Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Kádárkockába szeretnék utólagosan védőföldelést megvalósítani. A házban ki van húzva a piros védőföldnek csúfolt vezeték, több helyiségbe is behúzták annak idején. Tehát Alumíniummal szerelt rendszerről van szó. Jelenleg ez a piros vezeték az óra mögött van közösítve a nullával, és ez az elmenő vezeték van behúzva mindenhova. Ez így, ahogy leírtam, ez így van, kérem ebbe senki se kössön bele, ebben teljességgel biztos vagyok hogy így van.

    A hálózatot nem újítom fel, felújításba kezdek, de a régi csövezésben nem akarok új vezetékelést, hiszen majd az aljzatbetonon lesz kialakítva az új csövezés, emiatt nem akarok a jelenlegi rendszeren módosítani. Csupán egy valós védőföldre és ÁVK-ra van szükségem.

    A jelenlegi óraszekrénybe maximum egy 6 modulos kis elosztó fér be, mert elég nagy a többi guman tábla ami elfoglalja a helyet. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell utólag szakszerűen bekötnöm a védőföldelést?

    Két variáción gondolkodtam,
    - A villanyóra piros elmenő madzagát előbb közösítem a földelő szonda zöldsárgájával, és majd ez a közösített elmenő kerül bekötésre a PE sínre.

    - A jelenlegi vill. óra mögötti piros elmenő vezetéket direktben kötöm a PE sínre, és mellé bekötöm a szonda zöldsárga vezetőjét is a sínre.

    Jelen esetben a majdani ÁVK előtt van a "föld" - nulla közösítve. Viszont ha én ezt a közösített elmenőt bekötöm a PE sínre, abból nem lehet probléma? Az ÁVK miatt problémázok, hiszen ebben az esetben nem lehet az hogy kialakul olyan helyzet hogy a fázis és a nulla nem lesz egyenlő?

    Nem vagyok a téma szakértője, azért is kérdezek itt. Főként az érdekel hogy milyen módon kell utólagosan, jól bekötni a védőföldelést egy ilyen hálózatba.

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák