Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • helkis

    addikt

    válasz Sn00PiG #27883 üzenetére

    részvétem, én már a 3. vizes gépet rakom/tam össze magamnak, és semmilyen problémám nem volt soha, se blokkokkal, se csővel, se csatival, ja de, 1x mikor a 2-es gépeben szétszedtem kitisztítani az x2o pumpát és valahogy szarul raktam össze és szivárgott a tesztjáratás alatt, víz le, újra összeraktam és jól ment utána már..
    illetve most a legutóbbi HF rendszerben túl erős pumpát választottam a csak CPU hűtésre, ezért habosodott a víz..

    minden VGA hajlik valamennyire és általában a GPU fele ívben, ez azért van, mert amikor rárakják a GPU-t, akkor annak óngolyói 200-250fokon olvadnak alatta, a nyák meg kb 280-300-at bír.. ha sokrétegű akkor még el is viszi a meleget, ha meg nem akkor elhajolhat (főleg többszöri próbálkozásra). amikor rárakod a fullcover blokkot akkor adsz egy negatív irányú feszítést a kártyának, amit vagy kibír vagy nem, nem hiába ragasztják körbe manapság a notikban a GPU-t, meg a chipsetet a 4 sarkán térhálósodó ragaccsal..
    két GPU-nál 2x ekkora ennek az esélye..
    illetve ott a pasztázás, mint hibaforrás, ezt csak arra az esetre értem mikor valaki jól bekeni ezüst alapú pasztával a GPU-t miután felrakta, a környező kondikra ráfolyva első indításnál már száll is a kártya az örök pixelmezőkre..

    többek között ezért is van még mindig igény a gyári vizes megoldású VGA-kra..
    mit tehet a kisember? megkér egy szakit, vagy céget, hogy tegye fel a vizesblokkot a karira, a gépet is adod, lehet elkér 5k-t, de onnantól nála lehet érvényesíteni a számlával az ilyen jellegű hibákat..
    vagy addig küldözgeted vissza a kártyát gariba amíg nem jön egy olyan, amire épp jól felmegy a blokk és nem lesz semmi baja..

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Aktív témák