- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz Debilon #17549 üzenetére
Bootmenü miért bántaná egymást? Attól hogy van két hivatkozás, mindkettő máshova mutat.
64bites rendszer alatt simán mennek a 32bites programok, jó lenne ha ezzel mindenki tudatosulna, mert napjában kb. 2x kérdezik. Az MS csak nem rondít a saját orra alá, hogy egy olyan os-t adjon ki ami nem támogatja a 32bites programokat. Szerintem fogjál bele olvasni ezt a fórumot, mert gondjaid lesznek.
Macman507: Jó ég, 12Gbos users mappa? Akkor érdemes lenne szűkíteni hogy kinek a fiókjában van olyasmi ami ennyire megnyomja a könyvtárat, aztán megnézni hogy pontosan hol is, milyen fájlok azok stb.
[ Szerkesztve ]
-
macman507
aktív tag
válasz Laccoss #17551 üzenetére
Aha, az egyik nagy file az a GTA 4 mappájában volt clip-ek formájában(kb 4 giga)
Akkor találtam még egy Pro Evolution Succer(EDIT: Soccer* ) telepítőt is (900Mb), nem tom hogy került oda, valószínű amit te is mondtál, hogy telepítésnél felmásolja a setup-ot is.
Ebben van egy Temp nevű mappa (eléggé meglepődtem hogy itt is van Temp mappa..)
Ennek 1.18Gb a mérete, csak nem tudom, hogy törölhetek-e belőle mindent.[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
macman507
aktív tag
válasz WonderCSabo #17553 üzenetére
Köszönöm a segítséget, mindenkinek
A C-n most már úgy gondolom elég hely van: 7,30GbMostantól az AppDatás Temp-et fogom böngészni ha megint kevés lenne a helyem
[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
WonderCSabo
félisten
válasz macman507 #17554 üzenetére
Rakd fel a CCleanert, az mindent letöröl.
Viszont meghagyja a Windows/SoftwareDistributuion/Download mappát, annak a tartalmát szintén törölheted (meg a Windows/temp-et is, de abban alig van vmi). Illetve a lemezkarbantartóval érdemes a régi rendszervisszaállítási pontokat törölni, ha úgy érzed nem kellenek majd.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Debilon #17549 üzenetére
Ha masik vinyora teszed akkor erdemesebb ha addig lehuzod az XP vincsi kabeleit es ugy telepited a masik vincsire mert kulonben az XP C:\ gyokerben levo boot.ini-be irja be magat nalam pl a masodik inditasnal eltunt a bootmenu azt irta kihogy kezzel konfigoljam. Azonkivul elveszted azt a bizonyos 100 Mb-os Boot rejtett particiot ami eleg fontos a rendszervedelmeben. Jobb az ugy ha ket vincsin ket kulon op.rendszer van es bootolaskor az alaplapodnak megfeleloen F2 stb -vel valasztasz hogy melyik vincsirol bootolsz.
Peldaul ha meghal az XP akkor viszi magaval a W7-et is. Es ez azert is jo mert ha meghal a W7 akkor van meg egy masik mukodo "menekulo" op.rendszered. Azonkivul pedig ha dolgozni is akarsz a geppel olyan progikkal amiket XP-re irtak de meg nem irtak at W7-re fokent nem 64 bitesre, meg vagy lőve mert en is igy jartam es igy munkara maradt az XP.
Regebbi jatekok sem futnak mindig W7 64-en. -
macman507
aktív tag
válasz WonderCSabo #17555 üzenetére
Már le is futtattam gyorsan a CCleaner-t, mondjuk a Mozilla-s password-öket is törölte, szóval írhatom be újra pár oldalnál, de ez a legkevesebb
400megát törölt le a meghajtóról a progi
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
macman507
aktív tag
válasz Steelmanus #17556 üzenetére
Ja, sajnos ez így van én is pórul jártam már egyszer-kétszer emiatt
Játék: Pl Battle for Middle Earth I, II, nem megy Win7 alatt
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! Ma Splinter Cell közben dobott egy kékhalált! A procim húzva van gyári hűtővel prime95 alatt felment 67C, de gondoltam game alatt amúgy sincs 100%-osan terhelve a proci pl crysis alatt volt 57C! Szóval nem tudom, hogy ha húzva van nagy szerepet játszik-e? Ott a kép!
-
CptMisi
őstag
óvatosan jelentem, hogy 3. napja vagyok kékhalál és hülyeüzenetesújraindítás tiszta
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
macman507
aktív tag
Uhh, history törlése után felfedeztem az új youtube design-t, ami már egy ideje van (kb 6 hónapja), de gondolom nálam, meg még sokaknál is a history-ban maradtat használja, így olyan mintha semmi új nem történt volna..
Szóval csak óvatosan azzal a history törléssel, mert az új YT. design egy rakás S Z A R
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
MODERÁTOR
Hát ez hihetetlen.. Bekapcsoltam BIOS-ban az alaplapi hálókártyát, és aktiválást kér a windows Ráadásul fent van egy vista is, eredeti az is, aktiválást kér az is Persze neten egyik se megy, gyönyörű
Everybody lies.
-
macman507
aktív tag
Wohoo, Opera böngészőmben még a régi design-nal megy!
Nagy kő esett le
OFF ended bocs1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
nagyúr
válasz macman507 #17562 üzenetére
A YT-nak van új design-ja? Én nem vettem észre eddig, pedig most töröltem a history-t.
És IE8 alatt.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
A filemon-hoz hasonló programot keresek Win7/64-re.
Azt szeretném monitorozni, hogy mi tekeri a HDD-t.Ja.. és az indexelő szolgáltatást hogy kell kiszolgálni?
-
egykettő
aktív tag
válasz matthew95(2) #17560 üzenetére
Nem csak a proci miatt dobhat kékhalált, próbálj vissza venni kicsit a tuningból,m ha ez nem segít akkor máshol kell keresni a bajt.
-
vviktor1
aktív tag
válasz Steelmanus #17556 üzenetére
Pontosan így van nálam is (xp-s vinyót lehúzva telepítettem), utána win7 vinyó sata0-ra xp-s vinyó sata1-re. Alapból a 7 indul, de ha xp kell akkor bootkor F12 kiválasztom a másik vinyót és xp indul. A két rendszer így teljesen független egymástól nem is tud egyik a másikról.
Ne dudálj, küzdj !
-
MODERÁTOR
válasz Sub-ZeRo #17567 üzenetére
Hát az.. erre nemtudok mit mondani. Nem nyúlhatok bele a saját gépembe?
A win7 egyszer már eljátszotta, hogy nagyban netezek, és az aktivált win feldobta, hogy aktiváljam, de akkor az meg kb attól volt, hogy épp akkor finomhangoltam a tuningot a procin.
Komolyan mondom, krekkel nem sz..pnék ennyit Az meg hab lesz a tortán, ha másodjára már telefonon se engedi majd..Everybody lies.
-
RiddleR
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #17518 üzenetére
Most, hogy nézem tényleg csak a TC-ből. Na akkor ez elég láma kivizsgálás volt részemről.
Bár a TC-ben nem találtam semmilyen erre vonatkozó beállítást, de ez meg már nem ide tartozik.
Bocs. -
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #17572 üzenetére
Hali!
Ja és még annyit, hogy ha nem teljesen akarod kilőni, akkor más módszer is létezik, hisz lehetnek olyan helyek, amiknek jól jön az indexelés
Start gomb, írd be Indexelés, a megjelenő ablakban Módosítás gomb és itt válogathatsz.Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz RiddleR #17573 üzenetére
Hali!
A TC esetében van egy "trükk" ami használhat. Nevezetesen ne a program files(x86)-ba telepítsd(ahova alapból települni szeretne) hanem a Program Files-ba. (Ha emlékeim nem csalnak, akkor x64 rendszered van)
Noha a TC 32 bites, ennek ellenére jó pár dolog megoldódik így. Szóval távolítsd el mindenestül(még a könyvtárát is töröld), majd telepítsd fel újra, ahogy írtam és próba.Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
canniball
nagyúr
válasz moonguru #17559 üzenetére
Hoppá! Nekem egy régebbi verzió volt, abban nem volt külön véve a kettő, egyben fel lehetett rakni aztán az Explorerhez buherálni kellett, ami nekem nem jött össze. Lecseréltem erre, ezzel nekem is sikerült, köszönöm hogy szóltál!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
válasz moonguru #17577 üzenetére
Mi nem az enyém? Mond, te mégis miről beszélsz?
Nehogymár egy nyamvadt hálókártya aktiválás után deaktiválja magát az eredeti windows, és ennek még örüljek is.
Egyébként meg amit megveszek, az az enyém, vagy te a kaját se eszed meg, amit a boltból hazaviszel, mert csak bérled?Everybody lies.
-
DroneZ^
őstag
felakartam telepiteni a max payne 1-et és azt a hibaüzenetet kaptam, hogy az install.exe nem futtathato, mert 32bites verziora készült, szerezze be a 64bites verzióját a szoftvernek és telepitse azt..
kompatibilitással nemtudtam működésre birni, de tudom hogy valahogy kilehet játszani. valaki tud segiteni?
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Steelmanus
addikt
válasz Barthezz2 #17581 üzenetére
A W7 ugy ertelmezte hogy lapot csereltel alatta, de ez akkor is duhito. Mindegy hogy berled vagy akarmi a hardver ID alapjan krealt kulcs amugyis egy rossz otlet volt, mi van akkor ha OEM vrzion csinalja, harmadik utan vegyen masikat? En igy jartam egy IDE vincsivel betettem a rack-be mert javitani hoztak a gepet es menteni kellett a cuccokat igy mondom kiprobalom W7 alatt mikent lehet vele dolgozni. Felismerte, lementettem amit kellett majd a gep kikapcs, de a rack-ben a vinyo maradt csak lekapcsoltam rola a tapot. Inditas kekhalal.
Ok: ismeretlen eredetu hardverelem a rendszerben. Jo, kivettem a rack-et kekhalal. Ujrainditas rack nelkul masodjara elindul. Orom, egesz addig amig masnap be nem kapcsoltam a gepet IDE lemez a kornyeken sincs erre kiirta hogy hiba a rendszerindito fajlban valasszak helyreallitast. Valasztottam, erre kerte volna a Helyreallito lemezt, es a lementett rendszert kereste. Ugyan volt lemezkep de azert sem. Ujbol boot, elindult. de mar eszrelehetett venni hogy gondolkozik bootolaskor akadt az animacio vagy ketszer elindult majd kezdodott az egesz elolrol. Ezert irtam kicsit fentebb ha valaki dolgozni akar a geppel jobb ha van egy XP egy masik vincsin mert tobbet mar nem bizom a W7-ben. Lehet hogy zenet hallgatni jo meg az uj jatekok mennek rajta de munkara eleg sovany. -
moonguru
őstag
válasz Barthezz2 #17581 üzenetére
Na szóval én nem azt mondtam hogy nincs igazad!
Csak te elfogadtad a szerződést amivel szépen "lemondtál" gyakorlatilag minden jogodról...
Maximum a DVD-t cserélik ki esetleg ha nem olvasható...
EULA olvass utána...
De tessék itt van egy: http://www.microsoft.com/About/Legal/EN/US/IntellectualProperty/UseTerms/Default.aspx
Egyébként teljesen egyetértek veled, csak épen a Microsoft jogászai már rég lezsírozták!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
fsb1000
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #17572 üzenetére
Mert például időrendben nem mutatja az egyes file hozzáféréseket, mint a filemon.
Persze lehet, hogy nem tudom jól használni.3D alakalmazás alatt szeretném monitorozni a file hozzáféréseket és kb 5-10 perc után nézném meg mit loggolt időrendben
Ez akár több ezer esemény is lehet
Az érdekel melyik alakalmazás mit és meddig használt miközben én 3D-ben gémeltem.////
Amig ezt a hsz-t gépeltem 2x átugrottam a Totalcmd-re, majd bezártam.
Egy darabig még ott volt a listában, hogy olvasott X byteot, de kb 2 perc után eltünt és már csak a system meg az svchost van ott. -
titán
-
nagyúr
És ha kiveszed a pipát, a teljes képernyőtől, majd vissza kapcsolod. Úgy sem jó.
Nekem is volt ilyen alatta, de ezzela kis játékkal meglehet oldani, hogy teljes képernyőn menjen."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
cilo9
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok képbe Windows 7 ügyben, viszont muszáj leszek azt beszerezni ezért kérem a segítségeteket.
A céges "legfontosabb" gépet cserélem le. Alap gép, csak netezés, Office csomag használata, de minden fontos anyag ezen a gépen készül és tárolódik.Ez lesz a konfig:
- Asrock G31M-S
- Intel Celeron Dual Core E3300 s775 gyári hűtővel
- Geil DDR2 2GB 800MHz
- WD 160GB 7200 8MB
- Nec Ad-5240 ODDKérdésem, melyik verziót vegyem meg a Windows 7 Pro Hun-ból, 32bit vagy 64bit? Gőzöm sincs mi a különbség, nem tudom a konfignak van-e olyan eleme, ami akadályozná a 64bitet, ha nem, akkor érdemes-e azt venni a 32bites változat helyett?
A fontos, hogy megbízhatóan működjön a mindennapokban a gép.Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv, Cilo
-
Laccoss
addikt
Szerintem a megbízhatóság nem gépfüggő, a felhasználó is nagyban közrejátszik.
Ez a konfig megfelelő, a 2gb ram miatt pedig elég a 32bites prof. Mondjuk azt nem mondom hogy az alaplap (hangkártya) problémamentes lesz-e (ugyan win7 kompatibilisre írja a gyártó, meg minden, de azért hiszem ha látom), de meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tyca
senior tag
Sziasztok!
A következővel szívat a win7:
Hiába állítom be, hogy a kikapcsoló gomb-ra ne törénjen semmi, amint lejön egy automatikus frissítés (legalábbis erre gyanakszom, de ez nem 100%) visszaáll arra, hogy kikapcsoljon a gép a gomb megnyomására. Ez nem is lenne zavaró, ha az 1 éves kisfiam nem nyomogatná folyton ki így a gépet. Régebbi windows-oknál ez még jól ment...Tapasztalt már ilyet valaki?
-
-
Laccoss
addikt
Régebbi windowsoknál én úgy emlékszem hogy akkor is csak alvásba vagy kikapcsolásba lehetett állítani a kikapcsolás gombot. Hogy ne csináljon semmit... annak sok értelmét nem látom.
Biosba beállítasz egy billentyűzetkombinációt, és azt megnyomva kapcsolod be a gépet. Pl. nálam abit alaplapon Ctrl+F1. Rendes kikapcsoláskor is. A kikapcsolás meg rendesen működik start menüből. A hibernálás megint más, be tudod állítani hogy mire ébredjen fel.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest