Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    Hát egy kicsit hosszú leszek!

    Egy Hsz-ben reagálok több felvetésre is!

    Innen indítok!

    (#4285) SystemRoot

    Szerintem a név befolyásol téged! Inkább reinkarnáció hívő, Lao Ce barátunk, és ezzel a névvel az egoizmus terén sem szerénykedik! :))

    (#4287) AMD Power

    Ennek mi az értelme? Célja? Oka?

    (#4288) SystemRoot

    A böjtnek nem egészségügyi oka van! Nem egészségmegőrzés miatt böjtöl a hívő ember! Tudva levő, hogy a szervezet rengeteg energiát használ az étel emésztése során, a böjt célja, hogy a szervezet ne legyen elfoglalva, az energiáit ne vonja el az istenre figyeléstől! Egyébként a böjt nem pusztán ételmegvonás, hanem egyfajta meditatív állapot, amikor kizárólag Istenre figyel a hívő ember! Egyébként egészségügyi szempontból, ha nem viszel magadba anyagokat a májnak is kevesebb dolga van, kevesebb méreganyag kerül a szervezetbe ergó tovább képes működni, ha nincs elhasználva idejekorán, de pszichés hatása sem elhanyagolható, hiszen a nehézségek, szenvedések között élő ember, sokkal hajlamosabb segítséget kérni és elfogadni, mint aki jól él, "jól lakott" Összetett kérdéskör!

    (#4289) Noddy

    Az utolsó mondatodban vannak kérdések! Az előtte lévőkkel a böjt szervezetre gyakorolt hatásával teljesen egyetértek!

    A karácsony nem keresztény ünnep! Nincs a bibliában olyan sehol, hogy Jézus születését ünnepelni kellene, ráadásul Jézus nem December 24.-én született, a szökőévek időszámítás elcsúszásának figyelmen kívül hagyásával :DDD
    A keresztény kultúrkör egyik legnagyobb hazugsága a karácsony!

    A húsvét szimbolika rendszere körül is vannak problémák! A tojást tojó nyúl, mint kép(zavar) egyáltalán nem szerepel a bibliában, sőt, az a nagy helyzet, hogy a biblia nem is használ szimbolika rendszert, az bele van csak magyarázva! Egyszerű szövegértelmezés útján el lehet jutni, a biblia logikátlanságaihoz, a hiányosságok pedig egyértelműek!! Pl, hol van a bibliában Jézus kamasz, és ifjú kora? Hol vannak az emberi jellemzők? Biztosan wc-zett pl! Nem? Ha evett, akkor üríteni is kellett, ha ember volt! És nagyon sok kérdés van, amire a biblia egy betűnyi választ sem ad! Meg lehet magyarázni!De a magyarázat szubjektív! A hit gyülekezetével is a gond, hogy nem isten, hanem Németh Sándor hívők gyülekezete! Rengeteget magyaráz a Sándor, de abból egy szó sincs a bibliában!

    (#4290) SystemRoot

    Ahogy minden szakmában, az orvoslásban is vannak képzetlenebb, tanulatlanabb egyedek! Azért mert orvos, még mondhat hülyeséget! Minden szakmában vannak deviánsok!

    (#4303) rarri válasza

    Szép eszme? Az eszme értelmes cél nélkül a Sztálini népírtáshoz vezet! Még hogy eszme!

    (#4304) AMD Power

    Igen erről az ugrott be, hogy Sigmund Freud, nem találta fel a pszichoanalízist, hanem kinyitotta a bibliát, és korának megfelelő (divatos) stílusban újra fogalmazta Jézus tanait! "Valljátok meg bűneiteket" és csak, hogy bővítse a témát, hozzá kreált pár misztikus baromságot! De nyugodtan elmondhatod egy pszichológusnak is a "bűneidet" enyhíthetsz a lelkiismeret furdalásodon, de ez végső soron önbecsapás! A lényeg ugyan is nem az, hogy kinek mondod, hanem, hogy kiadod magadból az adott feszültséget! Persze ez vallásos misztikával övezve, még hatásosabb :DD

    (#4306) AMD Power

    Wc-zés után is megkönnyebbül az ember, lelkileg is! Érdekes egybeesés!

    (#4309) Nimrod

    Hát végig se olvastam a hsz-ed! Egyet mondhatok, attól, hogy valaki császármetszéssel jön világra, nem válik mesterségessé! Aki ezt a baromságot mondta neked, jól vágd szájba, és követeld a neked járó tiszteletet! A császármetszés sokszor, legtöbbször életet ment, hol az anyáét, hol a gyerekét, hol mindkettőét! Természetes úton fogantattál, természetes úton növekedtél, és természetes, bár nem veszélytelen módon láttál napvilágot! A születés aktusa, semmiféle hatással nincs az ember jellemére, személyiségére, ez is faszság, valami egoista barom találmánya lehet, aki ezáltal kívánja magát mások fölé emelni!

    (#4310) Dalai Láma

    Krisztus követőjeként Dalai Lámának nevezni magad? Nem érzel kis disszonanciát?

    (#4322) ReJim

    Helyes látásmód :)) A hívő nem attól hívő, hogy valamelyik bálványimádó szektához tartozónak valja-e magát vagy sem!

    Hát egyenlőre ennyihez volt türelmem, majd később folytatom :DDD

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák