- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz JColee #38801 üzenetére
Passz. Itt sem és itt sem találtam hirtelen kitételt az újratelepítésekre vonatkozóan. Helyi rendszergazdát kérdezd meg.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
válasz JColee #38801 üzenetére
Hidd el, nem vagy egyedül, hogy az MSDNAA-s OS-ek(és nem csak azok, beszélhetnénk az Office-ról is) milyen változatok egyáltalán. Elméletben mennyiségi liszenszesek és KMS aktiválásúak (egyetemi hálón keresztül lehet aktiválni). Ennek ellenére találkoztam már olyan W7 Enterprise-al is(meg Office Enterprise-al is), ami annak ellenére, hogy VL-es, adtak hozzá kulcsot, holott a VL-ek nem kérnek telepítéskor kulcsot.
Most jól jönne néhány MS guru, aztán tiszta vodkát öntene a pohárba, mert ebben a kérdésben teljes káosz uralkodik.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pschio
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #38804 üzenetére
majd jön kraftxld aztán mindjárt megrázza a tudás fáját
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Ziog
aktív tag
A következő problémával fordulnék hozzátok.
Adott egy win7 prof. egy asztali gépen. Egy hálózati feszültség szabályzóhoz csatlakozna, aminek hasonló a config felülete mint egy routernek. Ugyanúgy IP alapon lehet elérni, csak nyilvána a beállításai mások.
A probléma a következő, amikor megnyitnám az adott IP-n a cuccnak a felületét, akkor valamiért felugrik egy ablak, melyben kér egy felhasználói nevet és jelszót. A gond az, hogy hiába adom meg neki a jó felhasználói nevet és jelszót, nem enged tovább és újra és újra bekéri azt.
Próbáltam IE-vel 8 és 9 is, Firefox, Chrome és mind mind ugyanazt játsza el. XP prof alatt simán tovább lép és bejutunk a config felületre. Egy másik érdekesség, hogy telneten keresztül midnen rendben megy simán lehet csatlakozni.
Mit lehetne kikapcsolni vagy épp be, hogy tovább tudjunk ugorni erről a pontról???
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #38804 üzenetére
Mivel embereken keresztul megy az masdnaa is ezert elofordulhatnak hibak, az altalad leirt is ilyen.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
akos3
addikt
köszi szépen, így már tényleg nem kérdezi meg! Tökéletes
Viszont nem engedi formázni ezek után sem azt a meghajtót ahol a régi xp volt. Ill. még részben van is mert a WINDOWS mappából nem lehet kitörölni a system32 mappát. Nem tom, h e miatt e vagy más file zavar be, de nem engedi. Mind1 igazából zavarni nem zavar, csak heylet foglal még, de szerencsére azért abból van elég -
szaszapi
őstag
Hello!
Lenne egy problámám.Pár napja úgy indul a gépem hogy ellenőrizni kell az egyik lemezen a konzisztenciát.Hagynám hogy végigfusson de nem csinál semmit ha továbbnyomom akkor feláll a rendszer.Hard disk sentinel 100%osnak véli a vinyót.Milyen paranccsal vagy mivel lehetne kiiktatni ezt a dolgot,mert most már nagyon idegesítő.
-
nagyúr
válasz szaszapi #38812 üzenetére
Formázd meg és nem fogja feldobni többé.
Vagy futtasd le a windows-ban lévő lemez ellenörzőt.
A merevlemezre jobb gomb tulajdonságok, eszközök.Van már róla információ, hogy mikor jön ki az ie9 rtm?
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz szaszapi #38814 üzenetére
Szóval akkor a windows partíciód rosszalkodik?
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
Köszi.
(#38817) szaszapi:Melyiket csináltad? Amit linkeltem abból? Mert azoknak működnie kell esetleg te nyomtad el. Vagy csak simám megállt a rendszer? Mert akkor a vinyó problémás.
-
Boogie33
senior tag
Hali. Azt szeretném kérdezni hogy a több megnyitott internetes ablak eddig a tálcán megjelent és ha a nyilat rátettem akkor egy pici kép jelent az oldalról , most csak írás jelenik meg tud segíteni valaki?
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Teasüti
nagyúr
Tudnátok segíteni?
Létrehoztam egy korlátozott felhasználót egy élő, belakott windows alatt (eddig csak egy volt, rendszergazda) és most a daemon tool lite nem akar működni.
Az integrációt nem lehet alkalmazni, rendszergazda engedéllyel sem. (pár fájltípus bejelöletlen marad, ha fejre állok, akkor is)
Így a képfájlokra mutató parancsikonok nem működnek nekem (amire szüksége lenne a laikus felhasználóknak).
Ha a képfájlok elindításánál azt választom, h "open with" és rámutatok a dtlite.exe-re, akkor "parancssori hibát" kapok.Van vmi ötletetek?
Köszönöm!szerk: próbáltam újratelepítést is, hátha van ilyen funkciója, h "telepítés az összes felhasználónak", vagy hasonló, de nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
-
Воланд
titán
válasz koshmar #38825 üzenetére
Amit linkeltél képet, lementettem, összehúztam paint-ben, hogy csak az asztal látszódjon, a fehér rész ne, és 1366*786-as felbontású képet kaptam.
Szóval nem kicsi az a kép.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
veterán
-
Воланд
titán
válasz Neil Watts #38828 üzenetére
Jah, kicsi fehér rész maradt az alján.
Lényeg, ami lényeg, nincs semmi gond a PrintScreen-el."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
koshmar
addikt
válasz Psychonaut #38831 üzenetére
Köszönöm!!
Végül is az átméretezés vált be.nfsu2: Köszi, ezt is megpróbálom!
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
AthlonXP
őstag
válasz Boogie33 #38819 üzenetére
Na most ez engem is érdekelne, ugyanis nálam is ez van. Nekem ez azután kezdődött, miután feltettem az új AMD/ATI drivert. Neked is ezután jött elő vagy esetleg más okozta? Egyeseknél meg az egérmutatónak lesz rossz a képe, a driverrel, mondjuk az nálam speciel jó Azt írták, majd a következőben ezt kijavítják, szóval egy kicsit bugos lett bizonyos szempontból a driver..
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
válasz szaszapi #38814 üzenetére
Bizonyos kártevők is okozhatják ezt a gondot. Nézd meg, hogy vannak-e a meghajtók gyökerében érdekes nevű rejtett fájlok, amik esetleg az msconfigban is szerepelnek az automatikus indításnál.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Core2duo6600
veterán
válasz Teasüti #38822 üzenetére
Ha kiemelt fehasználónak állítod be ?
(#38800) woland_y2k
Na mosrt egy érdekesség, hogy bent a cégnél hivatalos ultimate x64 es, ujra kellett rakni az egyik gépemet, és csak telon engedte, utána ismét újra kellett rakni, és ment neten is, tehát hol így, hol úgy.
De felháborító, hiszem megvetted, a gép ugyanaz, akkor minek szívózik az MS ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Воланд
titán
válasz Core2duo6600 #38836 üzenetére
Nem szívózik, csak van nekik egy bonyolult, ráadásul elég sűrűn változó licencelési politikájuk, amit elég nehéz nyomon követni.
Pl.: OEM licenc ugye hardverhez van kötve, hardvercsere esetén cserélni kellene a w7-et is, ennek ellenére ms support telefonon keresztül beregisztrálja.
-
nfsu17
veterán
válasz Core2duo6600 #38836 üzenetére
Egy tag írta nemrég, hogy ő is telefonon szokta az utóbbi időben, ennek ellenére most ment neki neten is. Valamit lehet változtattak.
-
|AP|
veterán
Szeretnék segítséget kérni...:
A rendszer Win 7 ultimate 64bit. A konfig egy core i7-920, X58 lap.
Ma reggel azt kezdte játszani, hogy a "windows indítása" képernyő után jópár perc telt el fekete képernyővel, amíg nagy nehezen megjelent az "üdvözöljük!". Ezután további 5-10 perc (!!!) amíg betölti az asztalt, de ezt már nem tudja rendesen megtenni... nem áll fel a rendszer. Csökkentett módban kicsit tovább jut, de abba is belefagy.
Tegnapig semmi gond nem volt, simán kikapcsolt este a gép. Új hardvert/szoftvert nem telepítettem.
Amiket próbáltam-eredménytelenül:
-indítási hibajavítás
-rendszer visszaállítás
-memória ellenőrzésVan valakinek ötlete? Reinstall?
köszönöm...
-
nagyúr
Eredeti win, vagy virágbolti? Mert ha virágbolti, akkor az okosság összefosta magát...
Vagy lehet valami vírus csinálja...[ Szerkesztve ]
-
-
Blood Mage
senior tag
Sziasztok!
Tudok megoldást kiválni arra a problémára, ha egy program csak Mac OS-en kompatibilis, de én win7 alól szeretném elindítani? (mivel csak az van)
Gondolom költői kérdésnek minősül, de azért egy próbát megért
Előre is kösz a segítséget! -
Az nem lehet, hogy vmi java-s cucc, és a Win7-ben már nincs benne az MSJVM. Viszont az XP-ben még alapból benne van az MS féle verzió.
XP-n tiltsd le az msjvm-et, és egyből kiderül.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Blood Mage #38844 üzenetére
Felteszel egy virtuális gépet, arra felhackolod az OSX-et, és már tudod is futtatni. (osx86 topicban több segítséget kapsz talán)
Megkérdezhetem melyik progi amihez ennyire ragaszkodsz?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
PH 5.5
aktív tag
válasz Blood Mage #38844 üzenetére
Vmware-el esetleg megoldható, de az a programtól is függ.
Az adatlapodat elnézve simán tudnál Mac osx-et futtatni a gépeden.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Boogie33
senior tag
válasz sfdrakex #38820 üzenetére
Hali. Köszi a helpet sikerült megoldani. Még lenne két kérdésem ha lehet. Az első: miért nem kapcsolja le külső merevlemezt a gép az xp-nél mindig leállt a forgást amikor leválasztottam most forog tovább. A másik hogy mitől jobb (ha jobb egyátalán) a 64 bites mint a 32 bites win 7.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Boogie33 #38848 üzenetére
64 bites jobb pldául abban hogy tud kezelni 4 gigánál több memóriát, és egy alkalmazásnak tud adni 2 gigánál több ramot is. a 32 bites az összesen 4 gigát tud kezelni, tehát ha van 4 giga ram a gépedben meg 1 giga a VGAdon akkor a ramból nem fog használni csak kb 3 gigát, illetve kicsivel kevesebbet, mert minden gépben levő ram így a hdd cache is lejön a 4 gigából. A vinyó leállítást nem tudom, én az usb-s vinyót nem szoktam eltávolítani szabályosan leállítani ha végeztem a használatával, fogom és kikapcsolom. Pendriveokat is mindig csak simán kihúzom azokat se szoktam szabályosan eltávolítani még sose volt belőle bajom,
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Boticell
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: a win7 (64bit) telepítése közben kiírja, hogy telepítsek egy drivert az alaplaphoz kapott cd-ről. Ilyenkor mindig megfagyott a telepítő, így rátettem a driver cd-ről a fontosabb dolgokat pendrivera. Ekkor sem talált semmi olyat, ami megfelelt volna neki, de én telepítettem egy az AMD sata driverét. Ekkor már látta a vinyókat, szépen particionáltam is, megadtam neki, hogy melyikre települjön. Elindult a telepítő, "windows fájlok másolása kész", majd az volt, hogy "expand windows files" (asszem), ez sokáig 0 %, majd kiírta, hogy installation cancelled, és, hogy nézzem meg a dvd-t, hogy tényleg azon vannak-e a telepítő fájlok? Ekkor leokztam, majd újraindult a telepítő, és az "expand" résznél megállt.
Ez megvolt vagy 4-5-szor, majd utána újra oda jutottunk, hogy telepítsek drivert, mert kell, de hiába, semmit nem fogadott el, pedig már mindenféle cuccnak a driverét betettem. Azóta mindig csak eddig jutok, már lassan kihullik a hajam....
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest