Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz AtHoS #1761 üzenetére

    28-as verzióval kapásból ugyanúgy kékhalál, szóval hanyagoltam a dolgokat, de ma reggel erőt vettem magamon és gondoltam megnézem tűzfal/webshield részt kikapcsolgatva mi a helyzet

    A tűzfalat átraktam beállításokban minden engedélyezésre, de ugyanúgy kékhalál

    Webshieldet lekapcsoltam a beállításokban, akkor első indításra a steam elindul, de a login ablakot már nem láttam. Ki kellett lőnöm feladatkezelőből és úgy indítva elindult probléma nélkül.

    Gépet restartoltam, majd kis várakozás után steam-et indítva elindult gond nélkül. Kiléptem párszor a steam-ből, majd újraindítottam, de nem tapasztaltam a problémát, így abszolváltam, hogy a webshield rész okozza a gondot. Mondjuk az IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibaüziből következtethető, hogy valamilyen driver nem úgy működik ahogy kellene, ezért a Webshield-et visszakapcsoltam és a webfilter driver elől vettem csak ki a pipát. Így is indult a steam gond nélkül. Webroot-ot lelőttem, majd újraindítottam, de ekkor is szépen indult a steam.
    A kisördög nem hagyott nyugodni, ezért visszakapcsoltam a webfiltert és így ismét indítottam a steam-et, ami csontra betöltött ahogy kell. Na itt elgondolkodtam, hogy mi a fene történt közben....de nem kellett sokáig gondolkodjak, mert véletlenszerűen (a beloginolt steam futott a háttérben) jött a kékhalál....ezt még kétszer eljátszottam, hátha csak véletlen volt, de sajnos nem.

    Úgy néz ki, hogy a webroot web filtering driver okozza a steam összeakadást, de ez csak a saját kútfőből való következtetésem.

    Hosszútávon nem kapcsolnám ki, gondolom ez biztosítja a webhez hozzáférő alkalmazások szűrését

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák