- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
justice84
aktív tag
válasz kabelmania27 #58345 üzenetére
kabelmania27
Köszi, 1db TV box van meg 2 pc 100Mbps hálózat van (cat5)(cserélve lesz hamarosan gégecsőben falban van minden)4Grider
A vezetésessel csak upc hálózatba volt használva. -
ArthurShelby
addikt
Megszűnt az 500-as netünk félév után, visszakerült a "sima" 240-es (és a feltöltés is vissza esett 23-ról 20ra). Mi tényleg sokan használjuk, sok eszközzel, és így sem tűnt fel(kb 10-12 eszköz van rajta).
Észre sem vettük a változást, egyelőre teljesen fölöslegesnek gondolom az 500-as netet (és az 1000set is), ez szerintem nem több, mint számháború. Mondjuk én egy 240/100netet többre tartanék, mint egy 500/22-t (erről volt is itt anno kis vita, hogy mennyire kéne emelni a feltöltést és mik a technológia korlátai).Gondolkodunk, hogy a szomszéddal közösködjünk az internetben (tudom ennek a upc nem örülne). Milyen hátrány lehet esetleg, ha valaki nem 30-as netet kap, hanem más 120/240/500-as internetéből kap?
Én max a ping-et tudom elképezleni, hogy az rosszabb lesz, mint ha külön kapna 30-at.Néztem a mostani csomagokat, azért az szerintem szégyen, hogy a trio L, és XL-.ben is a legkisebb nonstop s van csak, de ez hátha csak előzménye egy új telefon díjszabásnak (mivel lassan külföldre is olcsó lesz a hívás). Ez az, első hónapban olcsóbb meg parasztvakítás szerintem
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz justice84 #58352 üzenetére
Nicsmit. Új csomag miatt lehet cserélni fogják a boxot horizonra, az új boxot össze kell kötni a modemmel, de lehet kérni hogy maradjon meg a régi tipus, régi utpkábelen lehet át fog menni a 120-as sebesség, de ha gigabites lant szeretnél akkor kellenek új eszközök.
legelek: Neked lehet hátrányod, ha az ő gépén olyan tartalom van, akkor te leszel a hibás mert a te vagy az előfizető. -
BaLee
addikt
Érdekes terv: [link]
Bocs ha volt már.
Kíváncsi lennék mennyire lenne hatással az árakra. De gondolom a nagy verseny miatt nem igazán tudnák drágítani a csomagokat. De az elképzelés nem rossz, az 1 év sokkal beláthatóbb időszak, mint a 2... Mégis mindenki a 2 éveset választja a nagyobb kedvezmény miatt...
-
justice84
aktív tag
válasz kabelmania27 #58354 üzenetére
A tv boxot ( Pace HD ) nem szívesen cserélném le. A modem a pincébe van ahol a hálózat összefut Cisco EPC3212-t nem kell cserélni? A koax meg a padlásod ágazik le a Boxnak és a modemnek.
-
zolee001
őstag
30 millióra büntették a UPC-t
Túl hamar érkezett az adás Jászberényben, a kábeltévés szolgáltatásról a UPC Magyarország Kft. nem értesítette időben a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóságot, ezért a céget megbírságolták.
A teljes hir a hazudunk.hu-n olvashato (origo)
Vágjátok, tul hamar,vajon a jászberényiek is igy gondolják?Hihetetlen mi megy ebben az országban
-
drugbaron1
tag
Sziasztok gyors segítség kéne!
A connect box-nak hol lehet megnézni a jelszinteket? köszönöm! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz drugbaron1 #58358 üzenetére
Üdv!
Haladó beállítások után a hálózat állapotán belül feltöltés és letöltés menüpontokban. -
drugbaron1
tag
válasz kabelmania27 #58359 üzenetére
Szia!
Köszi. Életmentő voltál!
-
drugbaron1
tag
Valaki tapasztalt esetleg hasonlót?
Cisco 3208 modem lett leváltva connect box-ra.
A connect box pedig modem módban üzemel és iszonyatosan nagy a ping mind 40 felett, a ciscoval pedig 20 alatt kb.
Valakinek valami ötlet, vagy tapasztalt hasonlót?
UI: bix.hu[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz drugbaron1 #58360 üzenetére
Nincsmit.
Milyenek az értékek? Adási 50 alatt van? Csillapítót és isolátort ha van vedd ki. -
Puma K
nagyúr
Helló!
Nem tudom jó helyre írom-e de akadt egy problémánk az UPC-vel.
2015. decemberében lett vásárolva egy telefon és SIM kártya előfizetés. Az egyszeri telefonkészülék árát, ami 14990Ft a helyszínen kifizettük (papír is van róla). A rendszerük kifizetetlennek érzékelte és folyamatosan tartozásként jelent meg náluk. Mindez márciusban derült ki, hogy a rendszerükben valami hiba van és akkor elvileg megoldották szerintük és rendbe tették a számlát. Tartozást akkor nem mutatott.
Most 2017. májusában egy másik készüléket szerettünk volna szintén SIM kártyával előfizetésben vásárolni, de az UPC rendszere ismét tartozást jelzett, ami valószínűsíthető a fent említett korábbi összeg.
Az ügy félszolgálatos nő nagyon készséges és segítőkész volt, de semmilyen telefonos illetve helyi segítséggel nem tudta megoldani ezt a helyzetet, mivel a rendszer nem engedte tovább lépni a fennemlített tartozás miatt.
Nagyon felháborítónak tartom, hogy ilyenkor szembesüljek azzal amit már több mint egy éve megoldottnak gondoltam és megakadályoztak abban, hogy egy újabb előfizetést vásárolhassak.
Ott akkor említett az ügyfél szolgálatos nő egy 2000Ft-os nevetséges kompenzációt amit ebben a helyzetben keveslek.
Mit javasoltok ebben a helyzetben?
Jelenleg annyiban maradtunk, hogy ezt a problémát a holnapi napig próbálják rendezni és visszahívást ígértek.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
drugbaron1
tag
válasz kabelmania27 #58362 üzenetére
Szia!
0-1 down, up meg 41-43 között van, szerintem teljesen rendben, nem tudom, hogy mi okozhatja.
-
Akee92
tag
válasz drugbaron1 #58364 üzenetére
Itt a 9. Kerületben se letöltés se feltöltés, semmi nincs. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol egy gépi hang informált, arról hogy valami központi hiba van, és állítólag már dolgoznak a problémán meg hogy holnapra tudják garantálni, hogy megoldódik a probléma. Kész röhej... -.-"
-
senior tag
A mai nap lett bekötve a Horizon go 2 dekóderrel, 2 szobába, 500as nettel.
Mindenhol új a kábelezés , coax is és ftp is + csatik.
Egyik helységben a nyomvonal a connext boxtól beltériig kb 3 méter.
Itt hibátlan az összes adó illetve a videótár.Azonban a másik helység kábelezése 24 méter lett, coax is és utp is.
Adók hibátlanok, kép nem esik szét.
Azonban a videótáron kb az összes film, szaggat , laggol, szétesik, sőt maga az egész netről jövő "appos"
rész lassan tölt be, azaz lassabban mint a 3 méteres nyomvonalú rendszeren.
Hívhatom az ügyfélszolgálatot ?Sajnos ezt nem csekkoltuk mikor bekötötték.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ghostman78 #58367 üzenetére
a másik helység - másik faluban, városban? Ha másik szobában akkor helyiség.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
-
blakey
titán
válasz Ghostman78 #58369 üzenetére
Sajnálom ha zokon veszed, de ha másra nem is ezekre pont figyelni kéne, nem mindegy, hogy szóba vagy szoba, egyenlőre vagy egyelőre, stb. A többiben majd úgyis segítenek, de szerintem elég sokszor volt erről szó tehát akár vissza is olvashatnál, hogy mitől lehet a hiba.
Amúgy igen, hívhatod a 1221-et és kérhetnél egy rögzítős Cisco-t, ha van, azzal nem lesz gond vagy kártyára váltasz.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
justice84
aktív tag
Na ma visszahívtak újra kicsit változott a kép
jelenlegi csomag:
Fiber Power 30:2220Ft ,Digital Bronze:2870Ft,Fix 100 díjcsomag:1150Ft
összesen: 6.240FtÚj csomag (mondem,tv box marad a régi)
Fiber Power 120:1590Ft,Digital Bronze 3800Ft,Nonstop M 2000 Ft
összesen: 6890Ft csak abban az esetben ha elektronikus befizetés választanak (utalás,csoportos beszedés) amennyibe ragaszkodnak a csekkhez 7390ftEz +1150Ft eltérés a jelenlegihez képest úgy hogy se a telefon se a net nem lenne kihasználva általuk.
Ilyen esetben gondolom lehet kérni hogy maradjon a jelenlegi állapot hiába vezetik ki a Fix 100 telefon csomag? Megnéztem a szerződést 2016.01.13-n 24 hónapos határozott idővel lett kiállítva. -
-
blakey
titán
válasz justice84 #58371 üzenetére
Ha még közel 1 év a hűség akkor nem kötelező elfogadni az ajánlatot sőt utána sem bár akkor ugye nincs garancia az árra. Ha megfelel a jelenlegi akkor felesleges váltani.
-
adika4444
addikt
Az UTP-t kösd másik portba a CB-n, és a boxnál lévő végén teszteld le pl. egy laptoppal a pinget az alapértelmezett átjáró felé, valamint csinálj Speedtestet. Ha nem jók az értékek, akkor CB-nál is csinálj kábellel, és ha rosszabbak az értékek a távolabbi ponton akkor gyanúsan rossz a kábel...
üdv, adika4444
-
kispalsz
tag
Sziasztok,
látom, hogy a UPC most a nagyobb csomagokhoz Connect Box-ot osztogat. Olvastam, róla a tesztet is, de nem láttam róla fogyasztási infókat.
Valaki, aki meg tudja mérni vagy már mérte, meg tudná osztani velem, hogy hány wattot eszik router módban és hány wattot bridge módban?
Köszi.
-
Janos250
őstag
válasz atilla100 #58337 üzenetére
Nekem ugyanúgy nem enged regisztrálni.
Már minden elképzelhető verziót (csak az egyik keresztnév, más emlékeztető, stb.), de nem engedi.
Írtam nekik, még nem érkezett válasz. Pedig számos dolgot csak így lehet megcsinálni a tegnap bekötött nethez,Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
senior tag
-
senior tag
válasz adika4444 #58376 üzenetére
Tovább vizsgálódtam myprime-os filmekkel.
Nem a hálózattal, kábellel, stb. van a hiba, hanem a filmekkel.
Van több olyan film (pl John Wick, Need for speed-ezek tutti), ami több upc hálózatból és eszközről is szar.
Konkrétan II.,III.,XI. ker, érd , telefonon, pdan, laptopon stb.Ha valaki érez affinitást esetleg ezt a két filmet csekkolhatnl.
Elejétől fogva, laggol szétesik.Ezek alapján a szerverük adattárolóján lehet valami szar.
Beletekertem további 5-6 filmbe, ott nem volt ilyen probléma -
ArthurShelby
addikt
válasz Ghostman78 #58380 üzenetére
Nálam is laggol néha, server oldalon van hiba (uúgy szétesik nálam is a kép a john wick-nél) (ac87u, samsung alpha a router mellett, 240-es net).
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
senior tag
válasz ArthurShelby #58382 üzenetére
köszi, hogy megnézted
-
pjen
félisten
válasz Ghostman78 #58383 üzenetére
N.F.S-t én is megnéztem szét nem esik,viszont olyan mint a diavetítés.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Falunkon UPC-s analóg kábeltv+internet van, és hát a minősége a mostani TV-ken ugyebár hagy kívánni valót maga után. Egyik TV-n MindigTV megy, gondoltam rákötöm a többire is, ám nem tudok plusz kábeleket lehúzni. Ha egy fordított splitterrel rákötöm az antennát, és közösítem a jelet a multimédiás osztó után, akkor attól félek, hogy a MindigTV antenna jele visszajátszik a hálózatra, és kijönnek, hogy ejnye-bejnye..
Mi lenne erre egy jó, költséghatékony megoldás? Gondolkodtam egy fordított TAP-on is, amin a MindigTV menne a TAP részére, és hátha csökkentene rajta annyit, hogy nem zavar be...Szerk.: Egy TRIS-210E a multimédiás aljzat, nem tudom, hogy a TV ágon ezen nincs-e visszirány szűrés, de kétlem...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz LógaGéza #58385 üzenetére
Üdv!
A visszirányszűrő csak 85Mhz alatt szűr, ne közösítsd össze a két rendszert, ha a környéken lévő előfizetőknwk azért fog akadni a szolgáltatás mert nálad jut zaja a hálózatra akkor felfogják mondani az előfizetői szerződést.
A tratec osztót érdemes lenne kettes splitterre cserélni mert a modemnek sok a 10dB csillapítás, amikor a Fibernet használta egy szinten volt az analóg és a modem ds jel.
Ha megírod a modem értékeket meg tudjuk mondani, hogy rendben van-e a bejövő jelerősség.
Mindigtv-re átkapcsolót érdemes használni, de lehet nem lesz rá szükséged, mert sok tévében van dvb-c tuner akkor kb 26 kódolatlan digitális csatornát tudsz nézni, indítsd el egy digitális keresést.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megpróbáltam visszanézni az Eurovízió keddi és csütörtöki adását, de hibaüzenetet kapok, miszerint a program nem elérhető.
Másnál is ez a helyzet?(#58388) cigam Duna HD, a hibaüzenet az, hogy nem elérhető a program, egyébként még régi Cisco boxom van. Mielőtt pálinkásan bármit is tennék, gondoltam megkérdezem a többi usert.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
A Horizon Go nálam is megy, viszont fontos lenne az eredeti 5.1 hang, már ha van ilyen az elődöntőknél.
Azt tudom, hogy a döntő 5.1 Dolby, azt abban fogom élvezni, mert a magyar verzió nagyon-nagyon bántja fülemet és zavaró a többnyelvű hang és a félrefordítások.(#58391) blakey Az alkalmazásban sztereó magyar hang van. Béna lennék? Lehet váltani?
(#58392) cigam Nálam hibaüzenet még mindig.
---------------
Horizon Go PC-s alkalmazással áttettem a tévére a lejátszást, mert így elindul, de csak a magyar hanggal... Köszönjük UPC...Tudom, miért nem állítottam be felvételt...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #54715584 #58390 üzenetére
Elődöntők is 5.1-ben voltak, legalábbis a tegnapi biztos.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz kabelmania27 #58386 üzenetére
Hát itt akadni bajosan fog, az egyik település vagyunk, ahol kizárólag analóg szolgáltatása van a UPC-nek. Ezért ha elindítanék egy DVB-C keresést, az se sok sikerrel járna
Pontosan ezért lenne jó, ha tudnám közösíteni.
Modem jelszintek: Upstream - Downstream[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
senior tag
Szombat délelött kijött a UPC a myprime "hibára"
2017.05.05-től központilag (OTG ?! ) hiba a myprimenek ez a hibája.
Szerelő állítása szerint, fel sem kellett volna venniük a hibát központilag a bejelentésemre, mivel aktív központi hiba.
Ettől függetlül tehát a szerelő kijött, belenézett pár szaggatós myprime filmebe, megírta a digitális jegyzőkönyvét,hogy fos a szolgáltatás, majd elköszöntünk.
Jelet, sávot,pinget csekkolta.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz LógaGéza #58385 üzenetére
Nem érné meg előfizetni a Mindig TV-re? Feltéve, hogy jó minőségben érhető el, mert azzal közelebb lennél a jóminőséghez, mint az analóg adással.
-
senior tag
Horizon go app, smartos tévére felrakva, nem megy ?
hang van, kép nincs
se a samsung, se a sony nem boldogul vele -
LógaGéza
veterán
válasz qnadam #58396 üzenetére
Ezt direkt csekkoltam, ki vannak hagyva azok a csatornahelyek, ahol a MindigTV-s MUXok vannak.
blakey
Előfizetni nem, mivel kb kizárólag a Comedy Centralt nézem elalváshoz, az meg csak az Extra Családiban van. Ha meg néha olyan kedvem van, hogy néznék pl egy Forma1-et, vagy más kultúrálisabb műsort, akkor azt meg jó lenne a MindigTV-n. Kb nekünk elég lenne az ingyenes MindigTV + Comedy Central, és le is mondanánk az analógot..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
strunyo
tag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, de az volna a kérdésem, hogy most lett nálunk UPC kábeltv és internet.
A hálózatunk úgy fest itthon, h:
-UPC-s gateway -> TP-link router ->Asztali gépek.A gondom az, hogyha közvetlenül a UPS-s cuccból húzok vezetéket a gépbe akkor maxos a net sebesség.
Ha a routerből jön a vezeték, akkor meg biza még a fele sebességet sem produkálja.
Lehetséges hiba oknak, hogy a routerem csak ilyen: TP-Link
Ha jól érzékelem, akkor a Lan port csak 10/100, okozhatja ez, a net sebesség csökkenést?Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest