-
PROHARDVER!
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz schferenc77 #13451 üzenetére
És mia helyzet akkor amikor lagol a rendszer, abban is jobb egy MobileVoip vagy CsipSimple megoldásnál?
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Zeki
nagyúr
Na akkor a dellmont bagázs elmehet a jómurvaanyjába!
Megyek én is nyomok egy panaszt náluk, meg a paypalnál.
Az a számlázás amit megint műveltek.... 1 óra 40 perces hívások, meg szimultán hívások az asszonynál, aki csak callbacket használ. -
club1
veterán
válasz Magnat #13452 üzenetére
Mivel a célhardvereket általában LAN-ba kötöd valamilyen normális vezetékes net mögé, a lag alatt feltételezem, hogy a voip szolgáltató oldalit érted. Azaz magának a sip kiszolgálónak az elérése lassú valamiért. Azzal a jelenséggel a célhardver sem tud mit kezdeni, hiszen azzal dolgozik, amije van. De azért gyorsan hozzáteszem: Nálunk a cégnél 4 (jelen pillanatban mind BC-s) voip gateway működik, és nagyon ritkán (talán ha havonta-kéthavonta egyszer) hívnak panasszal. Kb. 1000 percet beszélnek rajtuk havonta.
-
Magnat
veterán
A gondolatmenettel egyet értek, de nálam mégis előfordul MobileVoippal lag akkor is, ha wifin használom és gyakrabban mint ahogy te említetted, pedig a netemmel nem szokott gond lenni ... persze ezt majd akkor fogom tudni kideríteni, ha lesz ilyen eset és közvetlenül utána kipróbálom a Ciscoval.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
schferenc77
aktív tag
válasz Magnat #13452 üzenetére
Korábban én is próbálkoztam wifi-s CSIPsimple-vel és Mobilevoip-pal, S4minivel és LG G2-vel, és közel sem volt olyan jó a minőségű, miközben a teszt idején a net normális volt. Tehát szerintem a vezetékes LAN-ra kötött cél hardvernél tutibb megoldás nincs. Én anno kiszámoltam, hogy a mi hívás szokásainkkal, egy Fritzbox és a Gigaset-ek kb. 13 hónap alatt hozták vissza az árukat FVD/BC-nek köszönhetően. Ez szerintem elég jó ROI
-
schferenc77
aktív tag
lejárt a szerkesztési idő...
Többen panaszkodtatok itt a túlszámlázásra, lerakás után is folyamatos hívásra. Én is ránéztem most a BC fiókra és tegnap volt egy ilyen hívás. Ebéd után a feleségemmel besztélem (ő hivott az otthoni Fritz/Gigaset/BC setupon). A hívás a mobilom szerint 4:10-es volt, ez kb. reális is. A BC webfelülete szerint 38 perces volt a hívás, és a Fritz logja szerint is. Lehet ez ellen valahogyan védekezni? Korábban mondjuk nem vettem észre ilyet, havonta 2-3x ránézek a BC accountra, de csak nagyon ritkán láttam 20x perces hívásokat (ahol a hívott számból tudom, hogy reális is volt). Ez most egy új lehúzás?
Még nem gondolkodtam váltásban, de lassan (2,4EUR) lejár a BC, és ha ez tendencia, akkor lehet visszatérek Callwithus-ra. Ott 2,43/9,8Ft a vezetékes/mobil irány....
-
nagyúr
válasz schferenc77 #13458 üzenetére
A mobilevoip milyen verziójú amit használsz?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz schferenc77 #13460 üzenetére
mert régen a 4.31-es volt a nyerő
Most a 4.47-es van fent, de nekem még nem számláztak túl"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
club1
veterán
válasz instantwater #13461 üzenetére
Nem megoldott. Cégként regisztrálhatod magad, de ugyanúgy 15% ÁFA-t tesznek a számlára.
-
lugosi
MODERÁTOR
Mik a különbségek aközött, ha mobilevoip-pal használom a browsercalls-t és aközött, ha simán a telefon saját sip beállításaival?
-
Zeki
nagyúr
És még a rohadékok -10 dolláros egyenlegre állították át az egyenleget.
-
nagyúr
Nem vagyok képbe, a Tesco Mobile-on tiltott a VOIP?
-
schferenc77
aktív tag
Jön az internetadó?
Kíváncsi vagyok, milyen technikai megoldással akarnak élni, szerintem jó magyar kormányzati szokás szerint azt mondják, hogy pl 100Ft/Mbit/s lesz az adó mértéke, amit természetesen a szolgáltató "nem háríthat át a fogyasztóra" lásd tranzakciós adó[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz lugosi #13464 üzenetére
Most néztem rá a fiókomra, nincs extrém hosszú vagy szimultán hívás,
Groundwire és Zoiper alkalmazásokkal használom,
SIP hívásnak írja mindkét félét."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
FeRkE
őstag
válasz schferenc77 #13472 üzenetére
Itt le van írva, mit terveznek Internetadó címén.
-
nagyúr
az interneten már van adó, a 27% ÁFA
-
instantwater
addikt
válasz schferenc77 #13472 üzenetére
Nem gond.
Van mar gigabites Diginet meg wifi a vilagban.
Minden szinten elofizetnek egyet, aztan osztjak.Van meg kerdes?
-
nagyúr
régi (HTC Desire 2.2.2 android) telefonon milyen SIP klienst érdemes használni BrowserCalls-hoz?
-
Arolotifar
őstag
válasz Dluinet #13480 üzenetére
Nálam is 150-200 GB körül van a havi forgalom. Pedig jóformán csak külföldi sorozatokat töltök le, fotókat osztok meg a családdal/barátokkal és netrádiót hallgatok. Plusz ugye oprendszer és programok frissítése, stb.
Durva lenne, a havi UPC csomag számlája mellé még 30 ezret kifizetni..."Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Zeki
nagyúr
válasz Arolotifar #13483 üzenetére
-
Murphys2
tag
Én úgy látom, hogy ez a net adó a Digi ellen van. Ő adja emberi áron egyedül a normális sebességű netet, így lehet, hogy veszteséges lesz. Mert ugye: mit képzel a Digi, hogy frekvenciát is nyert és olcsó adat és telefon kapcsolatot ígért. A végén még megnyomorgatná a nagy cégeket...
-
törölt tag
válasz Murphys2 #13488 üzenetére
Hogyhogy a "Digi ellen"? Csak nem képzeled, hogy ez nem lesz továbbhárítva? Ez a szolgáltatókra kivetett adó, amit velünk fizettetnek meg. Egyrészt azért nem közvetlen, mert így könnyebb nyilvántartani és beszedni, másrészt azért, mert így egy "bűnbakot" is beiktatnak a képbe. Szóval ez az adó egyértelműen a felhasználók ellen van. Az más kérdés, hogy mi mindenre van kihatással, hányan mennek csődbe emiatt. Nem csak az internetszolgáltatókat sújtja, hanem a tartalomszolgáltatókat is, a fejlesztések alakulásáról nem is beszélve. Ki akar fejleszteni egy olyan piacon, ahol tömegesen mondják vissza az előfizetéseket?
-
-
nagyúr
válasz instantwater #13490 üzenetére
Román Digi mobilinternet előfizetésünk lesz, a Digi hálózatán romingolva,
így legalább az ÁFÁ-t is búkják"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
mike1334
veterán
A Voipyo most a legolcsóbb a használható minőségűek közül? Mobil és vezetékes 3.030 forint/perc..kapcsolási díjat nem találtam.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
andatti
senior tag
Kicsit kapcsolódva:
A törvény szövegéből kiderül, hogy az adó alanya a szolgáltatást nyújtó lenne, és minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot számolna fel a kormány a szolgáltatónak. A szolgáltató az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap 20. napjáig állapítja meg, az állami adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon bevallja és megfizeti - olvasható a törvénytervezet szövegében. Emellett azonban egy olyan változtatást is eszközölne a kormány, hogy lehetővé tenné a távközlési adótörvényben, hogy az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével csökketse.Az új adó bevezetése azért érdekes, mert a kormány célja az, hogy a nagysebességű szélessávú internet mindenki számára elérhető legyen, ezzel kapcsolatban idén februárban partnerségi megállapodást kötött a kormány és a Magyar Telekom, erre most pont azt a területet adóztatják meg, amelynek fejlesztése kitűzött cél - jegyzi meg a Portfolio.hu.
A 444.hu pedig arra mutat rá, hogy a magyar netes forgalom - a magyar netes forgalomról aránylag jó megközelítést adó BIX adatai szerint - másodpercenként 20 gigabyte-nyi forgalmat jelenthet, azaz másodpercenként 3000 forintos, éves szintek közel százmilliárd forintos bevételt adna a magyar államnak. Az NGM a Portfolio.hu kérdésére elárulta, hogy az internetadóból 20 milliárd forintos bevételre számít.
A kormány indoklása szerint erre az adóra azért van szükség, mert az internetes kommunikáció teret nyert "a hagyományos telefonos kommunkációhoz képest", azaz a telefonálás és az üzenetküldés ma már sok esetben az interneten keresztül történik.
Én nem tudom mire fog vonatkozni mobilnetre-e, vagy másra is... Pedig épp azt szorgalmazzák, hogy mobilnettel váltsa ki a lakosság a helyhez kötött netjét, mert az is van olyan jó, stabil, nagy sebességű... Ami persze nem igaz... Nekem most is összejött 10 Gb internet forgalom, (200 mb-os csomagom van, túlforgalmazási díj nélkül) de ezzel búcsút inthetek neki az tutti. Ha pedig vezetékesre is vonatkozik nem tudom mi lesz a gigabites upc csomagokkal, ugye 4500 Ft körül van az ára Pesten, vagy a torrentezők "társadalmáról" már nem is beszélve... Bár nekem mobilvoip-ra is elmegy havi 1-200 Mb... -
club1
veterán
válasz mike1334 #13498 üzenetére
Mobilevoip-nak a hazai voip-ot korlátozó szolgáltatók nehezebben tudnak bekavarni. De ha nagyon rászállnak a témára, akkor van rá lehetőségük. (Itt most nem mondok rá tippeket, de van közöttük halál egyszerű is.)
Kodek-ek miatt még tudnám ajánlani a Mobilevoip-ot, viszont olyan szolgáltatót kevésbé, aki egy adott szoftver használatához köti a szolgáltatását. És a voipyo.com ilyen. Még a voipconnect sem működik vele, csakis a MobileVoip. Ha utóbbival gondjaid adódnak (mert pl. a telefonod nem igazán bírja a szoftvert), nincs alternatív lehetőséged a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest