Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz ponix #4457 üzenetére

    Én már nagyon sok önzetlenséggel találkoztam, és velem is előfordult már, hogy önzetlenül viselkedtem. Pedig nem hiszem, hogy nagyon ritka és különleges, vagy felsőbbrendű emberfajta lennék.

    Keresztény meg pont nem azért vagyok, amiket felsoroltál. A kereszténység önmagában még nem biztosít be, ráadásul önzőségből nem is lehet kereszténnyé lenni. Legfeljebb annak nevezhetem magam. Nm azért igyekszem kerülni a bűnt, hogy a büntetést elkerüljem, hanem mert azzal másnak okoznék rosszat, amit nem akarok megtenni. Nem is feltétlenül az utána fellépő bűntudat miatt.

    Nem gondolom azt sem, hogy mert Tom & Jerry-t, vagy kacsameséket, netán Mézga családot néztem, egy, a politika számára elbutított ember vált volna belőlem. Pedig még a Dragonball-t is végignéztem, és a mai napig előfordul, hogy megnézek néhány anime-t, a filmekről nem is beszélve, amik szintén mesék, hemzsegve a hazugságokkal.

    A bölcs népnek is szüksége van vezetőkre. Ez így működik, az ember ilyen lény. A vadászaton is kellett egy vezető, aki a többieket irányította, és a cégek is így tudnak hatékonyan működni, az államokról nem is beszélve.

    "Ezt a káosz-rendszert készítik elő a bár kedves, szórakoztató, de egyébként valós mondanivalótól teljesen elrugaszkodott Münchausen báró féle mesék!"

    Nem ezt hívják paranoiának?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák