- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz Foxmulder89 #2796 üzenetére
Esetleg 22"-osat 70-75K környékén?
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
d@minator
addikt
válasz Foxmulder89 #2803 üzenetére
Az 5ms bőven elég. A 2ms-ben is 5ms-es panel van.
-
Hoffer
őstag
válasz Foxmulder89 #2805 üzenetére
Hali!!
Mire jutottál végül?? Melyik moncsit veszed?? Énsem nagyon tudok most dönteni mert midnenki mást mond!
Samsung 206BW vagy 223BW!! Nagyobb kép plussz 6 ezerért vagy sem!! Ez itt a nagy kérdés!!
Mert a 223Bw már tényleg nagyon brutális!!
Szóval Te melyiknél maradtál és miért?? -
d@minator
addikt
Annak kell hinni akinek gyakorlati saját tapasztalata van. A 2ms parasztvakítás és még egy bőr a felhasználókról.
-
zolynet
veterán
Szintén megy nálam is az agyalás:
Samsung 223BW 52K -> jelenleg effelé húzok
Samsung 225BW 60K
Viewsonic VX2235wm 65KNem néztem még utána hogy milyen garanciát ad a samsung, gondolok itt arra h ha 1-2 pixel elszáll akkor mennyire b@sz@kodnak, ugyanis azzal nagy nem akarom beszívni.
Ki mit tud erről?/mod: bocsánat nettó nagykerárakat írtam megint/
Life is too short to stay stock!
-
Xelo
addikt
19esekből 60eFt-ig (najó még 61 is lehet..) mi a menő mostanában? én ezt néztem ki: [BenQ FP94VW]
adatai tetszetősek, HDMIs azaz XBOX360ammal is tudnám használni. vagy van jobb ötlet?
esetleg most nézem ezt a Samsung 931CW-t, ez is dögös. Pixmania-ban 62, a BenQ 58. hümm.. -
Necc
addikt
Én 72K-ért néztem ki egy 22" BenQ monitort, az adatok szerint hansonló TN+fim a panel benne, mint amit én is kinéztem, erről majd később tudok véleményt mondani. Ugyanakkor 60K környékén egy 20" Samsung 205/206BW sem rossz döntés szerintem
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Trak
addikt
válasz Rover623 #2811 üzenetére
Jók ezek a táblák!
Nem akarod feltölteni valahova és linkelni? Ha bővül, akkor ugyanazon a néven töltöd fel (kicseréled a régit), és mindig az újat lehet látni.
Csak elmenteném a linket és bárhonnan megtudnám nézni a naprakész táblát.
Mellette maradhatna itt képként is, mert sokan lusták a linkekre kattintani''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
d@minator
addikt
válasz Foxmulder89 #2808 üzenetére
Van még az LG L222WS-BN DVI nélkül. - 60k alatti áron
Xelo: LG L196WTQ - 50k
-
Necc
addikt
válasz d@minator #2819 üzenetére
Azt úgy akartam érteni, hogy azonos monitoron belül
És úgy már ha nem látod az eltérést akkor szemészetet javaslom
Habár eddig az egyetlen kivételt itt olvastam a PH-n, eddigi 100%-os személyes tapasztalatom az, hogy DVI-n sokkal élesebb a kép.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Khaal
őstag
Nálam alig látni a különbséget DVI és d-sub között, de azért ott van.
Játékoknál meg jól jön, hogy DVI-vel be lehet állítani a driverben, hogy ne húzza szét a képet nem wide felbontásoknál. -
baratis
csendes tag
Végülis megvettem a monitort, egy 225BW-re esett a választás. Gyönyörű képe van, szebb mint az eddig használt 19"-os crt-nek. A bevilágítás valóban létezik, de az csak akkor zavaró, ha azt akarja az ember, hogy zavarja. Játék közben oda se figyelek rá. Egy problémám van, bedobtam egy DVD-t próbaként és elég vacak a kép, főleg közelebbről nézve. Ez mitől lehet, illetve van rá megoldás?
-
Necc
addikt
válasz d@minator #2821 üzenetére
Mi sem természetesebb
Hasonló a szitu, mint amikor a monitoromat 85Hz-ről lekapcsolom 60Hz-re, a kép lényegesen élesebb lesz, csak éppen a szemem kifolyik 2-3 perc után a helyéről az erős vibráció miatt
Sőt én ezt a monitort használtam egy múzeális MX200-as videokarival és ahoz képest is sokkal élesebb a képe ennek a videokarinak. Mikor ismerőshöz jártam "látogatóba" a bótba akkor is szórakoztunk egy sort ezzel, hogy dugogattuk be a DVI-t meg a D-subot és azé volt különbség, igaz azok ma már "elévült" monitornak számítanak (17" 16-25msec, 300:1-400:1 200cd/m2)Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
TeeJay
félisten
Ramirisben 60ezer a Samsung 2032BW monitor (wide 20" 2ms DVI meg minden)
én is erre várok csak alig lehet kapni még valahol
egyik ismerősöm vagon pesti nagykerbe jár vásárolni mondta hogy felhívott sokat és sehol nincs de még a samsung magyarországnál is elfogyott szal várni kell 1-2 hetet
azt meg már kibírom mert én is ilyet fogok venni ha kapható leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz d@minator #2821 üzenetére
hidd el észre lehet venni a különbséget
a mai világban tényleg minden videókártyán van már DVI meg a minőségi monitorokon is
tehát egyértelmű hogy inkább célszerű DVI-t használnijó persze egy Samsung monitornál nem vészes ha VGA-ra van kötve mert nagyon jól be tudja magát állítani
de láttam már hulladék TFT monitort aminél nyomtam egy auto beállítást és nem volt pontos a képernyő szélén a kép meg satöbbi...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz baratis #2823 üzenetére
havernak 205BW-t vettem
alapból persze hogy volt rajta bevilágítás
mert gyárilag a fényerő 100-on !!! a kontraszt meg vagy 90-en volt
csavard le a fényerőt 50-re a kontrasztot 75-re és máris eltűnik a bevilágítás
pedig a 205BW még "csak" 700:1 aránnyal van a 2032BW meg már 1000:1 kontraszarányosMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
én múlthéten bótba megnéztem a 20" és 22" wide monitorok közt mi a különbség
és hát rájöttem hogy teljesen jó nekem a 20" mert az pont olyan mint egy 15,4"-os 1280x800-as notikijelző (a pixelméret egyezik)
ami meg szuper
nekem nem ér meg +2" majdnem 20ezret miközben a felbontás nem lesz nagyobbami igazán nagyobb ugrás lenne az a 24" 245B Samsung ami már 1920x1200
de hát az 2x ennyibe kerülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
baratis
csendes tag
Mediamarktban van 2032-es, ha jól rémlik 64k az ára.
Ja, DVD-t meg a 42"-os plazmámon nézek, a monitoron csak kipróbáltam. -
zolynet
veterán
Samsung 223BW ha már nagykerekben akkor ide is nézzetek be ha tudtok 52K
1,5"-al nagyobb, 8K-val kevesebb.Life is too short to stay stock!
-
zsoleer
senior tag
sziasztok
most akarok uj monitort venni föleg filmnézésre, játékra , meg netre használnám lenne 1 olyan kérdésem hogy pl játékoknál melyik lenne a jobb a wide vagy a sima monitor köszi a választ
-
-szabi-
őstag
Hy
A samsung 223bw és 226bw között mindössze annyi a különbség, hogy elöbbi 5 ms utóbbi 2 ms -os? klikk
Egyébként mindkettő dvi-os hdcp kompatibilis stb.
Mert ez esetben 223 bw ezen az áron jó vételnek tünik.Illetve mit tudni ezekről az lg monitorokról L222WS és L225WT?
Számomra újdonság L226WTQ és L226WA mellett.Üdv
szabi -
he7edik.
addikt
Valaki tudna tesztet dobni erről a monitorról : SyncMaster 225UW
Égő szöveg a flém vázon
-
d@minator
addikt
válasz Rover623 #2824 üzenetére
OK. A következő tesztképekből válogathatsz: játék, film, internet, windows, office
Merthogy általában nem tesztképet nézünk.Ugyanazon monitoron ugyanazzal a VGA-val hasonlítottam össze és higgyétek el nincs látható különbség. Lehet, hogy azért mert Samsung és kiváló minőségű AD/DA átalakítóval rendelkezik.
Necc: elévült monitorokban lehet, hogy rosszabb minőségű AD van ezért látsz jelentős különbséget.
TeeJay: nem vitattam a DVI egyéb előnyeit csak azt mondtam, hogy DVI-n "nem sokkal élesebb" a kép. A régi Samum (713N) egy gombnyomásra középre állította a képet (analóg bemenete volt) ezt a funkcióját ritkán kellett használni.
Annyit akartam ezzel mondani, hogy akinek kevés pénze van ne féljen az analóg csatitól nem lesz rosszabb képe.Szabi:Igen annyi. Na meg a 223BW 21,6"-os. Az L222WS -t 60e alatt megkapod, ugyanaz, mint a 223BW DVI nélkül.
-
-
-szabi-
őstag
válasz d@minator #2839 üzenetére
Hy
Samsung panelek között nem találok 21.6" panelt.
Honnan veszi ezt a méretet?
Az AUO listáján sem találok ilyet, gondoltam esetleg ezt is onnan szerzik.Biztos, hogy nem 22" a méret?
Egyébként csak dvi monitor érdekelne hdcp kompatibilitással.
Igy ezek 223BW, 226BW, L225WT, L226WTQ, L226WA maradnak, ha jól tudom.Üdv
szabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest