Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz gygabor1981 #17800 üzenetére
Ez akár csak a BIOS beállítása is lehet, pl tuning esetén.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
arsenlupin
aktív tag
Hello!
Egy kis segítség kellene:
asztali gépet fagyás után kikapcsolták, utána se kép se hang.... semmi nem megy. Ami nagyon különös, hogy a táp kapcsolóját kapcsolva egy pillanatra felpörög a proci és a táp ventilátora.....
Ezt minden egyes tápkapcsolásnál megcsinálja. A bekepcsoló gombra és más egyébbre nem reagál...
Másik táp sajna nincs, így megpróbáltam egy alaplanélküli táp indítást [link].
Minden táp kábelt lehúztam!
Rövidre zártam a zöld(power on) és egy fekete(grund) vezetéket, majd a táp kapcsolóját bekapcsoltam.... ugyan az volt mint előtte a táp ventilátor egy picit pördül majd megáll. Ahányszor kapcsoltam mindig ezt csinálta. Ebből arra következtetek(lehet nem jól ), hogy a tápban van valami zárlat. Mivel nem vargáné féle, hanem egy Chieftec CTG-450(tudom ez sem életbiztosítás) valszeg zárlatvédelemmel van ellátva és az "dolgozik" most!
Persze lehet marhaság amit írok, de majd jól kijavítotok![ Szerkesztve ]
Üdv:F
-
jacint78
addikt
válasz arsenlupin #17803 üzenetére
Lehet rövidzár, vezérlő hibája és még lehetne sorolni, bár jelentősége nincs. Vegyél másikat szerintem.
type your text here..
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az FSP-300PNF tápommal.
A jelenség: Tegnap egyszercsak nem kapcsolt már be a gép.
A végén a táp lett gyanús mert másik táppal működött rendesen és ezzel a táppal egy másik gép szintén nem indult el.
Ha nem kötök rá semmit vagy csak pár optikai meghajtót akkor elindul a zöld és egy fekete kábel rövidre zárásakor.
Elkezdtem kimérni a feszültségeket rajta bekapcsolt állapotban.
3.3V: 3.39
5V: 5.07
12V: 12.60
-12V: -12.13
P.G.: 5.04
Eddig minden jónak tűnt.
5Vsb: 4.69 -> 4.78 1 másodpercenként 1 századot emelkedett durván amíg mértem. Ez gynús volt így megmértem kikapcsolt álapotban is.
4.66V -ról indított és 4.82V-ig mértem de végén már lassan emelkedett csak a feszültség.
Ment volna feljebb is szerintem de ez nem lehet normális.
Szerintem a készenléti kör hibás és ezért nem idul a gép, de javítsatok ki a ha tévedek.
Terhelés alat sajnos nem tudtam mérni mert gépre kötve ugye nem indul el.Mi lehet a konkrét baja, könnyen javítható?
Kondi csere vagy hasonló, azt én is megtudnám csinálni. -
04ahgy
nagyúr
Igen, jó eséllyel a készenléti kör kondenzátora van kiszáradva, felpúposodva. Azt kell cserélni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Szipi
aktív tag
-
jacint78
addikt
A kínaiak közül a samxon-t veszem, tapasztalatom szerint azok bírják a legjobban. Hogy honnan, az attól függ merre vagy, Mivel darabjuk 50Ft, nem érdemes neten rendelned kettőt, ugorj be egy közeli alkatrészboltba. Ha maximalista vagy, akkor tme-ről rendelj nichicon kondikat és akkor az összeset cseréld aztán menni fog a táp még 10 évig.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
04ahgy
nagyúr
Igen, a két zöld kondenzátor a bűnös. A nem púposat is kell cserélni! Lomex.hu, ott TEAPO/YAGEO van, és teljesen jó, ahogy már írták is. A cserénél a polaritásra kell figyelni, ez fontos!
A második kép a szabályozásért, védelmekért felel valóban (valószínűleg valamelyik kombinált PSU Supervisor IC-vel van megoldva).
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Szipi
aktív tag
Egy furcsa dolgot elfelejtettem megemlíteni.
Miután a táp kapcsolóját lekapcsolom kb. 3 másodperc múlva a gép egy pillanatra elindul.
Az alaplapi led kivillan, a procihűtő ventilátora megindul pár fordulat erejéig.
Multiméterrel mérve kikapcsoláskor leesik az 5Vsb 0-ra majd 3 másodperc múlva egy pillanatra felugrik 5.04V - ra.
Remélem a kondin kívül nincs más baja. -
04ahgy
nagyúr
Hibás táppal tapasztalt anomália irreleváns, én nem nagyon próbálgatnám, elvégre akár súlyosbíthatod is a gondot.
HGyu
-
Tukolp
aktív tag
Üdv,
Kérdést szeretnék feltenni, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy lemezbeszorulás miatt és lustaságból ki-be húztam a DVD-Íróm tápkábelét mikor be volt kapcsolva a számítógép, viszont visszadugásnál zárlatot kapott ( szikrázott kicsit mikor visszadugtam a DVD-íróm) és újraindult a gépem. FSP hexa 500+ tápom van.
Nem tudom hogy hogy működik ezekben a tápokban a védelem, van-e benne esetleg valami biztosíték ami kiéghetett, amit ki kell cserélni és esetleg már nem nyújt akkora védelmet mint a zárlat előtt ? ( ez csak nekem jutott eszembe ) Vagy egyszerűen, most beindult semmi baja és használjam nyugodtan tovább, mert működik. Füst nem volt.
Mi a teendő, hogyan lehetne ezt kideríteni hogy most biztonságos-e a gépem jelenlegi állapotában arra hogy használjam ?
Esetleg van valami program vagy akármi amivel ki tudom deríteni hogy keletkeztet-e valami probléma a gépemben?
Bármiféle tanácsot meghallgatok, válaszokat előre is köszönöm."When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
04ahgy
nagyúr
proci0 megmondta már a frankót, neked ez nem jó. Low-ESR kell. Pl. Rubycon MBZ vagy ZL.
(#17818) Tukolp: Erre van a zárlatvédelem. Semmi baja nem lett a tápodnak emiatt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen, az Low-ESR TEAPO. Jó!
(#17823) Tukolp: Nem károsodik a gép alkatrésze a perifériacsatlakozón okozott zárlat + minőségi táp kombinációja esetén. Neked ezek fennállnak, no para!
HGyu
-
Gabesz1987
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a tápom mostanában rázó hangot ad ki bekapcsoláskor.
A gépem mindig áramtalanítom majd mielőtt bekapcsolnám a tápon lévő főkapcsolót benyomva áram alá helyezem a gépet, ekkor szokott rázó hangot adni.
Kb egy hónapja kezdődött ez a probléma ami most már kicsit kibővült.
Áram alá helyezés után kb egy percig hiába kapcsolom a gépet meg se nyekken, majd kb egy perc után sokadik kapcsolásra bekapcsolFsp Raider 750w.
Remélem valaki már találkozott ilyen problémával, talán tudtok nekem segíteni.
Válaszaitok előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Gabesz -
jacint78
addikt
válasz Gabesz1987 #17826 üzenetére
Cseréld ki a tápkábelt, gondolom szikrázik a csatlakozó, bármi legyen is a "rázó" hang.
type your text here..
-
Gabesz1987
újonc
Szia!
Én is erre gondoltam, a tápkábel sajnos már ki lett cserélve és nem oldódott meg a probléma :S
-
jacint78
addikt
-
04ahgy
nagyúr
válasz Gabesz1987 #17826 üzenetére
Az adatlapodat tekintve esélyesebb, hogy alaplap, semmint táp probléma. Nem jellemtő erre a típusra a kondi púposodás.
Ha ráz, az nem táp, hanem földelés probléma.
Az áram alá helyezés pillanatában hallható fojtott szikrázás jellegű hang sem rendellenes, a kapcsoló érintkezőinek teljes összezáródásáig ív keletkezik, annak a hangját hallod. Az ív attól függ, a szinuszhullám épp melyik fázisában sikerül a bekapcsolást megejtened. A legerősebb, ha nem sokkal a csúcsa előtt, és elmarad, ha a nullátmenet közelében.
HGyu
UI.: a másik topikban offba tettem a hozzászólásod, és egyben figyelmeztetlek, hogy az ilyen copy-paste több fórumtémában megoldást kerüld!
-
Hukkle123
csendes tag
Sziasztok! Fura l sercegés/cicergés hallatszik a Cosair Vx450 tápegységemből. Egyéb probléma nincs vele és sose volt, de nagyon zavaró frekvencián szól. Netezés és idle állapotban is megy, tehát terhelésnél nem jön elő.
-
Pőze
aktív tag
Sziasztok! Két napja vettem egy gépet és ma vettem észre halk zörejt a táp felől. (csak akkor hallom ha lehajolok a géphez) A táp egy FSP Hexa + 400W. Vakuval bevilágítottam a táp ventijére és észrevettem, hogy nem egyenletes jár, vagy is mintha nem lenne renderesen balancolva és ebből adódóan van egy minimális hangja a ventilátornak.
Szerintetek ezzel kell foglalkozni vagy semmi probléma sincs vele? Lehet, hogy ez csak az alap hangja a tápnak? Köszi a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Több-kevesebb alap hangja minden ventilátornak van. A régi Hexa szériával voltak is ilyen gondok (rossz minőségű ventilátor, ami zörög), de a Hexa+ kapcsán nem volt még ilyen panasz.
Ha csak lehajolva hallható, akkor egyelőre ne törődj vele, és később rendszeresen ellenőrizd. Vagy bekopik és elhalkul, vagy alapból nyűgös, és súlyosbodik a probléma. Ez utóbbi esetben pedig gari.
HGyu
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Megvolt hétvégén a kondi csere.
Újra működik rendesen a táp, 5Vsb: 5.06VKöszönöm szépen a segítséget!
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, adott egy egy egy hetes Zalman ZM500-LX táp.
Ma netezés közben egyszer csak a fali biztosíték lekapcsolt, gépen még pár mp-ig megjelent egy kék szöveg, gondolom az alacsony feszültségről...nagyon olvasgatni nem volt időm...majd a gép leállt. Azóta nem megy ezzel a táppal a gép.
Azon túl, hogy viszem vissza garba, van valakinek ötlete mi okozhat ilyet?..."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz jacint78 #17842 üzenetére
Vannak FSP belű tápjaik, de azok meg túlárazottak...
(#17841) Kloden: Ha beadod gariba, majd jelezd a kereskedésnek, hogy lehetőség szerint értékegyeztetéssel más típusra váltanál, mert ebben a bizalmad megrendült.
HGyu
-
Kloden
senior tag
válasz 04ahgy #17843 üzenetére
Köszi szépen, visszaviszem mindenképpen.
Már csak azt nem tudom, hogy jelezzem-e nekik egyáltalán hogy nem működik a táp, vagyis gariztassam, vagy ne is jelezzem, egyszerűen visszaadom, élvén a 14 napos visszatérítési jogommal. Aztán veszek náluk egy Chieftecet."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
-
Kloden
senior tag
Délután vittem vissza a tápot nekik, minden gond nélkül visszaadták a pénzt, le a kalappal.
Helyette egy PH-ajánlott tápot rendeltem, Chieftec 500W CTG-500-80P. Ha ez sem jó, akkor feladom.."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- TELJESEN ÚJ-TÖBB DB-Tápegység / BE: 230V ac / KI: 52.8W, 24V dc, 2.2A
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Corsair RM850x SHIFT (új, bontatlan, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest