- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Aktív témák
-
Ronin
aktív tag
Hova célszerű rakni a panel hőérzékelőjét?
1. Az egyikkel a CPU hőmérsékletét akarom mérni, azt hova?
2. A másikkal pedig vagy a vinyó vagy a VGA hőjét, ebben az esetben pedig hova érdemes kötni? -
veterán
Vinyánál vagy valamelyik nagyobb IC-re vagy mondjuk oda ahova a fejmozgató kar tövét saccolod. De szerintem egy SMART-os vinyóra felesleges...
Grafkártyánál meg célszerű a maggal megegyező ponton, de a NYÁK hátoldalán elhelyezni az érzékelőt....And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Ronin
aktív tag
Tehát megvan az Enermax panel és a venti is.
Most már csak össze kéne kötni.
Ha jól tudom, akkor a mindkét végében 4 tűs csatlakozó egyik felét a tápra a másikat pedig a panelre kell kötni. Ennek viszont van egy 3 tűs kivezetése, amit szerintem a ventire kéne kötni, ez adja neki a feszültséget ( javítsatok ki, ha nem így van). A venti 3 tűs csatlakozóját pedig a panel egyik, 3 tűben végződő kábeléhez kell kötni és már kész is lenne...
Viszont a ventinek csak egy 3 tűs csatlakozója van és ennyi, tehát szvsz lennie kéne még egy 3 tűs csatlakozónak, amiről a feszültséget kapná, csak hát nincs. Lehet, hogy rossz ventit hozott a kisker és ezt csak kézzel lehet szabályozni (van még egy kivezetése, amit csavarhúzóval lehet állítani), panellel nem?
Remélem érthetően fogalmaztam... -
-
Ronin
aktív tag
Pedig próbáltam érthetően leírni. :D
Leírás nem volt hozzá (gondolom a ventire gondolsz).
Akkor még egyszer:
A venti egyik 3 tűs csatlakozó kábelét a tápra kell kötni, ami az átalakító segítségével lehetséges (ezt adtak hozzá), ez adja neki a feszt (ha jól tudom...:D).
Viszont ha csatlakoztatom a tápra, akkor nem marad kábel, amit a panelre lehet kötni. Tehát elvileg kéne még egy 3 tűs csatlakozó a ventire, csak hát nincsen rajta más, kivétel egy olyan végződés, amit csavarhúzóval kell tekergetni, ez lehet a ''mezei'' fordszámszabályzás.
Most akkor rossz ventim van, mert kezd gyanús lenni a típusa is, UC-9FAB-B, nem pedig UC-9FAB, amit rendeltem. -
Atlantis
veterán
Hello!
Engem az érdekelne, rá lehet-e egy csatornára több ventit kötni. Konkrétan az Enermax panel érdekel és Coolink VS2P ventikről van szó. Hogy kell sorba kötni két ilyen ventit? 8 ventilátort akarok szabályozni, ebből 4, vagy 6 db-ot szeretnék 2-esével sorba kötni.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ronin
aktív tag
Yessss! Működik!
-
LukE
veterán
válasz Atlantis #117 üzenetére
hm, amit láttam venti szabályzókat, azon az elektronika elbírna több ventit is, de szinte mindíg lespórolják róla a hűtőbordát, ami miatt elég meleg tud lenni.
Ha sorba kötöd a ventiket, akkor a max/2 fesz. esik mindkettőre(<12V), szóval lehet hogy az zavarni fog.
Egyébként fogod a csatlakozót, és vársz, keresek 1 paintot:D''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Atlantis
veterán
Nem tudjátok, hol lehetne fekete Enermax panelt venni. Olyan hely kellene, akik elküldenék postán is.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ronin
aktív tag
Hova érdemes a hőszenzort kötni, ha a proci hőjét akarom mérni és fontos, hogy minél közelebb álljon az érték a valósághoz?
-
Mec
aktív tag
válasz Deadexpert #125 üzenetére
Szerintem szenzoros hőmérőt nem érdemes venni. Nekem kb 6-10 fokkal kevesebbet mért mint az alaplapi szenzor. Pedig a procihűtő rézmagjára tettem.
mecsystem.uw.hu
-
SpoonTHX
tag
igen igaz hogy nem jó,ha még egy program fut mert lassitja a gépet ,DE a speed fannal be lehet állitani,hogy miután kiléptél belőle azután is megmaradjanak a beállitások .amik a gép ujraindulása után is megmaradnak anélkül hogy betöltötted volna a programot szóval felrakod beállitod és többet látnos sem kell.De még bekapcsolva is csak 1300k memóriát foglal
-norton antivirus6000k
-daemon 3000k
-hangkártyám 1500k
szal ugy sem sok sőtt... -
Ronin
aktív tag
Hát ráraktam a bordát.
A procira olyan jó babszemnyi pasztát raktam a közepére, ami egy kicsit kijött a szélén, miután ráraktam a bordát. Viszont úgy gondolom, hogy nincs rajta olyan vastagon, ami rontaná a hőátadást, mert a felesleget a borda kinyomja.
Jól gondolom, hogy így van?
Jó erősen, ütközésig rácsavaroztam a bordát, majd rá a ventit. Amikor először be akartam kapcsolni, nem indult. Azt hittem, majdnem szívrohamot kapok, de kiderült, hogy rossz helyre dugtam a power switchet.
A North Brigde-re is raktam pasztát.
Tehát a gép működik.
Már csak egy problémám van: A ventit a panellel csak 1700-as fordulaton tudom járatni. Vagyis ezt írja a kijelző, meg a hangjából ítélve is kb. ennyin mehet, ez a max. Mi lehet a probléma? -
LukE
veterán
tippre: Nemtom, milyen feszstab ic van rajta, de több ilyen panel is LM317T-t használ, ami 1.5-2V-tal kisebb feszültséget tud kiadni, mint ami bemegy.
Ez van. Ha 100%-on akarod pörgetni, akkor kapcsoló.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
veterán
Ezt az LM317T-est ezt tapasztalaptból mondod?
Csak mert én úgy hallottam, hogy a jobb panelek kifejezetten low-dropos stabkockákat használnak ( a 'la autóvillamosság ), és azok fél voltnál többet nem vesznek le...
Ronin, mérd le, mennyit ad kifelé a panel! ( Vagy mondj egy típuszámot :D )And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
Paszta mennyisége ( ha csak nem bitang sűrű ) gyakorlatilag mindegy, a mostani leszorítók simán kinyomják a felesleget.
Lemérni pedig legegyszerűbb egy lecsópiacos multiméterrel ( <2 kHUF, mér feszültséget / ellenállást / áramot ). Ha nincs a háznál... majd gondolkodok vacsora alatt, hogy akkor mivel mérjed. :DDDAnd As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
LukE
veterán
hát CM Musketer pl tuti. És ez eléggé valószínűnek tűnt. Persze vannak, amik kapcsolóüzeműek, vagy tényleg low-droposak.
Csak gondolom ez a legolcsóbb. +5cent az alapanyagra nem, a marketingre +63USD/db már mehet.:D
egyébként mérni multiméterrel. Vagy füllel, a ventit átdugod 12V-ra, ha gyorsabb, akkor pech.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
ja, és amíg sok típuson az IC-re semmi bordát nem tesznek, és 10++/Watt/csenelre reklámozzák...
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Atlantis
veterán
válasz Deadexpert #123 üzenetére
Sajnos nem jó, vidékre nem szállítanak. olyat nem tud valaki, ahol vidékre is postáznak?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
LukE
veterán
#134: Vagy füllel, a ventit átdugod 12V-ra, ha gyorsabb, akkor pech.
maxra tekered, megnézed az RPM-et, kikapcs, kiszede a panelt, keresel rajta n=csatornák száma kb. 1x1-es fekete 3 lábú IC-ket, megnézed a feliratot, és megnondod:).
Ventit átdugod rendes tápcsatira, megnézed RPM-et. Ha >10% a különbség, akkor pech.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
veterán
OFF
Ehhh. Nem volt ez a vacsora jó ötlet, most csak ülök & szuszogok mint a jóllakott napközis... mindíg így járok, amikor megpróbálok kávé helyett valami ''hagyományos'' táplálékot magamhoz venni. :B
ON
Feszmérés... passz. Gyors átdugás az segíthet, és ha az alaplapi csatlakozó meg a panel kimenete között váltogatsz, akkor még nagyon fülelni sem kell. De legjobb tényleg az IC típusjele lenne, ahhoz már egy adatlapot lehetne rántani netről, és akkor sokkal okosabbak lennénk...And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Ronin
aktív tag
Közben megmértem a proci hőjét 3GHz-en (2.4B).
Több óra BF és JK3 után a proci 41, a NB pedig 35 fokos volt. A BIOS és az AIDA is ezeket az értékeket mutatja.
A venti 1700rpm-en ment.
Szerintem nagyon jók ezek az eredmények. A ház oldala le van véve, a szobahő pedig 21 fok. Az SLK pedig langyos, a ventit nem hallani szóval eddig minden jó.
Csak el ne kiabáljam. ;] -
Mustar
tag
Ronin, te hol vetted a coolink cvst1-et a 4potméter fogadására alkalmas panelt? Vagy nem tudod fehérváron hol lehet venni?
Találkozunk a hűtőben.
-
LukE
veterán
(ha jól tudom ausztria)
(és rögzíthető SocketA-ra, ha van a fgolalat körül 4 luk, [L]http://www.thermalright.com/a_page/main_product_slk900a.htm[/L]) Picit több, mint fél kiló. Venti nélkül:D''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Ronin
aktív tag
A borda Ausztriából van, 55 euróért adják, Mo.-n még nem lehet kapni.
Nekem az SLK-947U van, ez annyiban változott a 900U-hoz képest, hogy valamivel kissebb lett, mert a 900-as nem fért el a kondiktól pár alaplapon (A7N8X pl.), a 947-tel ilyen gond nincs. Rögzíthető Socket A-ra is.
Tesztek szerint 0.5-1.5 fokkal jobban teljesít, mint a 900-as.
A borda súlya a honlap szerint 570 gramm.
Innen van: [L]http://www.ditech.at[/L]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs