Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz geprombolo #16961 üzenetére

    Végig a page file-ról írok, a TEMP mappáknál adott esetben lehet értelme a RAM disknek, ha nem kell soha több egyszerre, mint amit adsz neki.

    Nekem nem sikerült túl gyakran kifutni a pagefileból
    Ha kifutottál volna, akkor találkoztál volna az "Out of memory..." kezdetű örökzölddel.

    16GB-ból meg már nyugodtan le lehet csípni 4G-t
    Ha az a cél, hogy 12 GB RAM legyen elérhető, akkor igen (plusz BSOD-nél nem akarsz nyomozni, jobban bejön a találgatás).

    A lényeg, hogy a windóz meglehetősen sokat és sokszor ír a pagefile-ba
    Ez annak az indikátora, hogy ha folytatni akarod ugyanezt a terhelést, akkor több RAM-ot kellene pakolni a gépbe. Itthon pl. nem ír lópikulát se (32 GB RAM + auto page, most éppen 2 GB), a melós gép az ottani terheléssel és a Te beállításaiddal percek alatt dőlne össze (16 GB RAM + 6-7 GB page, ha ezt lekorlátozom 4-re, akkor duplán nem lesz mosoly).

    Többször írod, hogy nem volt baj, nem dőlt be, stb. Ez tökjó, az a terhelés amivel a rendszered találkozik még ezt a butuska beállítást is túléli. De konkrét számokat általánosságként puffogtatni teljesen felesleges, mert valaki másnál lehet hogy jó lesz, de lehet hogy nem (lásd előző 2 saját példát), nagyon függ az adott terheléstől.

    Nem tudom mi ez a böngésző újraindítgatás, én nem találkoztam lassulással, nem szoktam újraindítgatni. Bár két tucat fülnél nincs soha megnyitva, szerintem többet nyitva tartani már kontraproduktív (láttam eleget kollégáknál, hogy percekig keresi az 50-100 müntyür tab közül azt, amit mutatni szeretne...).

    SSD: 7 éve vettem 300 TBW-s SSD-t. Napi szinten viszi a Win11-et, melót, játékokat, page file-t, hibrid alvás miatt írkálja a hiberfil-t, stb. Most tart 35 TBW-nél, szerintem terhelje csak nyugodtan, azért vettem.

Új hozzászólás Aktív témák