Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Mosqu!to #11305 üzenetére

    Oké, a töltő lehetősége miatt feltételeztem hogy nem társasházi lakás.
    Az ahol a villanyóra után "kettéágazik" a "hálózatod", az hivatalosan a mért fogyasztói főelosztódnak minősül. A lakásban lévő is alelosztó és a töltőhöz garázsodnál is alelosztó lesz megfogalmazás szemszögből.

    Ez így kicsit másképet fest. Társasházak esetében jó ideje ajánlás a kivitelezéskor a méretlen főelosztóban, a főkapcsolónál, szolgáltatói zárópecsételt területen legalább "T1" osztályú túlfeszültség védelmet létesíteni. Most már elvileg előírás is ennek telepítése.
    Ez mivel zárópecsételt területen kéne lennie, így nem feltétlen fogod látni vagy hozzáférni(de lehet hogy plexi fedlapon keresztül meglátod).
    De mivel a túlfeszültség levezetést a villámvédelemmel egyetemben a komplett épületre 1 rendszerként kell kezelni, így nálad nincs értelme külön olyan védelmet telepíteni amelyiknek része a "T1" osztály.
    Tehát a lényeg, hogy elég a "T2+T3" osztály a töltőnél és nem kell előtte jelenleg telepítened az elágazásodhoz másikat.

    Jó lenne viszont tudni hogy tényleg van-e a méretlen főelosztóban "T1" osztály, mert az egyes gyártók jobb szeretik ha minden védelem 1 gyártó termékpalettájáról van kiválasztva.
    Ha az DEHN, akkor az jó zsebbe nyúlós, így nem feltétlen éri meg hozzá ragaszkodni.
    Ha semmi, akkor meg jó amit választottál, csak érdemes lenne a lakás elosztódba is szerelni egyet belőle.
    Közös képviselő nem szokta tudni hogy mi van a főelosztóban, nem foglalkoznak a részletekkel, csak hogy áram legyen. :D

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák