-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wildpig
tag
válasz Intruder2k5 #60741 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, és elnézést az offért.
Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.
-
mettek
addikt
válasz Intruder2k5 #60756 üzenetére
így van, a modomen a hozzá csatlakozott készülékeknek akarok fix ip-t adni...így a tv-nek, playstationnek, mediaboxnak.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Siffredi
senior tag
válasz Intruder2k5 #60776 üzenetére
Köszönöm, ez korrekt és gyors válasz volt.
Egyébként ma elbizonytalanodtam egy kicsit, egyik ismerősöm váltig állította, hogy ha fontos a netes játék, akkor inkább hagyjam a upc-t. Elég sokat játszok xboxon, tényleg ennyire rossz lenne a helyzet?
-
Siffredi
senior tag
válasz Intruder2k5 #60779 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Vidék és város, konkrétan Kazincbarcika. A válaszaitok bizakodásra adnak okot, remélem nem lesz gond.
Olvastam, hogy sokan írták, hogy a "csoda" cb-t modem módban használva, saját routerrel jelentős fejlődést produkáltak, de egy komolyabb router annyira megdobná a költségeket, hogy a upc elveszítené az előnyét a helyi szolgáltató ajánlatával szemben...
Természetesen ha nem lesz más megoldás, akkor beruházok egyre. Viszont mindenképpen olyanra lenne szükségem, ami egyaránt támogatja a régebbi és újabb eszközeimet egyszerre, elvileg (papíron) a cb tudja (tudná) ezt...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #60919 üzenetére
"Oké, hogy a meglévő koax hálózatot nem cserélik mindenütt optikára, de, hogy azért egy új építésű üveghálót szándékosan visszabutítsanak, ez elég gáz."
Nézhetjük, így de nézhetjük úgy is, hogy sok helyen max 8-10 jobb esetben 18Mbites ADSL kapcsolat helyett elő lehet fizetni 100Mbit feletti sebesség, szerintem még mindig jobb megoldás mintha maradt volna az ADSL, ráadásul a 29-es körzetben sokan azt nehezményezték, hogy nem tudnak ugyanarra előfizetni mint a többi területen most ez megvalósult. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy később a eszközcserével lehet fejleszteni.
Szvsz jobb így hogy egységesen vannak docsis csomagok mert így az előfizetők nincsenek megkülönböztetve, mintha három külön terület lenne. Ford kijelentése: "Minden színben szállítom ha feketét rendel" logika alapján bárhol előfizethetsz UPC területen docsis szolgáltatásra.
Többféle előfizető igény van, mivel a tévé előfizetők többsége idősebb ezért még van igény az analógra emelett van igény a gyors csomagokra, van akinek elég a 30Mbit, míg van akinek az 500sem.
Ha jól emlékszem ebből volt is a topikba egy vita.
Négybetűs teljesen más technológiát és rendszert használ.
legelek: 120Mbit végülis sokmindenre elég, ha lejár a hűség vissza tudsz lépni. Gigabithez alapból kell egy erős hardver processzor ram ssd, Szvsz az átlag előfizetőnek nem rendelkezik új géppel. Hároméves hp laptop vinyóval 270Mbitnél többet nem bír pedig i7 8Gb ram.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #60947 üzenetére
+1
-
troland26
őstag
válasz Intruder2k5 #61076 üzenetére
Ki lett mérve ..a táp lesz a ludas . Őrbottáni vagyok , a közelben hol van upc ügyfélszoli ? 12v os adaptert linkelnék nekem ? Mókolni nem szeretnék ....
-
troland26
őstag
válasz Intruder2k5 #61078 üzenetére
Fasza , felhívom őket és , ha van nekik átszaladok .
-
sugrath
csendes tag
válasz Intruder2k5 #61279 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást!
Bezzeg ha én nem fizetnék akkor ők lazán bontanák.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #61288 üzenetére
Nalam csak villog a zold fel/le nyil az also led pedig feher. A router nem kap ip cimet es a modemet sem tudom elerni a routeren keresztul.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Intruder2k5 #61288 üzenetére
Nyilvan kamu, IP-t sem kap router.
De ez kezd szanalmas lenni, 6 oraja nincs itthon net, aztan melohoz meg kellene.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
merqree
őstag
válasz Intruder2k5 #61323 üzenetére
Fikaztam volna barkit is?
Csak leirtam, miert vagyok fuggo :-) -
ptesza
senior tag
válasz Intruder2k5 #61401 üzenetére
Most nem vagyok otthon de tegnap este néztem. 6dB/40dB körül.
-
ztsoft
őstag
válasz Intruder2k5 #61402 üzenetére
Arról tudok, gondolom Ők is tudnak róla. De, hogy a tűzfal kikapcsolásával helyre jön, arról nem biztos, hogy tudnak.
(#61404) gduck A Horizon box-ról eddig nem jött olyan információ, hogy biztonsági hibát tartalmaz a hardver és/vagy szoftver, a működéséről meg már tudjuk, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, egyedül a hozzá illő szoftver segítene rajta, ami szerintem nem lesz.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz Intruder2k5 #61406 üzenetére
Szépen elbeszélünk egymás mellett. Én erre reagáltam, ez volt az előzmény. Itt, ha jól sejtem, a Wifi-ről van szó.
Összefoglalva, a Connect box Wifi-n jelentkező packet loss és lagg hiba javítható a tűzfal (firewall) kikapcsolásával (én így értelmeztem a leírtakat). Ezek alapján kétlem, hogy köze lenne az általad említett hibához. Inkább a UPC hozzá nem értése játszik szerepet ismét.
Ahogy többen is írták, hogy a Cisco nem engedte a firmware-t módosítani, így ez az eszköz használható maradt, ezzel szemben meg lehet nézni az összes többit.Az már más kérdés, hogy ez mennyire járható út (biztonság szempontjából), meg az is, hogy az említett tűzfal mit jelent a valóságban.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ptesza
senior tag
válasz Intruder2k5 #61401 üzenetére
Kellett egy hálókártya driver csere és most így 245 / 23 -at mértem.
A letöltési 0~1 dB (SNR 37dB)
A feltöltési 44~46dBLehet még valamit tenni vagy ez ennyi és kész?
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #61449 üzenetére
Ezt nem tudtam. Fehér dobozt írt,mondom abba koax megy.Mégegyszer köszi.
-
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #61449 üzenetére
Köszi...hogy írtad Neki, a wifree-re nem tudsz valamit mondani?
kötéseket értem, modem módot értem, csak a hogyan-t nem -
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #61453 üzenetére
-
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #61456 üzenetére
szuper !! ezt se tudtam köszönöm..csak amíg át nem migrálnak új ügyfélszámra is, adslről optikára addig myupc sem lehet mivel nem 10 számjegyű az ügyfélszámunk.
-
headhunter
addikt
válasz Intruder2k5 #61454 üzenetére
Nincs saját router így akkor azt nagyon meg.......m.
IPTV-nél többen kapnak (UPC-sek), kaptak IP bant és nem mennek a csatornák.
Mennyire függ az IP cím kiosztása másnak, hogy az adott városban mennyi az előfizető?
pl.: Kevesebb előfizető akár 48 óra is kellene vagy sok előfizető és 5-6 óra elég az új IP címhez.
-
headhunter
addikt
válasz Intruder2k5 #61459 üzenetére
"UPC nem szolgáltat IPTV-t"
-----------------------------------Nem UPC IPTV, hanem UPC felhasználóként kapunk IP Bant, KODI IPTV Simle Client-tel nézett csatornáknál, ezért kellene a Connect Box-nak egy másik IP cím.
-
unicumnext
aktív tag
válasz Intruder2k5 #61492 üzenetére
Köszi!
Úgy látom ugyan ez lesz holnap is, igaz net még nincs, elvileg 6 óra volt a várható befejezés.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Intruder2k5 #61492 üzenetére
Én ebben azt nem szeretem, hogy kb mindig benne vagyunk (11.ker), pedig csak ritkán van nálunk tényleg hiba.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #61589 üzenetére
nekünk hdd-s cickó boxaink vannak de akkor tegnap a szerelő ismerősnél miért húzótt ugyanezen cickó boxbol visszirány koaxot.. hu na ezt megkérdezem tőle felhívom.. thx a választ mester !!! azért..
Ilyen a felvevős box: [link]
ilyen a sd és hd sima box: [link]
kabelmania27 :[ Szerkesztve ]
-
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #61592 üzenetére
felénk csak ilyeneket hozogatnak, mást nem..ebből is sikerült nem felújítottat hanem vadi újat kijattolnom szerelőnél hát lehet félreértettem ja..bocsi.. elég kaotikus volt tegnap ismerősnél a kábelezés de nagyon precízen dolgoztak. nagyon ki van adva nekik hogy figyeljenek oda, ezt kv közbe mesélték erősen.. visszaellenőrzik őket. tehát nem megy az a befúrunk műanyag ablakon is akár bebas**uk és csá módszer..ahogy a kedves ügyfél kéri, minden szoba koax új kell oké, ezt ide azt oda oké..ásni kell oké.. földbe kéred oké.. Metalcom Zrt előtt le a kalappal.. ők kötik a lakosságot is be, nem csak a hálózatotépítik.businesst nem ők.
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
válasz Intruder2k5 #61644 üzenetére
Lehet evidens kérdés, de akkor ügyfélmegtartó sem dobálózhat 2 év rablánccal?
/Tv kínálat még mindig vérszegény sajna/
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
válasz Intruder2k5 #61650 üzenetére
Értem, azert megkerdezem majd tölük ha oda jutunk, es persze lesz legalabb 2017es tv
-
headhunter
addikt
válasz Intruder2k5 #61644 üzenetére
"...Ha nem veszel készüléket, akkor nincs mód két éves szerződésre, egy év a maximum..."
Október 25 előtt, még behúzhat (bepalizhat) 2 éves hűséggel, ha nincs készülék vásárlás?
Most szeptemberben is csak 2 éves hűséggel ajánlanak olcsó csomagot és arra felvetésre, hogy már a törvény szerint nem lehetne csak 1év a hűségidő, válasz: ők még nem látták, nem olvasták, hogy hatályban lenne...
-
Levi123
senior tag
válasz Intruder2k5 #61922 üzenetére
Most olvastam még1x elég bénán fogalmaztam, elnézést.
A lényeg, hogy hívott az ügyintéző, hogy ajánlana nekem egy nagyon kedvező csomagot.
A jelenlegi 120-as net helyett 500-as, a jelenlegi digital gold-on felül + lenne film csatorna vagy film+ már nem emlékszem valami 3 filmes csatorna de nem a HBO, rákérdeztem erre emlékszem - ez csak a hónap végéig jár ingyenesen minden UPC-s előfizetőnek.
Meg itt mondta, hogy nekem a digital goldhoz nincs HD csomag külön csak az ami alapból jár. Na ehhez adják még nekem egyedi ajánlatban a +26 HD csatornát (legalábbis 26-ra emlékszem), de itt mondta, hogy ez már alapból járni fog az előfizetések mellé, mert "fejlesztettünk"- mondta az ügyintéző, csak azt nem tudom, hogy az új belépőknek vagy a régieknek is.
Persze kértem, hogy küldje el emailben, de jött azzal, hogy ez egyedi, nem publikus ajánlat.
Egyébként a jelenlegi díjra +230 Ft-ot kérnének, +24 hó hűséget, a 120 helyett 500-as netért, meg a kb 3 csatornáért.
Azt tudom, hogy jobban lehet velük alkudozni a hűségidő lejárata után, de ilyenkor is van rá lehetőség?Levi
-
MK VII
veterán
válasz Intruder2k5 #62098 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Akkor még egy routert be kell szerezzek aztán átváltok modem módra. -
Mysterion
tag
válasz Intruder2k5 #62105 üzenetére
Köszönöm a választ! Tehát ez nem üzleti kérdés az UPC-nél, hanem technikai. Akkor ennek fényében gondolkozom tovább, mert azért a Telekomtól ódzkodom, de meglátjuk ha oda jutok.
-
voriand
csendes tag
válasz Intruder2k5 #62236 üzenetére
Az mit takar hogy “közös”? Egy hálózat van, de azt nem tudom hogy egy körön van-e adott két végpont, tippem szerint nem (kismegszakítók alapján és csekély elektromosság ismerettel...). Remélem jól értettem a kérdést
-
Winne
nagyúr
válasz Intruder2k5 #62631 üzenetére
+ @(#62633) 4Grider: Köszi, érthető.
A másik amit kérdeztem tőlük, hogy látnak-e szakadást, hogy modem oldali lehet-e a hiba, de annyit mondott a technikus, hogy a modem értékek jók és hogy frissít rajta s szoftvert, az talán segít.. Ha az sem oldja meg, akkor cseréljek kábelt, vagy mit próbáljak még?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #63090 üzenetére
Bocs, az pont ki maradt
Ami most van: FP120+Gold HD+Európa+Világ+HBO MaxPak+Bronz telefon két beltérivel és Cisco HGW-vel 16,5k
Weboldal ezt hozza: FP240+Gold HD+NS S CB-vel 10k
Mivel fáradt voltam így nem mondtam, pedig szívesen megtettem volna, hogy a feléből mennyit enged?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #63092 üzenetére
Tervezem, a másodikért 10k-ra meg lehetne fűzni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #63415 üzenetére
Bőszen világít = amint áram alá kerül a modem egyszerre felkapcsol az összes led és úgy is maradnak, folyamatosan világítanak.
Nem érem el sehogy. A router azt mondja nincs net; ha pedig közvetlenül a modemre kötöm a gépet akkor nem világít a hálókártya ledje.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #63418 üzenetére
F@sz@! Köszönöm a megerősítést!
Akkor várom a technikust...akinél majd gondolom véletlenül sem lesz ilyen táp csak valami "jóféle" csodamodem...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #63496 üzenetére
Igen; ahogy sejtettem tápcserére nem volt lehetőség, kaptam egy jövőboxot.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #63547 üzenetére
Nem is rossz ötlet!
(#63548) legelek!
Jövő héten az lesz.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Shingen
addikt
válasz Intruder2k5 #63700 üzenetére
Köszi neked is akkor a garantált min jön csak nekem.
(#63705) ztsoft Igen látom már a számítást.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Shingen
addikt
válasz Intruder2k5 #63708 üzenetére
Igen említették kiépítve lesz de az még egy év mire ide ér.............
Addig ez a leggyorsabb net.
Szégyen amúgy...............風林火山
-
cocka
veterán
válasz Intruder2k5 #63771 üzenetére
És az első kérdésemre esetleg tudjátok a választ?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #64197 üzenetére
Ahol van konkurencia ott hamarabb átmennek másik társasághoz ha sok a hiba.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #64194 üzenetére
Engem az zavart meg, hogy a Rákóczi utca teljesen máshol van
-
cocka
veterán
válasz Intruder2k5 #64703 üzenetére
Micsoda tragédia, mintha a 240-es net nem lenne elég.
-
Watercolour
aktív tag
válasz Intruder2k5 #64708 üzenetére
Bár ezt a részét nem néztem át a szerződésnek, de őszintén kíváncsi lennék, hogy mit jelent a "szerverüzemeltetés" a UPC értelmezésében.
- Ha van egy NAS-om, amit el tudok érni távolról (bármilyen protokollon), az szerverüzemeltetés?
- Ha van bármilyen szoftverem, ami TCP/UDP szerverként viselkedik, tehát X porton hallgatózik, az szerverüzemeltetés?
- Ha van egy raspin egy openvpn szerverem, hogy nyílt wifi hotspotokon félig-meddig biztonságosan tudjak netezni, az szerverüzemeltetés?Ez eléggé bármit-belemagyarázós korlátozásnak tűnik.
-
Toth_Jani
őstag
válasz Intruder2k5 #64712 üzenetére
Hát igen mielőtt a UPC átvette a hálózatot 7 évig 20/3,5-őn voltam, előtte 10 évig 384 Kbit és 4 Mbps között volt a letöltésem, és teljesen jó volt az akkor, pedig mai áron vagy 30 ezer forintba került.
De persze mindig vannak olyanok akik elégedetlenek lesznek akkor is ha 100 TB volna a le és a feltöltés, miközben sokan örülnének a 20 Mbps-nek is. -
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #64728 üzenetére
még valami Mester...a műsorvisszanéző funkció mindenki számára elérhető ugye? ahol kábel és optika van..tök mindegy milyen csomagba van, azt nem kell külön fizetni mint a myprájmot vagy ilyesmi.. igaz ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD FX
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest