Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz 04ahgy #17900 üzenetére
Afterburnerrel be lett állítva a GPU fan 100%-ra, így a furmark 1 órán keresztül stabilan ment, és Diablo is 2 órán keresztül, GPU hőfok max 67 fokig ment fel. Mondtam neki, hogy tesztelgesse csak sok játékkal. Lehet az a kis 40%-on pörgő venti nem volt elég. Így is táp? De mi van a háttérben? Nem a hőmérséklet a gond, hanem már annyi teljesítményt venne fel a GTX460 azonn a ponton, amit már nem bír leadni szegény Chieftec?
-
04ahgy
nagyúr
100% GPU ventivel FurMark + prime95 in-place fusson mellette, egy szállal kevesebbre belőve, ahányat a CPU-ra a feladatkezelő listáz. Vajon így is bír egy órát majd?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Van egy Antec 550w VP550F tápom ami 10/15/20 perc terhelès (játèk) után elkezd hangosan ciceregni ,mint ha eltőrt volna egy ventilator lapát. Nagyon idegesít. Ha kilèpek a játèkokból ,akkor 1,2 perc alatt lehalkul.
Olvasgattam a topicot , szerintem valamelyik kondi csinálja.
Kb 6 hó gari van mèg rá.
A kèrdèsem annyi lenne ,hogy ezt tudják e gariba javítani ,vagy kicserèlik e ?.
Esetleg mennyire etikus eladni ,ès mennyit èrhet így ?
Amúgy semmi gond vele csak a zaj amit kiad.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
jacint78
addikt
válasz Spancho #17906 üzenetére
Érdekes hasonlat. Ha eltörik egy ventilátor lapátja az csúnyán elkezd rezegni és alacsony frekvencián brummog inkább. Ha kondenzátorbaja lenne, akkor nem bírná a terhelést és nem 20 perc után kezdené. Ha az a gond, hogy a ventilátor karistolja magát, akkor vagy szervízbe viszed garancia keretein belül, vagy tojsz rá és magad pucolod, kened meg a ventilátort. Ha lefogod a ventilátort, akkor elhallgat? Ami az etikusságot illeti maximum akkor, ha közlöd ezt a hibát, de szerintem ezt te is tudod.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Spancho
senior tag
Nem ventilator hangja van.
Csak nem tudom mihez hasonlítani.
Ha a venti lenne akkor alapból is lenne hangja.
Holnap kiszedem a házból ès meghallgatom úgy is.
Majd csinálok róla videót ,hátha úgy több mindent ki tudun deriteni a hibáról.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Spancho #17908 üzenetére
A cicergéssel nem akadályozott a rendeltetésszerű használat (kivéve, ha a gyártó 0dB hangerejűnek ígérte a tápot), így nem tudod erre gariztatni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Adott egy CM V700-as tápegység.
Lehet olyan hibája, hogy a PC leállításakor nem kapcsol ki a pc hanem szimplán csak újraindul? Ez 10 esetből kb hatszor játssza el. Teljesen mind1 hogy a windowsos leállítással vagy a bekapcs gombbal csinálok leállítást.
Most hozzám került egy Seasonic tápegység tesztelgettem jó pár lekapcsolást és mindég leállt nem volt ez a hiba.
Ötlet? Már lassan két éve így szarakodok a V700-at újonnan vettem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz SzlobiG #17910 üzenetére
Igen, lehet ilyen hibája, habár nem valami gyakori ez a fajta meghibásodás úgy tápegységeknél általában.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A kérdésed a Melyik tápegységet vegyem? topikban tedd fel, nem ide való.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz SzlobiG #17915 üzenetére
Hát, ha nem reprodukálható, hogy x indításból legalább n alkalommal jelentkezzen a hiba, akkor bajos a tápegységet hibásnak tekinteni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz SzlobiG #17917 üzenetére
Sajnos tápnál sem ez lesz az első kompatibilitási hiba, akkor is ha amúgy nagyon ritka jelenség.
HGyu
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok.
Van egy régi Asus A8R-MVP, A64 3800+ tartalékgépem egy kb 10-13 éves AOpen 350W-os táppal.
Ma a gép bekapcsolásakor lassú kerregő hang hallatszott a házból, ráadásul a monitor készenléti állapotból nem kapcsolt be, azaz nem működött a gép ...
Mivel potméterrel szabályozható a táp ventijének fordulata, ezért ennek segítségével egyértelműen megállapítható volt, hogy a táp adja a kerregő hangot (azaz a ventije).Kérdésem az lenne, hogy a táp valamilyen elektromos hibája miatt nem kapcsol be készenléti állapotról a monitor, illetve a kerregést is esetleg ez okozza (bár én ez utóbbinál inkább ventihibára gondolok)?
Előre is köszi a válaszokat.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
04ahgy
nagyúr
válasz SzlobiG #17922 üzenetére
Milyen alaplap egyébként, és milyen BIOS verzióval, milyen oprendszert futtatva? Ez még BIOS bug, hardveres hiba és szoftveres gond (nem küldi ki az ACPI kikapcsolás jelet) is lehet.
HGyu
-
sz.j
nagyúr
válasz jacint78 #17921 üzenetére
Köszi az infót .., akkor kénytelen vagyok venni egy tápot, még ha nem is ez okozza azt, hogy nem kapcso be a monitort, mert ez tényleg már rég megérett a cserére.
De, hogy mit vegyek azt még nem tudom.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
SzlobiG
félisten
válasz 04ahgy #17927 üzenetére
Már újkora óta ezt csinálta, csak most került hozzám másik táp amivel kitudtam próbálni és így derült ki.
Nem, már W8-al is ezt csinálta. Próbáltam legacy bootal meg uefivel is ugyanez a hiba.
Lehet vissza küldöm a lapot iponnak, csak ugye lehet egy teljesen más tesztkörnyezetben meg jó lesz.
-
sz.j
nagyúr
válasz jacint78 #17921 üzenetére
Szia!
"Abban a tápban már biztos, hogy meggörbült a kondenzátorok háta....."
Kiszereltem a gépből a tápot és mivel kíváncsi voltam, hogy tényleg púposak e a kondik szétszedtem.
A venti az totálkáros, mert kézzel erősen megpörgetve alig forgott kb. negyed fordulatot, viszont, legnagyobb meglepetésemre, még a legeldugottabb helyen lévő parányi kondik sem voltak púposak ...
A linkeken látható egy pár kép, sajnos nem a legjobb minőségűek ...
[link1], [link2], [link3], [link4], [link5]Lehetséges, hogy maga a táp jó csak a venti ment tönkre?
Ezt valami laikus módszerrel lehet ellenőrizni?
Illetve ha netán a táp mégis jó, akkor mi okozhatja azt, hogy a monitor nem kapcsol be? Hol keresgéljek?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
sz.j
nagyúr
válasz jacint78 #17931 üzenetére
Melyik az a három? Mert amihez hozzáfértem (pl a két legnagyobb) azoknak a tetején lévő műanyagra rátettem egy bankkártyát és a kártya és a kondik teteje között végig kb. egyforma hézagok voltak
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
04ahgy
nagyúr
A műanyag tetejű nagy kondikkal átellenes oldalon, ahol a huzalok kilépnek. Egyébként a táp FSP beles, kondizás és jó ventivel ellátás után lehet, hogy még 10 évet elketyeg.
(#17932) SzlobiG: Az ATX tápcsatlakozó zöldjét érti (PS-on), a feketéhez viszonyítva kell mérni.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz 04ahgy #17934 üzenetére
Köszi az infót.
Kicseréltem a szóban forgó kondikat ábrázoló képet (Link3) valamivel jobb minőségűre, remélem, hogy most már jobban látszik, hogy a képen látható 2db kondi sem púpos (ezek tetejét is megnéztem bankkártyával)."Egyébként a táp FSP beles, kondizás és jó ventivel ellátás után lehet, hogy még 10 évet elketyeg."
És ez mennyiből jönne ki? Te is foglalkozol javítással/felújítással?
A válasz jöhet priviben is.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy gép, melyet egy FSP Bluestorm II 500 W hajt. A tápnak a kapcsolója cserére szorul.
Kikopott az érintkezője, mert néha serceg, néha nem világít, néha működik rendesen, attól függően, hogy épp hogyan sikerül billenteni.
Mivel a gépet szüleim használják, és csak hétvégén leszek otthon, szeretnék addigra utánajárni a témának
Kérdésem lenne, hogy milyen kapcsolót lehet beletenni a tápba? Vagy kapcsoló hiányában ki lehet-e iktatni a kapcsolót, azaz közvetlenre kötni a vezetékeket?
Vagy Székesfehérváron tudtok-e valami megbízható szerelőt?Válaszokat előre is köszönöm, üdv: Vikman
[ Szerkesztve ]
-
sandro9
csendes tag
Sziasztok.
Következő problémára lettem figyelmes.
Ha bekapcsol a szomszéd szobában a hűtőgép, akkor a számitógép usb csatlakozói lekapcsolanak, a bill. egér nem működik(kialudnak a ledek, és nem is reagálnak), majd 2-3 mp múlva újraindulnak.
A gép nem fagy le, futnak tovább a programok stb.Szerintetek?Tép hiba? Laphiba?
Asrock h61 u3s3, chieftec iarena 500, sapphire 6870.Köszi
-
1stVikman
senior tag
válasz jacint78 #17939 üzenetére
Köszi a választ!
Azt nem tudod esetleg, hogy hol lehet ilyet kapni? És hogy hány voltos/ amperes kell?
Mert néztem Praktiker, Media Markt, Mentawill (fehérvári villamossági szaküzlet) webshopjain, de nem jártam sikerrel.
Ha nem sikerül hétvégéig beszerezni egyet szüleimnek, akkor bekötöm közvetlenre. gondolom a pirosat a pirossal, kéket a kékkel kössem össze?[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz sandro9 #17940 üzenetére
Vagy a táp szedi össze a zavart, vagy az USB kábelei, utóbbira tippelnék. A hűtők reléjének íve klasszikus probléma, bár egérnél még nem tapasztaltam, pedig a műhely PC-m egerének kábele a hűtő mellett megy el.
1stVikman
Ilyet elektornikai alkatrészboltban keress, ne barkácsáruházban, amúgy a tme.hu-n biztos van. Ha nem szerzel, akkor színt a színnel köss össze.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
-
sandro9
csendes tag
válasz jacint78 #17942 üzenetére
USB és az elektromos (táp, monitor) kábelek egymástól való eltávolítása sajnos nem segített. Megpróbálom a gépet egy hosszabbítóval másik konnektorba csatlakoztatni, de szerintem ház ezen részén egy körön vannak az elektromos csatik, kapcsolók.
Esetleg valami hálózati zavarszűrős elosztó vagy minőségibb tápcsere megoldhatja a dolgot? -
törölt tag
helóka !
Adott egy gép:
i3-4150
Gigabyte B85M-D3H
4gb hyperx fury
seagate 250gb winyó
dvdFSP400-60GLN
Bekapcsolásra semmit nem reagál. Próba táppal a gép elindul, ez a táp pedig zöld vezetékkel indítva beindul.(terhelés nélkül) Egyik kondi kicsit talán púpos. Nincs most nálam a multiméter, nem tudok mérni semmit
Van valami általános hibakeresési eljárás, vagy mi lehet a baja?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest