható cuccok fájljait és mappáit, illetve az autorun.inf-et átszerkesztem a következőképp:

    [Autorun]
    label=amit akarsz
    icon=icon.ico

    ... ahol az icon.ico értelemszerűen a drive szabadon választott ikonját fogja jelenteni win alatt, ha ezt a fájlt a gyökérbe pakolod.

    Vannak, akik más eszközökre esküsznek, pl.: az MS USB tool-ja (ez csak NTFS-re képes formázni, ami nem ideális pendrive-okhoz, de jó USB-HDD-hez), SARDU, ZOTAC WinUSB Maker vagy a szimpla Rufus.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák