- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Onnan tudom, hogy kisebb és átlátszóbb volt, ugyanis van jó néhány felvételem, ami még ez előtt az okádé nagy bumszli logó előtt készült. A HBG GO-n is megnézhetném ugyan, de röhej, hogy 2020-ban itt megállt sztereóban az élet, az is úgy szól GO alatt, hogy kár bekapcsolni hozzá bármilyen sorrund AV-t. A felvétel meg marad dolby digital, de az is inkább egy a belépőszint alá butított "izé".
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Szerintem ha csak DVB-C-n van DD, és az új box DVB-C képes, akkor érvelhetnek úgy, hogy azért nincs nálad DD, mert nincs a koax csatlakoztatva, holott elő van írva hogy csatlakoztatni kell. És az érintett csatornákat DVB-C-n hangolja a mediabox, így van rajta DD. Azaz nem kell az összes átviteli megoldás esetén DD, elég egy esetében, ha az eszköz azt támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
pett2
csendes tag
-Melyik csatornán kellene DD5.1-nek lennie?
HBO-m nincs, a tv meg csak annyit ír ki, hogy DD
-Feliratot sosem használtam, melyik csatornán keressem?
-Továbbra sem tudok rögzíteni azokon a csatornákon, amelyek eddig tiltva voltak, így az M4 Sporton semAmúgy annak ellenére, hogy nem talál ott-s csatornát, vicces, hogy élőben az ID megy például, amint elindítom a műsor visszajátszót akkor meg az ID HD indul, mivel az van az ott streamben..
Megnéztem, mobilon hálaégnek nem változott semmi, de ott is érdekes, hogy amint átküldöm tv-re például az Arena 4Hd-t azonnal átvált SD-re, mert dvb-n csak az van.
Szerintem ez így most eléggé kusza lett, nem hiszem, hogy ezt így akarták...
-
veterán
”rémesen megbízhatatlan tévés megoldásnak tűnik...”
Nálam nagyon stabilan megy pedig. A mai volt az első kisebb pár perces bizonytalanabb működés 1 hónap alatt. Nagyon sok múlik, milyen stabil net van alatta.iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Toth_Jani
őstag
Na igen a Suzuki is autó meg a BMW is, és a Suzuki is tud BMW minőségű autót azonos pénzért.
Én attól tartók ha egy kiváló minőségű szolgáltatást csinálnak, akkor a Voda lesz a gazdagok szolgáltatója, (mint mondjuk néhány légitársaságnál is igy van) a többieknek meg ott a fapados.
Hiszen mondhatnák azt is hogy a VTV-n kiváló minőségben szolgáltatunk de havi 10 ezer, aki minőséget akar majd megfizeti.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Más lett a menü. A hiba kiírásakor hol ez jelent meg hol az. Azaz valamit mókoltak.
Volt már olyan mikor kaki volt a visszanéző. Konkrétan HBO HD visszanézőn múlthéten gyakori volt hogy több filmet sem tudtam végig nézni mert megállt vagy kilépett a box. Na mondom f@sza.Azért is ment a kötbéres panaszom mert sehol sem találom az új hűségszerződésemben, hogy tesztelő lennék mivel jelenleg ez egy teszt.
-
tomp
félisten
Azért 2020-ban ne legyen már annyira újdonság a HDMI bemenet...
Ha lenne még fekete fehér TV pár ügyfélnél akkor lenne fekete fehér analóg TV szolgáltatás is?
Lenne 2 opció: szolgáltatótól vehet új TV-t vagy szintén a szolgáltatótól vehet HDMI-SCART átalakítót.
Magyarországon mindig vissza van fojtva a fejlődés mert jajj nem akarjuk lecserélni a Junoszt TV-t. -
pett2
csendes tag
Szerintem nincs igazad. Majd legfeljebb adnak egy hdmi-scart átalakítót ezekre a végpontokra. 😄
Szerintem a Liberty-s boxokat kötelezően, viszonylag gyorsan le fogják cserélni mindenhol, erre már több jel is mutatkozik. Viszont mivel más box nem bukkant eddíg fel, és most kapkodva élesítették a voda boxban, a dvb-ct, nem valószínű, hogy ezek után felbukkan még egy másik.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
A mélyszegénységben élőknek sajnos minden kábelTV drága mivel folyamatosan fizetniük kell! Ott van az ingyenes MinDig TV. Nem véletlenül volt ingyenes box program. Akik nem tudták kifizetni ők kaptak ingyen boxot. Azt nem kell havonta fizetni. A fogható csatornák száma pedig elegendő mivel a legkisebb probléma náluk, hogy nincs pl. Discovery Channel. Annak is örülnek, hogy nézhetnek TV csatornát. Szóval az általad leírtak nem igazán okés.
-
cof
veterán
Emlékszem annak idején amikor az analóg sugárzást lőtték le, és álltak át DVB-T-re, akkor is szociális alapon hozzá lehetett jutni BOX-hoz. Még régen ahol laktam, egy idős nyugdíjas szomszédomnak nem volt SCART képes a TV, csak koax volt rajta. Adtak neki SCART-RF átalakítót is a BOX mellé.
Egyébként ne az itthoni árakat nézd mert, eléggé lehúzósak az itthoni kereskedők... Látok már 2-3000 Ft-ért is, szóval nagy tételben jóval olcsóbb lesz ez a Vodának.
Bár szerintem elég sokan használnak ilyen helyeken analóg TV szolgáltatást, szóval amíg az megy BOX-ra sincs szükség.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
kezo0
addikt
Na, még egy adalék ehhez: vannak a Cisco box merevlemezén régebben rögzített műsorok is. Szintén DD5.1-es hanggal, szintén az HBO HD-ről. És ezeknek a hangja lejátszáskor tökéletes! Tehát az előzőekben leírt probléma csak az utóbbi pár napban rögzített műsoroknál jelentkezik. Mintha változtattak volna valamit a csatorna hangjának kódolásában, ami a lineáris adás nézésekor nem vehető észre, de ha rögzíted a műsort a boxra, akkor visszajátszáskor már nehézséget okoz a boxnak.
Fogalmam sincs, csak találgatok.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
cof
veterán
Éljen soká a kódolt adás... Ja nem is.
Most ha nem kellene hülye kártya meg BOX, csak simán rákötnéd a HDD-t egy Windows gépre és Médiainfó megmondja, hogy változtattak-e a hangon valamit.
Nem tudom mi a probléma, de nem a hangra gondolnék, akkor élőben is akadna, mert ugyanúgy dekódolnia kell mint lejátszásnál. És már egy DVD lejátszó is bőven elvitte a DTS 768 kbps hangot is, nem, hogy AC3-at.
Igen lehet, hogy a HDD kezdi magát megadni, de gondolom azt sem lehet rákötni egy PC-re és megnézni HDSentinel-el, hogy mennyi százalékos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
ztsoft
őstag
Én a kódolás és a jelenlegi DD 5.1-ben keresném a hiba okát. Vagy a kódoláson (felvételnél) módosítottak, vagy a stream-en és a lejátszásnál már ezt a módosítást nem kapta meg a Cisco.
Esetleg egyfajta másolás elleni védelem, amit a Cisco nem ismer, de a visszafejtésnél gondot okoz neki (régebben a hangsávba rejtették, ha jól emlékszem 330 Hz környékére a jelet).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
tomp
félisten
Volt a Cisco boxon full reset?
Hátul tápot kapcsold le majd REC + Vol- + CH- gombokat nyomva tartva kapcsold vissza a tápot és mikor "Done" feliratot ír ki, engedd el. Fél perc után kapcsold be és telepítsd újra.
A felvételek megmaradnak de minden más törlődik.CoF
Na igen ez nekem is érdekes. Ami feltűnt, hogy a voda boxban lévő tuner kevésbé érzékenyebb. Azaz ha a voda boxon kockás akkor a Sony-n már totál K.O. -
cof
veterán
Ezen kicsit felnevettem.
lakosságnál található végberendezéseket – modemek, TV boxok – is cserélni fogja a szolgáltató a következő hónapokban, hogy a lehető legújabb és lehető legnagyobb stabilitást biztosító eszközökkel rendelkezzen minden ügyfél
Egyébként én sikeresen átvészeltem ezt az évet, kétszer volt probléma. Egyszer EU szinten mindenkinél, másik meg 1 nap nagy vihar után, gondolom a biztosíték leoldott a szekrényben, aztán azt nem tudják központból megoldani.
Szóval összességében stabilak vagyunk itt nálam.
-
kezo0
addikt
Na, nekiveselkedtem, és ahogy korábban ígértem, áthoztam a másik szobából az ottani Cisco boxot, hogy rákössem azt is a házimozi-rendszerre. Rákötöttem, kipróbáltam, és ezzel a boxszal is ugyanaz a jelenség: ha élőben nézek bármilyen filmet az HBO HD-n, aminek DD 5.1-es hangja van, az tökéletesen szól, de ha ugyanazt a filmet rögzítem a box merevlemezére, akkor a felvétel lejátszása során állandóan elnémul a kísérőhang. Ilyenkor többször is ide-oda kell ugrálni ill. előre-hátra beletekerni a felvételbe, míg végre nagyjából folyamatosan fog szólni a hang. (Már ez is érthetetlen, hogy ettől miért javul meg, de legalábbis lesz sokkal folyamatosabb a hanglejátszás...)
Mivel mindkét Cisco boxom produkálja ugyanezt a jelenséget, ezért ez nem a box egyedi hibája.
Megfordult a fejemben az is, hogy az egyébként nagyszerű és általam igen kedvelt Onkyo AVR-em lett egyszeriben érzékeny valamire a HDMI-n keresztül érkező jelben, de az hogy lehet, hogy csak akkor lép fel a hang-probléma, amikor a boxon egy HBO HD-ról rögzített, DD 5.1-es hangú műsort játszok le, ugyanannak a műsornak a lineáris megtekintésekor viszont nincs ez a hanghiba? (Továbbá van még ugyanerre az AVR-re három különböző – egy HiMedia, egy Dune és egy Oppo – lejátszó is kötve, és soha, egyik lejátszónak a hangjával sincs semmilyen probléma, pedig azok a sima DD-nál komolyabb hangformátumokat is kiadnak magukból.)
Rejtély, de nagyon úgy tűnik, hogy bármi is ez, az aUPCVodafone oldaláról érkezik.
Gondolom, ha bejelenteném, elsőre nem is értené a jelenséget az egyszeri ügyintéző, aztán hamar ott kötnénk ki, hogy ajánlanának a Cisco helyett egy VTV boxot. Abból viszont egyelőre nem szeretnék kérni.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
őstag
És tényleg... Bakker, pedig onnan voltak elmentve hasznos hsz-eim a könyvjelzőkben és most csekkoltam, valóban ki van lőve De miért... Nem értem... Azért az akkora erőforrást nem igényelt és igaz, hogy csak elvétve, de voltak köztük hasznos hsz.ek is.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
veterán
-
-
kezo0
addikt
Fejlemény (bár úgy tűnik, csak én érzékeltem a problémát)!
Szóval amikor két napja késő éjjel próbálkoztam, hogy megnézzem, mindkét Cisco boxomon fennáll-e a szóban forgó hibajelenség, nem akartam a sztorit még ezzel is bonyolítani, de egyszer csak az történt, hogy váratlanul teljesen elnémult az HBO HD hangja. Épp a Banksy-ről szóló doku ment, és hirtelen bekussolt az élő adás – se a boxokon, se mediacarddal, se a Horizon Go-ban nem volt hangja az HBO HD-nak. Reménykedtem, hogy ez nem egyszerűen csak egy hiba az adásban, hanem talán azért van, mert tudnak a hibáról, amit én is észleltem, és valamit mókolnak a csatorna hangbeállításaival.
Nos, úgy tűnik, igazam volt: a csatorna hangnélkülisége kb. egy órán át tartott, és azóta újra tökéletes a hangja a Cisco-ra rögzített bármilyen műsornak, amikor az HBO HD a forrás. Tehát a DD 5.1-es filmeké és sorozatoké is!
Remélem, így is marad.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
veterán
-
MiZo1990
aktív tag
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Konkrétan maga a Voda box egyelőre szürke zóna exUPC területen, mivel az ÁSZF nem rendelkezik róla. Csak a Voda saját ÁSZF-ében van jelen, ami viszont elvileg csak Telekom területre vonatkozik. Gyakorlatilag meg nem.
Szerk.: az akciókról rendelkező új ÁSZF-ben már jelen van, de csak ott.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest