Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz 4D4M #6570 üzenetére

    Végül sikerült mindenkinek megegyezni (szerelő-gépész-forgalmazó-jómagam). :)

    A szintek sorban:
    -1: 2 hibrid szoba, 2 termosztát.
    0: 1 pf szoba, 1 termosztát
    1: 3 radiátoros szoba, 1 hibrid (fürdő), 1 termosztát a legnagyobb hőigényű szobában
    2: 2 radiátoros szoba, 1 termosztát

    2 db radiátoros kör lesz 1-1 szivattyúval, az egyik a 2. szint 3 db radiátorát hajtja. A másik az 1. és a -1 szint radiátorait hajtja. Az 1-es szint radiátorain termofej lesz, kivéve azt a szobát, ahol a termosztát van, ott csak sima tekerős szelep. Tehát ha az 1. szinten hőt kér a termosztát, akkor az összes radiátor kap hőt (és ahol túl sok, ott a termofej leszabályoz).

    Az 1. szint fürdőjénél a törölközöszárító és a padlófűtés is be van kötve a radiátoros körre, csak a padló előtt van egy fojtás (hőmérséklet-leszabályozás). A -1 szint két radiátorán termofej van, mivel az a két radiátor csak extrém esetben szükséges, tehát alapból le lesznek tekerve 18-19 fokra, szóval felfűtéskor segítenek, aztán pedig átadják a szerepet a padlófűtésnek. Olyan használati mód nincs, hogy az 1. szinten nem kell fűtés, de a -1-en kell.

    Összesen 4 pumpa lesz (2. szint radiátoros köre, az összes többi radi, a 0. szint padlófűtése, a -1 szint padlófűtése), 2 motoros szelep (-1 szinten a két helyiség padlófűtésének szabályozása), 5 termosztát.

    Köszi a tippeket!

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák