Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz maxika2004 #6086 üzenetére

    Csak két vaku közt vacillálsz, mivel a YN300EX - mint olyan - nem létezik. YN300 van, ami egy L.E.D.-es lámpa. ;) Ha a YN568EX-et és a YN600EX-et vesszük alapul, akkor az 568 amiben kevesebbet tud az a külső tápcsatlakozó hiánya, a némileg kisebb kulcsszám, a 200 mm-es zoom pozíció és a beépített TTL rádiós vezérlés hiánya. Fontos tudni, hogy a 600EX teljes tudását (a rádiós vezérlést) csak újabb (1DX, 5D3, 6D1 7D2) vázakkal tudod menüből vezérelni, ha régebbi vázad van akkor ezek a funkciók csak magán a vakun vagy a YN-E3RT vezérlőn állíthatóak. A Canonnak csak egy firmware frissítést kellene kiadnia a régebbi vázaihoz, de nem érdekük, mert ezzel is az újabbak - és drágábbak - megvétele felé tudnak terelni. Lényeges még, hogy a 600EX rádiós master módban úgy merül, mint a Titanic: eléggé akkuzabáló...Még mindig jobb ötletnek tartom a külön vevőt és a külön vakut, mert ha valamelyik elromlik tudod cserélni, nem kell egy komplett vakut venni helyette. ;) A Yongnuo-kkal alapvető probléma, hogy a szoftveres részük mindig "sufnituning" (lopott / másolt). Életükben nem vették meg egyetlen gyártói kommunikációs protokoll licenszét sem (a Metz az egyetlen cég, amelyik mindig megveszi őket), ezért a YN visszafejtett megoldásai mind nagyon vázspecifikusak. Ismerősék tesztelték: 5D1-el nem működik a 600-asuk master módja, szintén 600-asokkkal 430EX II-est nem tudott vezérelni pedig 5D2-je van...A Canon rendszerbe beilleszteni a Yongnuo-kat erősen kockázatos, még előzetes próba esetén is, hiszen nem mindig tudsz minden elképzelhető lehetőséget előre letesztelni - és köztudottan orosz rulett, mert sok nem működik. ;) Komoly felhasználásban (rendezvényen vagy esküvőn, ahol 1-2-3000 villantás simán megvan, vagy kültéri fotózáson HSS-ben derítve) használatba vett, konzisztensen hibátlanul dolgozó Yongnuo vagy más utángyártott vakuról még nem halottam. Annál inkább a "most nem villant", "nem E-TTL-ben villant", "nem volt rajta a képen" meg hasonlókat. ;) nam tudom, a YN600EX-ben hogyan működik a hővédelem, de a Canon 600EX RT-ben van, és jól működik, tehát amíg az 580EX1-2-őkkel bátran lőhetett az ember 10-12 képes sorozatot diffúzorral (ami levesz a fényerőből, tehát 1/3 Fé-el több nyers kakaó kell) derítve, addig a 600-asok általában a második-harmadik, 1-2 percen belüli 6-8 képes sorozat után villogó hőmérővel kiállítanak a játékból 2 percre. Riport jellegű munkánál (ahol nincs ismétlési lehetőség) ez a game over, ha nincs nálad másik vaku. ;)

    "Most egy jó régi YN 467-m van ami kezd kihagyni, illetve néha meg teljesen maxon villan el! de szerintem túl lehet 10-15 000 villanáson! Ez mennyinek számit egy vakunál?"

    Nekem 5 db 580EX II-őm van (az elsőket még 2007-ben vettem amikor megjelentek), az utolsónak vett kivételével szerintem mindegyikük túl van a 300.000 villanáson (ennek jó része HSS-ben). Egyébként a gyári vakucsövekre általában minimum 100.000 1:1 (teljes teljesítményű) villanást szoktak vállalni, viszont a HSS-ben villanás 1/250 záridőnél kb. 200 db simának felel meg. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák